براستی ادویهها تاثیری جادویی بر عطر، طعم و رنگ غذا دارند، اما گذشته از این، هر کدام از آنها یک سری خواص ویژه و تکرارناشدنی را در خود گنجانده است که از آن ادویه، دارویی فوقالعاده برای درمان و سلامت بخشیدن به جسم و روح انسان ساخته است. شاید شما پیش از این ادویهها را فقط به چشم عاملی برای بهترکردن طعم و عطر غذا میدیدید، اما به شما توصیه میکنیم راجع به خاصیتهای بینظیر آنها هم تحقیقاتی داشته باشید تا متوجه شوید که علاج بسیاری از ناراحتیهایی که خود یا خانوادهتان با آنها دست و پنجه نرم میکنید در مصرف ادویهها نهفته است.
ما در این نوشتار قصد داریم ادویههایی را به شما معرفی کنیم که مسیر لاغرشدن را برای شما هموارتر میکنند. اگر دوست دارید لاغر شوید، مصرف آنها را در رژیم غذاییتان بگنجانید و با انگیزه بیشتری، این ادویهها را به دستورآشپزی غذای خود اضافه کنید.
زردچوبه: اسمش که به میان میآید، ناخودآگاه به یاد یک بشقاب دمپختک باقلا میافتیم که کاسهای کوچک شیشهای پر از ترشی در کنارش جا خوش کرده است، اما مصرف زردچوبه فقط به این یک غذا محدود نمیشود و در بسیاری از دیگر غذاهای ما ایرانیها ازجمله آش، قیمه و کباب تابهای جایگاه خود را حفظ کرده است. التهابات بالای بدن ازجمله عوامل چاقی و افزایش وزن است. زردچوبه التهابات را کاهش میدهد و به این ترتیب به لاغرشدن و تناسب اندام کمک میکند.
دارچین: عطر دلانگیزش به غذا، شیرینی و چای، جانی دوباره میبخشد. دارچین میزان قندخون را کنترل میکند، شما را در مقابل دیابت حفظ مینماید و گذشته از این، اشتها را کاهش میدهد. از این پس، هرگاه خورش قرمهسبزی درست کردید، بیش از پیش به فکر افزودن دارچین به آن باشید.
فلفل قرمز: فلفل قرمز، این ادویه تند و تیز و خوشمزه خواص فراوانی ازجمله درمان سرماخوردگی، درمان ناراحتیهای قلبی و ویژگیهای ضدسرطان را در خود گنجانده است. فلفل قرمز چربیسوز است و میتواند به لاغری شما کمک کند. از این گذشته، تجربه نشان میدهد اگر غذا تند باشد، فرد نمیتواند زیاد بخورد و به دلیل تشنگی، مجبور به نوشیدن آب فراوان است. بنابراین مصرف فلفل قرمز یعنی لاغر شدن!
زنجبیل: داستان آدمک زنجبیلی را به خاطر دارید؟ همانی که از تنور آشپز پرید، دوید و دوید و به جنگل رفت؛ به زرنگی و تر و فرز بودن خود اعتماد داشت و براحتی از دست خرس و شیر و خرگوش فرار کرد تا این که بالاخره یک روباه کلک او را به دام انداخت و به خدمتش رسید. البته این آخر و عاقبت تمام آدمک زنجبیلیهاست و هریک از آنها باید توسط ما خورده شوند، زیرا زنجبیل یکپارچه خاصیت است. این ادویه مفید اشتها را کاهش میدهد و به هاضمه کمک میرساند. از این رو، مادهای مفید برای لاغری است. روزانه یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه یا حجم بسیار کمتری زنجبیل خشک میتواند فایده آن را به بدن شما برساند.
فلفل سیاه: مادهای در درون فلفل سیاه وجود دارد به نام پیپرین که موجب تندی طعم فلفل میشود. پیپرین به روند کالریسوزی از طریق تولید حرارت (ترموژن) کمک میکند، متابولیسم را افزایش میدهد و موجب جذب بهتر مواد مغذی میشود.
زیره: گذرتان که به کرمان افتاد، مقدار زیادی از این ادویه خوشعطر را تهیه کنید و با خودتان به خانه ببرید. زیره خواص پرفایده فراوانی دارد و یکی از آنها چربیسوزی و کاهشدهندگی اشتهاست. زیره را پودر کنید و روی برنج خود بپاشید یا عرق زیره سیاه را از عطاری تهیه و جداگانه مصرف کنید. خیلیها معتقدند همین مصرف زیره باعث شده که کرمانیها از تناسب اندام خوبی برخوردار باشند.
هل: این بار که خواستی چای لاهیجان را دم کنی و آن را به همراه خانواده نوش جان کنی، یک دانه هل هم داخل قوریات بینداز تا هم از عطر و بویش لذت ببری و هم یک دنیا خاصیت خوب را به جسم و روحت هدیه کرده باشی. عطر هل روحیه را تقویت و در فرد احساس خوشبینی ایجاد میکند. هل گلوکز خون را کاهش میدهد و انسولین را کنترل میکند و همچنین کلسترول را پایین میآورد. به این ترتیب، دوست تناسب اندام شماست. هل را از قوری چایتان جدا نکنید، اما در مصرف آن هم افراط به خرج ندهید، زیرا زیادهروی در مصرف هل موجب تپش قلب خواهد شد.
میخک: اگر گذرتان به دندانپزشکی افتاده باشد، بوی میخک را بخوبی میشناسید. دندانپزشکان برای کاهش درد دندان، کمی میخک روی آن قرار میدهند. به همین دلیل بوی آن بخوبی برای همه ما آشناست، اما جالب است بدانید که میخک علاوه بر خاصیت تسکیندهندگی دنداندرد، میتواند به لاغری هم کمک کند. میخک هم مانند بسیاری ادویههای موجود در این لیست، متابولیسم را افزایش میدهد و به بدن کمک میکند کالری بیشتری بسوزاند.
خردل: به دانههای خوشرنگش نگاه کنید. رنگ خردلی همیشه یکی از رنگهای محبوب بوده و هرچند سال یک بار، به عنوان رنگ سال شناخته میشود. این ادویه مفید خواص ضدالتهاب و ضدسرطان دارد و منبع بسیار خوبی از منیزیوم و سلنیوم است. سلنیوم به تناسب اندام کمک میکند. خردل قندخون را تنظیم میکند و به همین دلیل مصرف آن به کسانی که مشکل قند دارند توصیه میشود. خردل هم مانند فلفل سیاه خواص ترموژنیک دارد و باعث هضم بهتر و جذب مواد مغذی میشود. اگر تا به حال تنها به خوردن سس آن اکتفا میکردهاید، از این به بعد، هرروز یک قاشق چایخوری خردل به غذای خود بیفزایید تا از خواص فوقالعاده آن بهتر بهرهمند شوید.
برای رسیدن به تناسب اندام، باید به موارد متنوعی ازجمله تحرک داشتن و دوری از مواد پرکالری مضر توجه داشته باشید، اما گاهی اوقات، رعایت برخی نکات مانند استفاده از همین ادویهها میتواند تا حدود قابلتوجهی در سلامت و زیبایی شما موثر باشد. به خواص ادویههای ذکر شده دقت کنید و از این به بعد به طور منظم استفاده از آنها را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
لیلا رعیت
جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد