با حضور رئیس‌جمهور انجام می‌شود

افتتاح راه‌آهن گرگان ـ اینچه‌برون تا ماه آینده

سرپرست اداره‌کل ساخت ساختمان‌های راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های کشور از بهره‌برداری راه‌آهن گرگان ـ اینچه‌برون کمتر از یک ماه آینده توسط سه رئیس جمهور خبر داد.
کد خبر: ۷۳۷۷۸۳

غلامرضا رضایی‌بالا‌جو در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: راه‌آهن گرگان ـ اینچه‌برون که کریدور دریای‌ خزر بوده و سبب اتصال کشورهای آسیای میانه، قزاقستان و ترکمنستان از طریق ایران به خلیج فارس می‌شود، کمتر از یک ماه آینده توسط سه رئیس‌جمهور افتتاح شده و عملاً به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به صرف 200 میلیارد تومان اعتبار برای راه‌آهن گرگان ـ اینچه‌برون درباره ویژگی‌های آن اضافه کرد: 90 کیلومتر راه‌آهن گرگان ـ اینچه‌برون در داخل ایران، حدود 700 کیلومتر در ترکمنستان و حدود 150 کیلومتر در قزاقستان قرار دارد.سرپرست اداره‌کل ساخت ساختمان‌های راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های کشور با اشاره به این‌که راه‌آهن غرب کشور از سمنگان، کرمانشاه و مرز خسروی می‌گذرد، افزود: با احداث 40 کیلومتری خط ریلی داخل عراق، ایران به اروپا وصل می‌شود که این مهم در تسهیل انتقال بار و مسافر تأثیرگذار است.

وی با اشاره به این‌که قبلاً راه‌آهن بر اساس بارمحوری بود اما اکنون خطوط ریلی برای بار و مسافر طراحی می‌شود، تاکید کرد: معتقد به انتقال ایستگاه مسافربری‌ به داخل شهرها به عنوان یک نماد شهری هستیم.

رضایی‌بالاجو از اتصال همه مراکز استان‌های کشور در برنامه ششم به راه‌آهن خبر داد و گفت: به دنبال راه‌اندازی راه‌آهن سریع‌السیر در ایران هستیم.

وی با بیان این‌که نخستین راه‌آهن سریع‌السیر، راه‌آهن قم ـ اصفهان خواهد بود، از انجام کارهای این پروژه خبر داد و افزود: این راه‌آهن بزودی وارد مراحل اجرایی خواهد شد.

سرپرست اداره‌کل ساخت ساختمان‌های راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های کشور با اشاره به اتمام فاینانس راه‌آهن سریع‌السیر قم ـ اصفهان تاکید کرد: سعی می‌کنیم سرعت ایجاد راه‌آهن را بویژه در بخش مسافری افزایش دهیم.

وی بودجه تخصیصی برای بخش ریلی امسال را یک‌هزار میلیارد تومان دانست و خاطرنشان کرد: البته منابعی هم از راه‌های مختلف نظیر سهام و اوراق مشارکت برای این بخش در نظر گرفته شده است.

رضایی‌بالاجو با اشاره به این‌که هم‌اکنون 35 محور ریلی را در سطح کشور در دست اجرا و مطالعه داریم، 12 محور را اولویت‌دار دانست و تصریح کرد: محورهای ملایر ـ کرمانشاه، تهران ـ همدان ـ سنندج، ارومیه ـ مراغه، میانه ـ تبریز و قزوین ـ رشت اولویت نخست ماست.

وی با اشاره به این‌که ایجاد یک کریدور شمال، جنوب، غرب و شرق را در برنامه داریم، افزود: بر اساس این برنامه ما از شمتیغ هرات به افغانستان، اینچه‌برون به ترکمنستان و رشت ـ آستارا به آذربایجان وصل می‌شویم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها