مواد لازم جهت تهیه غذای محلی کردی شلمین: شَلم: از برگ های شلغم همراه بلغور و انگور قرمز تهیه می شود. (تکه های شَلم به صورت سنتی و توسط افراد قدیمی درست می شود) نخود پخته - لوبیا قرمز – گردو – کشمش – شلغم و بـِه خشک شده: به میزان لازم، چغندر قند: به مقدار لازم.
کد خبر: ۷۶۴۹۲۶
آموزش آشپزی / غذای محلی شلمین

طرز تهیه:
ابتدا گلوله (تکه های) شَلم آماده که معمولا بصورت آماده در سطح بازار به فروش می رشد را به مدت 5-4 ساعت درون آب سرد قرار می دهیم. سپس در قابلمه مورد نظر، نخود و لوبیا قرمز را که از قبل در آب خیس خورده اند را جهت پخت می ریزیم. بعد از پخت مواد، شَلم آماده را به محتویات اضافه می کنیم. تمام مواد باید خوب با هم جا بیفتاد. این آش چاشنی بخصوصی غیر از نمک نمی خواهد زیرا در ترکیبات خود شلم آماده، انگور قرمز وجود دارد که رنگ خوبی به آن می دهد و ترکیب قیسی و کشمش طعم آش را نسبتا «ملس» می کند. ارزش غذایی: این آش مخصوص فصل های سرد سال است. بسیار مغذی و مقوی می باشد. حبوبات موجود در آن منبع خوب تامین پروتئین، آهن، مس، منگنز، گوگرد، منیزیم و ویتامین های گروه B می باشند. قیسی: منبع غنی عنصر آهن است که جهت رفع کم خونی بسیار حائز اهمیت است. انگور قرمز: رنگدانه آنتوسیانین دارد که خاصیت ضدسرطانی را در بدن افزایش می دهد. برگ های شلغم و یا خود شلغم دارای ویتامین C هستند و مانند یک آنتی بیوتیک قوی در بدن عمل می کنند. این غذا بیشتر مورد پسند افراد قدیمی است و متأسفانه با ذائقه نسل امروزی تطابق ندارد. می توان نتیجه گرفت که چرا افراد نسل گذشته کمتر دچار بیماریهای مختلف ویروسی و عفونی می شدند زیرا غذایی مثل این آش می تواند تامین کننده نیمی از مواد مغذی روزانه بدن باشد علاوه بر آن تمام مواد موجود در آن پختنی است که برای دستگاه گوارش مفید است. هدف ما آموزش غذاهای اصیل و سنتی جهت گرایش نوجوانان به تغذیه اصولی و صحیح و دوری از غذاهای بسیار چرب و پرنمک و پرکالری امروزی است که متاسفانه خود عامل بروز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی در نسل امروزی می باشد.

منبع: شبکه استانی مرکز کردستان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
شایسته
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
۰
۰
آفرین عالی بود

نیازمندی ها