
بحران آفت در باغات طارم طی سالهای اخیر تا جایی پیش رفت که از سال گذشته تاکنون تعدادی از باغداران این منطقه از شغل باغداری و تولید محصولات کشاورزی منصرف شده و به فعالیت و زندگی در شهرهای زنجان و قزوین روی آوردهاند، اما با آغاز فصل برداشت در سال 93 آفت مخرب مگس زیتون سرانجام به کنترل درآمد، طوری که محصول جدید طارم با افزایش کمی و کیفی مسرت بخشی همراه بوده است.
صادقی نیارکی از باغداران و مالکان کشت و صنعت زیتون با اشاره به مهار آفت مگس زیتون به مهر گفت: اوضاع محصولدهی باغهای طارم امسال غیرقابل پیشبینی بود، زیرا با وجود شدت خسارات وارده در سال قبل، تمام پیشبینی و تدابیر ما در خوشبینانه ترین حالت این بود که وضع این محصول را در سال جاری از «بدتر» به «بد» تغییر دهیم.
به گفته وی، برداشت انبوه و سالم محصولِ زیتون در سال جدید، اوضاع وخیم گذشته را به وضع ایدهآل رساند و موجب نجات اقتصاد، معیشت و آینده کشاورزان طارمی شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قزوین نیز با بیان اینکه برداشت زیتون ماری از اول شهریور و برداشت دیگر اقلام نیز از پانزدهم شهریور به بعد آغاز شده است، گفت: در نتیجه برنامهریزیهای صورت گرفته که حاصل تلاش باغداران و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان و استان بود، امسال نهتنها هیچگونه خسارتی به محصول ارزشمند زیتون طارم وارد نشد، بلکه شاهد تولید محصولی سالم، با کیفیت و عاری از هر گونه آفت مگس زیتون هستیم.
به گفته مجید اسماعیلی، این موفقیت در شرایطی به دست میآید که امسال به لحاظ فیزیولوژیک سال ناباروری زیتون است، به این معنا که درخت زیتون در یک سال بارور و در سال بعد نابارور است، با وجود این پیشبینی میشود در همین سال نابارور، از هر هکتار 1.5 تا دو تن زیتون برداشت شود که به هیچ وجه با آمار سال گذشته که به حدود 90 درصد این باغها آسیب رسیده بود، قابل مقایسه نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند