بازار لوازم التحریر ؛ گران و آشفته

لوازم التحریر گران است اما بیشتر از آن که گرانی آن دست و دل مشتریان پر و پا قرص خود را بلرزاند ، تنوع ، شکل و رنگ بندی انواع لوازم التحریر غیر ضروری و فانتزی به گرانی آن افزوده و نگرانی جدید خانواده هایی شده است که حتی برای تهیه ساده ترین و ضروری ترین لوازم مدرسه فرزندان خود مشکل دارند.
کد خبر: ۷۳۹۰۷

لوازم التحریر همیشه یکی از کالاهای مطرح در سبد هزینه های خانوار بوده است که سال به سال بر گرانی آن افزوده می شود و در بازار رقابت و چشم و همچشمی مصرف ، دیگر کسی گوشش بدهکار این حرفها نیست که «بچه های عزیز! سعی کنید کیف و کفش و دفترتان را تمیز و سالم نگه دارید که سال تحصیلی بعد هم از آن استفاده کنید.» این پیام اخلاقی در سالهای اخیر کمتر به گوش می رسد؛ چرا که مشتریان خود را از دست داده است و به قول علیرضا واحدی پور ، یکی از فروشندگان لوازم التحریر در خیابان انقلاب تهران : «الان دیگر زمان تنوع و جذابیت در تهیه انواع مختلف لوازم التحریر است و اگر این کار را نکنیم شاید از قافله عقب بمانیم» اما او در مقابل این موضوع که «همین مساله گرانی لوازم التحریر را تشدید می کند و خیلی ها ممکن است نتوانند بین تقاضای فرزندان برای رسیدن به این جذابیت ها و درآمد خود نسبتی برقرار کنند و شرمنده شوند» سکوت می کند.

آشفتگی در بازار لوازم التحریر

با شروع شهریور ماه ، تب خرید لوازم التحریر بالا رفته است و از هفته گذشته عرضه لوازم التحریر در بسیاری از فروشگاه ها آغاز شده است . در این میان دفترچه های 40 ، 60 ، 80 و 100 برگ عمده ترین تقاضای والدین و دانش آموزان برای سال تحصیلی جدید است .قیمت فروش دفترچه دانش آموزی برای سال تحصیلی 84 - 85 به شرح زیر است . قیمت دفتر 40 برگ با جلد معمولی عمده فروشی 524 ریال و برای مصرف کننده 578 ریال است. قیمت دفتر 40 برگ با جلد وزیری گلاسه ، عمده فروشی 586 ریال و برای مصرف کننده 649 ریال است. قیمت دفتر 40 برگ با جلد گلاسه خشتی ، برای عمده فروش 550 ریال و برای مصرف کننده 608 ریال است . قیمت دفتر 60 برگ وزیری با جلد طوسی برای عمده فروشی 831 ریال و برای مصرف کننده 925ریال است. قیمت دفتر 60 برگ با جلد گلاسه وزیری ، برای عمده فروشی 950 ریال و برای مصرف کننده 1063 ریال است . قیمت دفتر 80 برگ معمولی برای عمده فروشی 928 ریال و برای مصرف کننده 1032 ریال است. قیمت دفتر 80 برگ وزیری با جلد طوسی برای عمده فروشی 1149 ریال و برای مصرف کننده 1286 ریال است . قیمت دفتر 80برگ وزیری با جلد گلاسه برای عمده فروشی 1229 ریال و برای مصرف کننده 1379 ریال است . قیمت دفتر 80 برگ خشتی با جلد گلاسه برای عمده فروشی 984 ریال و برای مصرف کننده 1097 ریال است . قیمت دفتر 100 برگ خشتی با جلد طوسی برای عمده فروشی 1134 ریال و برای مصرف کننده 1254 ریال است. قیمت دفتر 100 برگ وزیری با جلد طوسی برای عمده فروشی 1307 ریال و برای مصرف کننده 1453 ریال است . قیمت دفتر 100 برگ وزیری با جلد گلاسه برای عمده فروشی 1410 ریال و برای مصرف کننده 1572 ریال است. اما این قیمتها با آنچه اکنون در فروشگاه های لوازم التحریر به فروش می رسد ، تفاوت های فاحش دارد و تقریبا 40 تا 50 درصد بالاتر عرضه می شود. جدای از این ، قیمت انواع کیف ، مداد ، خودکار و... در بازار بدون هیچ گونه نظارتی به صورت کاملا سلیقه ای تعیین می شود. با این حال رئیس اتحادیه لوازم التحریر اعلام کرده است که بازار آمادگی فروش لوازم التحریر زیر قیمت را ندارد. براساس اظهارنظر عباس رحمانی ، 35 درصد واحدهای صنفی لوازم التحریر پروانه ندارند و در این میان حدود 700 واحد صنفی لوازم التحریر تهران پروانه کسب ندارند. مدیرعامل تعاونی لوازم التحریر نیز اعلام کرد: وزارت کشور 200 میلیون جلد دفترچه برای سراسر کشور در نظر گرفته است که به مرور در اختیار مردم قرار می گیرد. محمدصادق مشایخ نیز با تاکید بر این که لوازم التحریر باید به قیمت ارزان در اختیار مردم قرار گیرد ، می گوید: خریداران باید نسبت به کیفیت اجناس آگاهی داشته باشند. با وجود این ، نبود نظارت بر کار فروشندگان لوازم التحریر کار را به جایی رسانده است که بسیاری از آنها حتی در مقابل عرضه کتابهای درسی با قیمتهای مشخص نیز به صورت اجبار لوازمی مانند دفتر ، کیف و انواع خودکار و مداد را با قیمتهای دلخواه به متقاضیان کتاب می دهند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها