دکتر فاطمه زارعی با اشاره به اینکه برای حفظ سلامتی باید اخلاط بدن را به تعادل رساند و آن را تقویت کرد، گفت: برای تقویت هر کدام از اخلاط بدن لازم است غذای مخصوص همان ماده یا خلط را به بدن رساند، به صورتی که تمام غذاهای گرمی از قبیل گوشت شتر، گوسفند، بوقلمون، همه میوههای رسیده و شیرین، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، جین سینگ، فلفل سیاه و دانه فلفل، شیرین بیان، دانه خردل، سیر و موسیر از جمله مواد غذایی تقویت کننده بلغم است.
وی افزود: استفاده از این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای روماتیسمی، پارکینسون و سایر بیماریهای صعب العلاج را درمان میکند؛ چراکه اکثر افراد مبتلا به این بیماریها از طبع سرد برخوردار هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ساوه با بیان اینکه تمام مواد لبنی مانند شیر، ماست، دوغ، کره، پنیر، سرشیر، خامه و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است، تصریح کرد: سفیدی رنگ پوست، نرمی و سردی پوست، کندی حواس، زیاد شدن خواب، مدفوع بدبو، فراموشی و کند فهمی، ترشحات پشت حلق و بلغمی و سرفه زیاد، ضعف هضم و آروغ ترش زدن، افزایش آب دهان، افزایش اشتها، تجمع چربی شکمی، عدم تشنگی، ادرار سفید رنگ و احساس کسلی و بیحالی از علایم ضعف بلغم است.
زارعی خاطرنشان کرد: اصلاح کننده بسیاری از مواد غذایی مضر برای بلغمی مزاجها از جمله ترشیجات، سرکه شور، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، آب یخ، انواع نوشابههای گازدار، چای، قهوه ، جو، میوههای ترش و کال، قارچ، ماش، سس، پفک، شکلات و چیپس که مصرف این نوع مواد غذایی خلط بلغم را فعالتر می کند و آن را افزایش میدهد، عسل است.
وی افزود: لبنیات پرچرب برای بلغمیها مضر است و مواردی مانند شیر یا ماست باید با عسل، پونه، نعناع، آویشن و زیره خورده شود.
این پژوهشگر طب سنتی در پایان گفت: یکی از مهمترین دلایل علمی استفاده نکردن از این نوع مواد غذایی، پایین بودن PH است که در بدن ایجاد اسیدوز میکند و بر اعصاب مرکزی اثر مخرب میگذارد و این سیستم را به مرور فلج میکند. با رعایت مسائل فوق به زودی طبع افراد اصلاح و از کسالت و بیماری نجات مییابند.(ایسنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد