آغاز مجدد عملیات باروری ابرها در 5 استان کشور

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها مستقر در استان یزد از اجرای عملیات باروری ابرها در پنج استان کشور در هفته آینده خبر داد.
کد خبر: ۸۶۸۲۱۸

محمدمهدی جوادیان‌زاده با اشاره به این‌که این طرح در استان‌های کرمانشاه، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی اجرا می‌شود، در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در صورت فراهم شدن شرایط لازم، ابرها در استان‌های یزد و فارس نیز بارور خواهد شد.

وی با بیان این‌که طرح باروری ابرها تا 20 اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد، تصریح کرد: پروازهای بعدی منوط به وارد شدن سیستم‌های جدید جوی که مناسب باروری باشند خواهد بود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که آمادگی کامل داریم تا در صورت فراهم شدن شرایط جوی، نسبت به اجرای باروری ابرها در دیگر مناطق نیز اقدام کنیم، یادآور شد: این طرح از سال 75 در کشور آغاز شده و هدف از آن باران‌زایی و افزایش بارش است.

جوادیان‌زاده با اشاره به این‌که باروری ابرها تابع شرایط اقلیمی هر منطقه است، گفت: سالانه 80 مورد پرواز بر فراز ابرها انجام می‌شود که هزینه هر پرواز یک میلیارد و یکصد میلیون ریال برآورده شده و دلیل هزینه بر بودن این پروازها هم را کرایه هواپیما، میزان سوخت مصرفی و هزینه خرید مواد بارورکننده ابر اعلام کرد.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها مستقر در استان یزد تعداد هواپیمای ویژه باروری ابرها را دو فروند اعلام کرد که هر دو مجهز به تجهیزات باروری ابرها بوده و تنها هواپیماهای موجود کشور برای این عملیات هستند.

جوادیان‌زاده خاطرنشان کرد: تا سه سال آینده از طریق هماهنگی با وزارت نیرو سه فروند هواپیمای دیگر در صورت تامین اعتبار به این مجموعه اضافه خواهد شد.

اثرگذاری باروری ابرها نامشخص است

در همین زمینه مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با جام‌جم درباره میزان تاثیر‌گذاری باروری‌سازی ابرها به جام‌جم می‌گوید: هم‌اکنون و بدون هیچ ارزیابی علمی نمی‌توان در این زمینه اظهارنظری کرد، زیرا باید دید که مسئولان مربوط چه تمهیداتی در این زمینه اندیشیده‌اند و این عملیات طی چه فرآیند و چگونه انجام خواهد شد و در عمل شاهد تاثیرات آن بود.

احد وظیفه می‌افزاید: اما آنچه اکنون قابل پیش‌بینی است این‌که جدای از امر بارورسازی ابرها، از بعدازظهر فردا تا دوشنبه هفته آینده به‌طور طبیعی شاهد ورود دو سامانه بارشی به کشور و بارش‌های سنگین برف و باران خواهیم بود، به طوری که ارتفاع برف در برخی نقاط به یک متر نیز خواهد رسید.

وی با بیان این‌که طی چند روز گذشته تاکنون هوای شهرهای بزرگ و صنعتی نظیر تهران، اصفهان، تبریز، ارومیه و ارک کم و بیش آلوده بوده است، تصریح می‌کند: اما از عصر امروز شرایط هوا در این شهرها و سایر مناطق کشور بهتر خواهد شد، زیرا سامانه‌ای که به‌تدریج از غرب و جنوب غربی وارد کشور خواهد شد و با وزش باد شدید و باران همراه است، شرایط هوا را از سکون و پایداری خارج و موجب پراکندگی غلظت آلاینده‌ها و بهبود نسبی هوا می‌شود که این شرایط به‌ویژه در تهران نیز قابل مشاهده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها