بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه:

غرب اراده‌ای برای از بین بردن تروریسم ندارد

روز گذشته بشار اسد رئیس جمهور سوریه درسخنانی اعلام کرد: غرب به مکانی برای صدور تروریسم تبدیل شده است و کشورهای غربی همچنان با معیار دوگانه خود از تروریست‌ها حمایت می‌کنند. وی در این سخنان با اشاره به تحولات منطقه‌ای بویژه توافق هسته‌ای ایران و کشورهای غربی گفت ایرانی‌ها با پایداری و وحدت خود حق هسته‌ای‌شان را گرفتند و این می‌تواند برای سایر ملت‌های منطقه نیز بسیار آموزنده باشد .
کد خبر: ۸۲۰۲۹۶

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، بشار اسد روز گذشته در دیدار با رؤسا و اعضای نهادهای مردمی، سندیکاهای شغلی، اتاق صنعت، بازرگانی، کشاورزی و گردشگری دمشق طی سخنان مبسوطی گفت: تروریسم، فکری بیمار وعملی غیر طبیعی است که در محیط جهل‌و عقب ماندگی بزرگ می‌شود. این موضوع مخفی نیست که استعمار هنوز پایه‌های این عوامل را حمایت می‌کند. این کشورهای استعماری بودند که تروریسم را پایه‌گذاری کردند. تعامل غرب با پدیده تروریسم همچنان با فریبکاری همراه است، گروه‌های تروریستی هنگامی که غرب را هدف قرار می‌دهند، تروریست نامیده می‌شوند و هنگامی که به ما ضربه می‌زنند آزادیخواه و انقلابی لقب می‌گیرند. تا زمانی که معیارهای دوگانه به این صورت بر تعاملات دولت‌ها حاکم باشد، نمی‌توان روی آنها حساب کرد.

درس‌هایی که از ایران باید گرفت

اسد ضمن تقدیر از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران و مقاومت لبنان از سوریه گفت: کمک‌های کشور برادر ایران، به اعطای تجارب و مشورت‌های نظامی محدود است اما برادران ما در مقاومت لبنان همراه با ما جنگیده‌اند و خونشان با خون ما در آمیخته است.

وی در بخشی دیگر از سخنانش، درباره توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 گفت: ما در مرحله سرنوشت‌سازی هستیم و از حقوق خود عقب‌ نخواهیم نشست. ما برده نخواهیم شد و آقای خودمان باقی خواهیم ماند. امروز دنیا کم‌کم در حال تغییر است و هر کشوری که به حقوق خود متوسل شود، پیروز خواهد شد. به ایران نگاه کنید ایران بهترین نمونه است، کشورهایی که خواستار استیفای حقوق خود هستند یقینا پیروز می‌شوند و ایران بهترین مثالی است که می‌توان از آن یاد کرد.

اسد به اتفاقات پس از انتخابات سال 1388 اشاره کرد و گفت: در آن زمان یک مسئول غربی که نمی‌خواهم اسمش را بیاورم نزد ما آمد و گفت کار ایران تمام است. او از مسئولان احمق غربی بود... [کف زدن حضار] ... اما ایران از این همه توطئه عبور کرد . این کشور به مدت سه دهه محاصره بود، هشت سال نیز در معرض جنگ قرار گرفت، زیرساخت‌هایش از بین رفت ولی با وجود این مساله این کشور در زمینه تولید و صنعت در میان کشورهای اسلامی در جایگاه نخست قرار دارد.

رئیس‌جمهور سوریه با اشاره به این‌که تهران در توافق هسته‌ای دستاورد بزرگی را محقق کرد، با تکرار این سوال که چرا ایران از این توطئه‌ها و سال‌ها محاصره و جنگ عبور کرد، گفت: فقط پایداری و وحدت و اتحاد مردم ایران.

بشار اسد در پایان با قدردانی از کمک‌های ایران و دیگر همپیمانان دمشق گفت: ما باید از کمک‌هایی که تاکنون ایران به ما ارائه داده و حمایت‌هایش از دمشق، قدردان این کشور باشیم. ما از حمایت‌های چین و روسیه هم که در عرصه دیپلماسی جهانی سوریه را تنها نگذاشتند تشکر می‌کنیم.

ارتش فرونپاشیده

اسد ضمن بیان این‌که در ماه‌های اخیر شمار زیادی از افراد به ارتش سوریه پیوسته‌اند، تأکید کرد این کشور متعلق به کسانی است که از آن دفاع کرده اند نه کسی که فقط گذرنامه آن را در اختیار دارد. رئیس جمهوری سوریه با اشاره به کمبود نیروی انسانی در جبهه‌های نبرد گفت: تنها پایداری و مقاومت برای ارتش کافی نیست. بتازگی طرحی برای عفو عمومی برخی زندانیان سوری صادر شد که طرح خوبی بود و به پیشنهاد خود زندانی‌ها صادر شد تا بعد از آزادی به ارتش سوریه بپیوندند. به دشمنان و رسانه‌های متخاصم می‌گویم که ارتش سوریه از هم نپاشیده است و ملت سوریه به ارتش می‌پیوندند و ما به روند خود در تحقق پیروزی‌ها ادامه می‌دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به هجمه‌های رسانه‌ای علیه دولت و ارتش سوریه اشاره کرد و گفت: ما در دو جبهه نظامی و رسانه‌ای مورد حمله واقع شده‌ایم. آنها می‌گویند سوریه تقسیم شده است. اما باید بدانند تقسیم یک کشور تنها با تقسیم جغرافیایی ممکن نیست تا زمانی که یک ملت تقسیم نشود یک کشور تجزیه نخواهد شد. همه بخوبی شاهد هستیم که ملت سوریه برخلاف ادعای رسانه‌های غربی طائفه‌گرایی و تفرقه را بشدت رد کرده و می‌کند.

تحولات میدانی

نیروهای ارتش سوریه روز گذشته اعلام کردند بعد از پاکسازی مناطقی از استان‌های حماه و حمص، توانستند ۲۵ تروریست را بکشند. همزمان با آغاز عملیات زمینی نیروهای سوری، توپخانه ارتش سوریه مواضع تروریست‌ها را در جنوب غرب شهر حماه هدف قرار دادند. همچنین نیروهای ارتش سوریه همزمان با پشتیبانی توپخانه از چند محور عملیات پاکسازی مناطق اطراف شهرک «عقرب» واقع در جنوب غرب حماه و در نزدیکی مرز با استان حمص را آغاز و در ساعات اولیه موفق شدند ارتفاعات اطراف شهرک را از وجود عناصر تروریستی پاکسازی کنند. توپخانه ارتش نیز با هدف قرار دادن مواضع تروریست‌ها در اطراف ارتفاعات، انبار مهمات آنان را نابود کرد.

از سوی دیگر اعلام شد نیروهای سوری پس از کشتن چند تروریست جبهه النصره موفق شدند منطقه کروم الحمریه را که در حومه قنیطره قرار دارد از وجود عناصر تروریستی پاکسازی کنند.نیروهای سوری روز شنبه نیز در عملیات پاکسازی مناطق مرزی با جولان اشغالی در استان قنیطره، ارتفاعات مهم و راهبردی قبع الحنریة معروف به ارتفاعات سعید بدریه در روستای طرنجه واقع در جنوب شهرک حضر را از وجود عناصر تروریستی جبهه النصره پاکسازی کردند. ارتفاعات مهم و راهبردی قبع الحنریه یکی از پناهگاه‌های اصلی تروریست‌های جبهه النصره محسوب می‌شد و هر از گاهی حملاتی را علیه مواضع و تحرکات نیروهای سوری در مسیر «حضر - مزرعه الامل - حرف» انجام می‌دادند.

دولت دمشق در واکنش به حملات اخیر جنگنده‌های ترکیه به خاک سوریه خواستار احترام به حاکمیت ملی سوریه شد و معاون وزیر خارجه این کشور گفت ترکیه طی سال‌های گذشته مبارزه با تروریسم را بهانه کرده تا به تجاوز علیه سوریه دست بزند.

وی در ادامه گفت: ما هیچ‌گونه تحرک ترکیه در داخل خاک خود را نمی‌پذیریم و آنکارا باید به حاکمیت ملی سوریه احترام بگذارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها