«فناناپذیران» به شبکه مستند می‌آیند

مجموعه 9 قسمتی فناناپذیران محصول 2011 انگلستان که درباره نجات معجزه‌آسای آدم‌ها از مرگ است، از امشب ساعت 22 به مخاطبان شبکه مستند ارائه می‌شود.
کد خبر: ۶۷۹۹۱۸

فناناپذیران که به کارگردانی سیگرام لاست و پیتر پاپیگ آماده تولید شده حوادث واقعی با موضوع تصادف، سقوط بالگرد، پرتاب به آسمان، چترباز برق گرفته، تصادف پرسرعت دوچرخه، کودک در تصادف، حادثه در سقوط آزاد، تکه‌پاره‌شدن توسط شیرها، گمشده در دریا، هفت دقیقه زیر آب و... را به تصویر می‌کشد و دانشمندان نیز با تحقیق و بررسی به راز زنده ماندن اشخاص حادثه‌دیده پی می‌برند.

مجموعه مستند شواز به کارگردانی حسینعلی بینوایی که درباره کم‌جمعیت‌ترین و پیرترین روستای کشور است، دوشنبه‌ها از شبکه مستند پخش می‌شود.

شواز نام این روستاست که قدمت آن به بیش از 1000 سال می‌رسد و تقریبا در مرکز ایران قرار گرفته است. این روستا 30‌سال پیش حدود 1300 نفر جمعیت داشته، اما اکنون جمعیت آن به 200 نفر تقلیل یافته و بیشتر ساکنان روستا را افراد بالای 50‌سال تشکیل می‌دهند.

این مجموعه در سه قسمت تهیه شده و هر قسمت این مجموعه به معرفی موقعیتی از این روستا می‌پردازد. قسمت اول به محیط جغرافیایی و زیست‌محیطی شواز اختصاص دارد و آن را در طول تاریخ بررسی می‌کند. قسمت دوم بناهای تاریخی و بافت معماری روستا و قلعه و قبرستان را نشان می‌دهد و قسمت سوم آداب و رسوم و سنن ساکنان این روستا را تصویر می‌کند که بخش اول به مراسم مذهبی و بخش دوم به مراسم شادی و عزاداری اختصاص دارد.

قسمت اول این مستند امروز ساعت 17 و 30 دقیقه به نمایش درمی‌آید.مستند پدرم و تپه‌هایش ساخته محمد حدادی از مجموعه یک زندگی، امروز ساعت 17 از شبکه مستند پخش می‌شود. این مستند 32 دقیقه‌ای درباره زندگی پیرمردی لرستانی است که به صورت داوطلبانه به حفظ میراث فرهنگی سرزمینش کمک می‌کند. هر قسمت از مجموعه مستند یک زندگی موضوع مستقلی دارد و توسط گروه‌های مختلف ساخته می‌شود، اما در نهایت همه آنها تحت مجموعه یک زندگی به مضمون واحدی می‌پردازند که سرگذشت و زندگی یک انسان است. دو مستند مادرم منیژه معدنکاراست، ساخته مهدی گنجی و زنگ انشاء ساخته داوود بابارحیم امروز ساعت 18 از برنامه فانوس به مخاطبان شبکه مستند ارائه می‌شود.

مادرم منیژه معدنکار است درباره زندگی یک بانوی معدنکار به نام منیژه ابن‌عباسی است. او بعد از فوت همسرش جای او را در معدن گرفت و تا همین چند سال پیش مثل بقیه کارگران معدن سنگ می‌شکست و در دل تخته‌سنگ‌ها چاشنی انفجاری کار می‌گذاشت. این بانوی شصت و دو ساله هم‌اکنون معدنی به نام شیخ معروف در جاده ارومیه به مهاباد را اداره‌ می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها