افخم: هیچ طرحی مورد پذیرش طرفین قرار نگرفته است

به دنبال انتشار اخباری درباره طرح پیشنهادی آمریکا در مورد قطع اتصالات سانتریفیوژها، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد که تاکنون چنین طرحی مورد موافقت جمهوری اسلامی ایران قرار نگرفته است.
کد خبر: ۷۲۰۵۸۲

به گزارش ایسنا، مرضیه افخم، اظهار کرد: در روند مذاکرات فنی و کارشناسی، طرح‌ها و ابتکارات مختلفی ازسوی هیات‌ها ارائه و نقد و بررسی می‌شود. وی افزود: تاکنون طرحی که مورد پذیرش همه طرف‌ها باشد، مورد موافقت واقع نشده است.

مذاکره‌کنندگان آمریکایی طرحی را پیشنهاد کرده‌اند که طبق آن ایران به جای برچیدن سانتریفیوژهایش می‌تواند اتصال این ماشین‌ها را از یکدیگر قطع کند.

مذاکرات با 1+5 جدی می‌شود

در همین حال سخنگوی دولت گفت: مذاکرات ایران با گروه 1+5 با سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک رنگ و بویی جدی‌تر به خود خواهد گرفت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدباقر نوبخت در مراسم جشن آغاز سال تحصیلی جدید در دبیرستان دخترانه استقلال کرمانشاه، اظهار کرد: در نیویورک که یک طرف ایران اسلامی و طرف دیگر هم، شش قدرت دنیا حضور دارند، تلاش‌ها بر آن است تا توافق جامعی حاصل شود؛ هر چند طرف مقابل ایران با زیاده‌خواهی‌های خود شرایط مذاکره را سخت کرده است.

وی با بیان این‌که ایران قابلیت تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز را دارد، گفت: دشمنان و طرفین مذاکره می‌گویند ایران فقط حق فروش یک میلیون بشکه نفت در روز را دارد که این خود نوعی تحریم ظالمانه علیه کشورمان به حساب می‌آید.

معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور افزود: چنین تحریم‌هایی باعث شده دولت از لحاظ مالی با کمبود مواجه شود و آن‌گونه که باید نتواند پروژه‌های کلان و اثرگذار را که تعدادشان در کشور و همچنین استان کرمانشاه کم هم نیست، تکمیل کرده، در موقع مناسب به بهره‌برداری برساند.

وی تاکید کرد: در مذاکرات با گروه 1 + 5 تحت هیچ شرایطی از مواضع بر حقمان کوتاه نمی‌آییم و مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌ها و تحریم‌های ناجوانمردانه را تنها راه پیروزی و موفقیت دانسته و بر آن پافشاری می‌کنیم.

صالحی: غرب راهی جز توافق ندارد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: راهی جز تعامل و رسیدن به نتیجه در گفت‌وگوهای ایران و 1+5 باقی نمانده است و این امر می‌تواند امروز یا فردای دورتر محقق شود.

به گزارش ایرنا، علی‌اکبر صالحی در مراسم تجلیل از خانواده‌های شهدا و ایثارگران سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره پیشنهادهای آمریکا مبنی بر قطع لوله‌های اتصال سانتریفیوژها گفت: من بنا ندارم نسبت به این مواضع رسانه‌ای پاسخ دهم چون بسیاری از آنها موضعگیری‌های رسانه‌هاست.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ‌اکنون مذاکرات بخوبی پیش می‌رود؛ بالاخره آنها مطالبات خود را دارند، ایران هم مواضع خود را دارد. یا امروز و فردا به نتیجه می‌رسیم یا در فردایی دورتر این امر محقق می‌شود. ما زیاد نگران این موضوع نیستیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که آیا تصور می‌کنید تا سوم آذر با 1+5 به توافق خواهیم رسید، گفت: من غیبگو نیستم اما دیدگاه شخصی من این است که برای آنها راهی جز رسیدن به توافق با ایران باقی نمانده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر خود به وین برای شرکت در اجلاس سالانه آژانس انرژی اتمی گفت: من به دلیل مشغله‌های کاری امکان حضور در این اجلاس را نداشتم، اما نماینده‌ای از سازمان انرژی اتمی به وین رفته است.

وی همچنین به دیدار بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی با یوکیا آمانو رئیس سازمان انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: برای اجرای دو مورد باقیمانده از تعهدات ایران گام‌هایی در حال برداشته شدن است.

صالحی اضافه کرد: قرار نیست چارچوب همکاری‌های ما با آژانس تغییر کند. ما در همان چارچوب توافق شده با آقای آمانو به پیش می‌رویم. تنها همان‌طور که قبلا هم اعلام شد ما گله‌هایی از آژانس داریم، چرا که براساس آن توافق‌نامه‌هایی که پیش از این با وی یا با حضور نمایندگانشان حاصل شده بود، عمل نشد.

صالحی گفت: ما گله خود را بیان کردیم، البته امروز شرایط کمی در حال بهتر شدن است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بازدید از پارچین که در گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده بود، گفت: بازدید از پارچین تا امروز دو بار انجام شده است، اما آنها مدتی است که دوباره می‌گویند ما می‌خواهیم از این منطقه بازدید کنیم. آنها پس از بازدید اول هم آن را کافی دانستند در حالی که بازدید دوم هم صورت گرفت.

وی افزود: ما هم گفته‌ایم با بازدید مشکلی نداریم، اما مشکل اینجاست که ما نمی‌توانیم برخلاف اصل حاکمیت ملی عمل کنیم. حاکمیت ملی اجازه نمی‌دهد دیگران بر اساس اراده و خواستشان هر زمان که اراده کردند خارج از چارچوب توافق‌نامه‌های بین‌المللی و کنوانسیون‌های جهانی اقدام کنند.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران هر زمان پروتکل الحاقی را به اجرا درآورد نمایندگان آژانس می‌توانند در چارچوب آن بازرسی‌های بیشتر و گسترده‌تری داشته باشند.

واشنگتن‌پست: امید چندانی به توافق نیست

در همین حال، یک روزنامه آمریکایی طی گزارشی نوشت؛ شاید بهترین دستاورد مذاکرات کنونی تمدید مجدد گفت‌وگوهای هسته‌ای یا توافق موقت بسیار کوچک‌تر سال گذشته باشد.

به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نوشت: بحث داعش و نحوه مقابله با آن موجب عصبی شدن این دو کشور شده است. هرچند که قرار است «کری» و «ظریف»، وزرای خارجه آمریکا و ایران این هفته مجداد با هم دیدار کنند اما بنابر ادعای یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا علامتی خوشبینانه از گفت‌و‌گوهای جاری هسته‌ای دیده نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها