به گزارش جام جم سرا، دکتر پیام فرحبخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتوگو با سلامانه با بیان اینکه گریپفروت از منابع خوب ویتامین C به شمار میرود، گفت: «به دلیل وجود این ویتامین، این میوه دارای بهترین آنتیاکسیدان است و مصرف آن باعث جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود.»
وی افزود:«گریپفروت همچنین حاوی ویتامین A (که جز آنتیاکسیدانهاست) و کارتنوئید (پیشسازهای ویتامین A) است و انواع ویتامین B1، B2، B3، B5، و B6 و اسیدفولیک و همچنین املاح روی، کلسیم، منیزیم، منگنز، مس و پتاسیم در آن یافت میشود.»
این عضو هیات علمی دانشگاه همچنین توضیح داد که وجود آنتیاکسیدانهای متعدد در این میوه از جمله لیکوپن (رگههای قرمز یا صورتیرنگ موجود در گریپفروت) و فلانویید در جلوگیری از ابتلا به سرطان موثر است. لیکوپن در پیشگیری از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان پروستات و فلانویید جلوگیری از بروز سرطان ریه و روده بزرگ کمک شایانی میکند.
فرحبخش همچنین یادآور شد گریپفروت دارای مقدار زیادی پکتین است و به علت اینکه باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب و پایین آمدن تریگلیسرید میشود، در کاهش تصلب شرایین کمککننده است و از بروز بیمارهای قلبی-عروقی جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در نهایت با هشدار اینکه با وجود تمامی خواص در این میوه مصرف آن ممکن است باعث تداخلات دارویی در برخی بیماران شود، گفت: «گریپفروت حاوی ترکیبی به نام فورانوکومارین است که این ماده باعث میشود تجزیه و تخریب برخی از داروها در بدن تحت تاثیر قرار بگیرد. معمولا با خوردن این میوه، اثر این ماده در بدن حدود 72 ساعت یا 3 روز باقی میماند بنابراین باید در طول درمان از مصرف این میوه با داروهایی که تداخل دارد، اجتناب شود.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد