با توجه به اهمیت موضوع کیفیت و ایمنی فرآورده های غذایی بویژه لبنیات و نگرانی های مردم و پیگیری رسانه های جمعی در روز های اخیر درباره مصرف روغن پالم در فرآورده های شیر و لبنیات، نتایج اقدامات دستگاه های مسوول طی اطلاعیه ای برای آگاهی عمومی اعلام شد.
در این اطلاعیه با بیان اینکه در روزهای اخیر بازرسین و مامورین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو از صدها واحد تولیدی شیر و لبنیات و همچنین از سطح بازار بازرسی و نمونه برداری های گسترده به عمل آورده اند، تاکید شده که نتایج بررسی ها در این خصوص نشان دهنده بروز تخلف در تعدادی از واحدهای تولیدی فرآورده های لبنی پرچرب بوده است که با مدیریت و نظارت سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو، تولید و عرضه آنها به بازار ممنوع شده است.
این اطلاعیه افزوده است: البته پیش از این نیز هر دو سازمان با تخلفات انجام شده برخورد قانونی به عمل آورده اند و در تمام مواردی که بروز تخلف در آزمایش های تکمیلی احراز شود، متخلفین به دستگاه های قضایی معرفی شده و پروانه های کاربرد علامت استاندارد و پروانه های بهداشتی تولید و ساخت فرآورده های مذکور باطل می شود.
بر اساس این اطلاعیه، با توجه به ضرورت ترویج و تلاش برای افزایش سرانه مصرف فرآورده های لبنی در کشور، خاطر نشان شده است که نظارت های وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف با شدت و جدیت ادامه خواهد داشت و از این تاریخ، مصرف فرآورده هایی که با مجوز رسمی به بازار عرضه می شوند، بلامانع است و بدیهی است توصیه از جنبه تغذیه ای به مردم همچنان کاهش مصرف فرآورده های لبنی پرچرب است.
این اطلاعیه افزوده است: با توجه به اینکه در سال های گذشته برای فرآورده های لبنی و فرآورده بستنی، استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را می دهد، مقرر گردید به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده، استانداردهای مربوطه بازنگری شده به نحوی که نسبت به حذف چربی گیاهی و یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام شود.
این اطلاعیه می افزاید: در این خصوص سازمان غذا و دارو نسبت به بازنگری پروانه ساخت فرآورده های مذکور اقدام نموده است و نتایج فعالیت هر دو سازمان در این خصوص با هدف کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریورماه امسال به اطلاع عموم می رسد.
در این اطلاعیه تصریح شده است: براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، موضوع کاهش واردات روغن پالم به کشور و ارتقاء کیفیت روغن های وارداتی به کشور با جدیت پیگیری می شود.
«در سال جاری نیز سقف واردات روغن پالم حداکثر 30 درصد کل واردات روغن در نظر گرفته شده است که با اجرای آن، سرانه مصرف روغن پالم کشور از 10 کیلوگرم به هفت کیلوگرم که معادل سرانه جهانی است، کاهش خواهد یافت و به جای آن روغن های گیاهی مناسب وارد کشور خواهد شد.»(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد