به گزارش جام جم آنلاین، حسین جعفری، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران درباره برخی آمارهای عجیب و غریب زبالهای بهویژه در شب یلدا گفت: واقعیت این است که بررسی آماری پسماندهای تولید شده در دو سال گذشته نشان میدهد ما شاهد افزایش قابل توجه پسماند بعد از شب یلدا هستیم. این افزایش در روز قبل از شب یلدا ۵ تا ۸ درصد، در شب یلدا بین ۱۶ تا ۲۵ درصد و در روز بعد از شب یلدا هم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است که آمار بسیار بالایی است.
وی افزود: برنامه خدماتی در سطح شهر، جدول زمانبندی مشخصی دارد که تعداد کارگران در دو شیفت شب و روز این عملیات را انجام می دهد، اما در مناسبتهای ویژهای که شاهد افزایش چشمگیر تولید زباله هستیم، دفعات حمل پسماند افزایش چشمگیری پیدا میکند. بیش از ۱۵ هزار کارگر و ۲۵۰۰ خودرو مسئول حمل زبالهها هستند و دیشب بارها و بارها از کوچه پسکوچههای تهران به سمت کهریزک رفتند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران درباره زباله های مرطوب و دفع آنها گفت: ما زبالههایی داریم که ذات آن مرطوب است، مانند پوست هندوانه و مرکبات. این میزان زباله در صورت دفع نامناسب تولید شیرابه میکند که یکی از مشکلات ما خشک کردن آن و آماده کردنش برای تولید کمپوست است. اما یک سری اقدامات میتواند زمینهای فراهم کند که آب این مواد عالی گرفته شود و خسارات را به حداقل برساند.
جعفری افزود: حدود ۳۰ تا ۳۵ زبالههای موجود رطوبت است که این آمار بسیار بالا و عجیب و غریب است که در صورت فرهنگسازی درست و همراهی مردم میتوان ۲۰ تا ۲۵ درصد آن را کاهش دهیم. یعنی فقط با رعایت چند نکته کوچک آمار زباله تهران به کمتر از ۶ هزار تن برسانیم.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران در پایان گفت: جالب است بدانید که اگر ما تفاله چای را مستقیما در سطل زباله بریزیم، مجبوریم در سیستم پردازش، رطوبت آن را با هزینههای بسیار جدا کنیم، ضمن اینکه هر چقدر هم با دقت این کار صورت بگیرد، مشکل محیط زیستی ایجاد میکند، اما اگر این تفاله را داخل ظرف آبگیری بریزم، پس از یک ساعت فاقد رطوبت خواهد بود. در این صورت ما ۲۰۰ تن زباله تهران را کم میکنیم. مثال دیگری میزنم. ما با کنار گذاشتن رودربایستی با خودمان و فروشندهها میتوانیم روی زباله تهران هم اثر مستقیم بگذاریم. ما ایرانیها آدمهای تعارفی هستیم اگر تنها زندگی میکنیم یا زوج جوانی هستیم نیازی نیست یک کیلو از هر میوه بخریم، این باعث میشود کلی میوه که حاوی رطوبت بالاست در یخچالهای ما فاسد شود که هم اسراف است و هم پدر ما را در پسماند در میآورد. مثال ساده دیگری میزنم؛ سبزی خوردن. استفاده درست از سبزی خوردن میتواند تا ۶۰۰ تن تولید زباله را کاهش دهد. ما در تهران روزانه هزار تن سبزی استفاده میکنیم که ۶۵ تن آن دورریز است، یعنی ساقه و ریشه و گل و لای. اگر به جای خرید کلی سبزی از سبزی پاک شده استفاده کنیم ۶۰۰ تا ۶۵۰ تن زباله تهران کم میشود. آنهایی که این سبزی را تولید میکنند هم میتوانند به جای هدر دادن مازاد سبزی، آن را برای غذای دام به کار ببرند. یا میخواهیم برای شب یلدا خرید کنیم عادت داریم هر خرید را داخل یک نایلون مشخص بریزیم. نایلون یکی از بدترین زباله ها است در حالی که می توانیم با کاستن از تعداد نایلون ها آلودگی را کاهش دهیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد