فقط معمولا اشکال کار اینجاست که هفته دوم که تمام می شود، غذاها به نظرمان آن قدر تکراری می آیند که از آن به بعد دیگر با اشتیاق قبلی آنها را نمی خوریم و در واقع دلمان غذاها و یا افطاری های متنوع می خواهد.به همین دلیل در این پرونده سراغ غذاهای سفره افطار کشور همسایه ترکیه رفته ایم. با توجه به اینکه ذائقه ترکیه ای ها به ما بسیار نزدیک است،این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع ترکنند.
نخودپلو + سبزیجات
مواد لازم برای 3 نفر
350 گرم گوشت گوسفندی
1.4 پیمانه نخود آبگوشتی
1 عدد هویج متوسط
1 عدد پیاز متوسط
2 قاشق سوپ خوری پیاز داغ
2 قاشق سوپ خوری بادام زمینی یا هندی
6 عدد دانه شاه بلوط یا 3 قاشق سوپ خوری چلغوز
2 پیمانه برنج
3 قاشق سوپ خوری کشمش پلویی
به میزان لازم روغن
به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
1. نخود را از شب قبل خیس کنید، سپس آن را بپزید. در یک قابلمه گوشت را همراه با مقدار کافی آب و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. هویج را بعد از شست و شو پوست گرفته و نگینی خرد کنید، سپس آن را بپزید. برنج را پاک کرده و خوب بشویید، سپس آن را با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. کشمش را هم بعد از آنکه شستید، در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.
2. در یک تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز داغ را اضافه کنید. اکنون دانه شاه بلوط و بادام زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در آخر کشمش پلویی را اضافه کرده و یک دقیقه آن را با بقیه مواد تفت دهید.
3. اکنون برنج را داخل یک قابلمه مناسب همراه با مقدار کافی آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. آب به اندازه ای باشد که یک بند انگشت روی برنج را آب بگیرد. مقدار آب بستگی به نوع برنج هم دارد. حالا گوشت و نخود پخته و مواد داخل تابه را همراه با هویج، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و مواد را به آرامی هم بزنید. وقتی آب برنج تمام شد، دم کنی گذاشته و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
پلو بادمجان با بادام و کشمش
مواد لازم برای 3نفر
1.8 پیمانه بادام پوست گرفته
3 پیمانه برنج
3 عدد بادمجان قلمی
2 عدد گوجه فرنگی متوسط خرد شده
1 قاشق سوپ خوری شوید خشک
1.2 پیمانه کشمش پلویی
1 عدد پیاز متوسط
1 قاشق سوپ خوری دارچین
به میزان لازم روغن، نمک و فلفل
طرز تهیه:
1. ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته، آنها را حلقه حلقه کرده و سپس در یک تابه مناسب به همراه مقدار کافی روغن سرخ کنید. کشمش را خوب بشویید، سپس آن را در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.
2. پیاز را خرد کرده و آن را در یک تابه دیگر در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود ، سپس بادام و کشمش را هم اضافه کرده، آنها را با پیاز کمی تفت دهید.
3. برنج را خوب بشویید، سپس آن را در تابه ریخته و همراه با مواد کمی تفت دهید.
4. اکنون مواد داخل تابه را در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. مقداری آب هم اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که حدود 1 بند انگشت آب روی مواد قرار بگیرد. به مقدار لازم نمک و فلفل هم اضافه کنید.
5. وقتی آب برنج به نصف رسید گوجه فرنگی خرد شده ، شوید و بادمجان ها را اضافه کنید. وقتی آب برنج تمام شد پودر دارچین را روی برنج بریزید، دم کنی گذاشته و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد .
فوت وفن
این برنج را باید سرد سرو کنید.
اِرگلی پیتزا
مواد لازم برای تهیه خمیر
3 پیمانه آرد
1 قاشق سوپ خوری پودرخمیر ترش
1.2 پیمانه آب ولرم
1.2 پیمانه آب
1 قاشق مربا خوری شکر
1 قاشق مربا خوری نمک
4 قاشق سوپ خوری روغن مایع
مواد میانی
1.2 سینه مرغ خلالی خرد شده
6 عدد پنیر پیتزای ورقه ای ( زرد یا سفید)
سس قرمز به میزان لازم
1 قاشق چای خوری پودر آویشن
1 عدد فلفل دلمه ای قرمز خلالی خرد شده
1 عدد پیاز
روغن به میزان لازم
نمک و زردچوبه و پودر خردل و فلفل سیاه به میزان لازم
مواد رومال
1 عدد زرده تخم مرغ
1 قاشق چای خوری پودر قند
1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده
طرز تهیه:
1. ابتدا آرد و نمک را در یک کاسه الک کنید. در یک کاسه دیگر شکر و نصف پیمانه آب را با پودر خمیرترش مخلوط کنید تا عمل آمده و پف کند.
2. وسط کاسه آرد را گود کرده و خمیرترش عمل آمده، روغن مایع و آب ولرم را داخل آن بریزید و خمیر را جمع کنید. اگر خمیر جمع نشد کمی آب به آن اضافه کنید.
3. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن داغ به همراه زردچوبه تفت دهید. مرغ را به همراه فلفل دلمه ای، پودر آویشن، پودر خردل و مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کرده، تفت دهید.
4. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و دو طرف آن را به طرف وسط برش های موازی بزنید. حالا روی خمیر سس قرمز مالیده و پنیرها را روی آن بریزید. وسط خمیر را از موادی که آماده کرده اید پر کرده و روی آن را به صورت ضربدری از دو طرف جمع کنید.
5. مواد رومال را در یک کاسه مخلوط کرده و روی پیتزاها بمالید. پیتزا را در فر به مدت 25-30 دقیقه قرار دهید تا طلایی شده و آماده سرو کردن شوند.
پوآچای سیب زمینی و مرغ
مواد لازم برای تهیه خمیر
3 پیمانه آرد
1 قاشق سوپ خوری پودر خمیر ترش
1 قاشق مربا خوری نمک
1 قاشق مربا خوری شکر
100 گرم کره
1 پیمانه شیر
1 عدد تخم مرغ
مواد میانی
3 عدد سیب زمینی پخته و رنده شده
نصف سینه مرغ پخته شده و خرد شده
1 عدد هویج پخته و نگینی خرد شده
نمک و فلفل به میزان لازم
مواد رومال
1 عدد زرده تخم مرغ
1 قاشق چای خوری پودر قند
1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده
طرز تهیه:
1. برای تهیه خمیر در یک کاسه آرد و نمک را ریخته و خوب مخلوط کنید، سپس وسط آن را گود کنید. اکنون کره به دما رسیده، تخم مرغ، شیر، پودر خمیر ترش و شکر را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
2. برای تهیه مواد میانی، سیب زمینی، سینه مرغ، هویج، نمک و فلفل را در یک ظرف مناسب بریزید و آنها را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
3. از خمیر یک گلوله برداشته و آن را با وردنه باز کنید. در قسمت بالای خمیر کمی از مواد قرار دهید. به لبه های خمیر کمی آب بزنید و تا یک سوم آن را رول کنید. باقیمانده خمیر را 2 برش داده و بافت بزنید، سپس روی رول برگردانید.
4. مواد لازم برای تهیه رومال را داخل یک کاسه کوچک با هم مخلوط کرده و روی نان پوآچاها بمالید. نان ها را در فر 180 درجه سانتی گرادی که از پیش گرم شده، به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا طلایی شوند، سپس آنها را سرو کنید.
فوت وفن
اگر طعم سس قرمز را دوست دارید می توانید این غذا را با سس قرمز سرو کنید.
خورش داوود پاشا
مواد لازم
1 کیلو گوشت چرخ کرده
2 عدد پیاز رنده شده
1 قاشق سوپ خوری پودر نعنا خشک
2 قاشق سوپ خوری رب انار ملس
1 لیوان آب
به میزان لازم نمک، فلفل و دارچین
مقداری کره
طرز تهیه:
1. در یک ظرف مناسب گوشت چرخ کرده را که مخلوطی از گوشت گوسفندی و گوساله است با یک عدد پیاز رنده شده، ادویه جات و نمک خوب مخلوط کرده ورز دهید، سپس با کمک دست قلقلی هایی به اندازه گردو درست کنید. گوشت های قلقلی را در یک ظرف گذاشته و آن را داخل یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.
2. مقداری کره در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز باقی مانده را رنده کرده، داخل تابه بریزید و آن را کمی تفت دهید. بعد از اینکه پیاز کمی طلایی شد، قلقلی ها را داخل تابه خوب سرخ کنید. در این زمان پودر نعنا خشک را به قلقلی ها اضافه کرده و آن را همراه با گوشت ها کمی تفت دهید. رب انار ملس را در یک لیوان آب خوب حل کنید، سپس آن را هم به مواد داخل تابه اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد گوشت برود. در آخر صبر کنید تا مواد جوش بیاید و جا بیفتد.
3. بعد از نیم ساعت که غذا خوب جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.
کوفته ایسلی
مواد لازم برای تهیه خمیر
500 گرم بلغور
2 عدد تخم مرغ
1 پیمانه آرد
1 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی فلفلی
به میزان لازم نمک و فلفل
مواد لازم برای داخل کوفته
500 گرم گوشت چرخ کرده
2 عدد پیاز خرد شده
1 ق س رب گوجه فرنگی
به میزان لازم نمک و فلفل
2/1 ق چ زیره
1 ق س نعنای خرد شده
به میزان لازم روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
1. ابتدا بلغور را بپزید، سپس آن را در یک کاسه مناسب با تخم مرغ ها، آرد، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید تا خمیر کوفته آماده شود. در صورت نیاز خمیر را با دست خوب ورز دهید.
2. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خرد شده را داخل آن تفت دهید ، سپس گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا رب را همراه زیره، نعنا، نمک و فلفل اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. کمی آب به گوشت اضافه کرده و صبر کنید تا بپزد.
3. وقتی گوشت پخت، از خمیر کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید، آن را با انگشت کمی گود کنید، سپس از مواد میانی داخل آن بریزید و خمیر را دوباره گرد کنید. با کمک دست خمیر را به شکل بیضی در آورید. هر تعداد که می شود به همین شکل کوفته ها را آماده کنید.
4. در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. کوفته ها را داخل روغن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه کوفته ها سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید، در ظرف مورد نظرتان بچینید، سپس سرو کنید.(آشپزی مثبت)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد