به گزارش ایرنا، وزیر نفت تاکید کرد: میزان صادرات نفت را خود ما تعیین میکنیم و با حداکثر توان هم صادر خواهیم کرد. وی درباره مذاکرات ایران و ترکیه در مورد میزان و قیمت گاز صادراتی هم گفت: این مسائل هماکنون در فرآیند دادرسی است و تاکنون به هیچ نتیجهای نرسیده است و در مورد تاخیر قرارگاه خاتمالانبیاء در اجرای طرحهای پارس جنوبی تاکید کرد ما روابط خوبی با قرارگاه خاتمالانبیاء داریم و به همکاری با پیمانکارهایمان متعهد هستیم و تلاش میکنیم روند توسعه طرحها تسریع یابد.
بهرهبرداری از همه فازهای پارس جنوبی تا سال 96
درهمین حال، مدیرعامل شرکت ملی نفت در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه تا سال ٩٦، همه فازهای پارس جنوبی صد درصد تکمیل خواهد شد، گفت: برای افزایش ٨٠ تا صد میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی در سال جاری برنامهریزی شده است.
رکنالدین جوادی افزود: طبق برنامهریزی انجام شده، حداقل ٥٠ میلیون مترمکعب گاز از فاز ١٢، ٣٨ تا ٤٠ میلیون مترمکعب گاز از فازهای ١٥ و ١٦ و ده میلیون مترمکعب گاز از فاز ١٨ به ظرفیت تولید گاز در سالجاری افزوده میشود.
معاون وزیر نفت درباره توسعه لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: برداشت بیشتر طرف مقابل از میدانهای مشترک، در حکم برداشت از خاک ماست، از این رو جلوگیری از این روند ضرورت دارد. بر این اساس سفارش خرید و ساخت کشتی شناور بهرهبردار برای این لایه نفتی تا یک ماه و نیم آینده انجام و تا پایان امسال تحویل داده شود.
وی در زمینه توسعه میدانهای غرب کارون اظهار کرد: فقط در آزادگان جنوبی، تغییر رویه دادهایم و توسعه بقیه میدانهای غرب کارون با تلاش در حال پیگیری است. طرح توسعه میدان آزادگان شمالی 70 درصد پیشرفت داشته و میدان مشترک آزادگان جنوبی قطعا با توان داخلی توسعه مییابد.
آغاز ذخیرهسازی گاز در بزرگترین مخزن ذخیرهسازی خاورمیانه
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی نیز از آغاز ذخیرهسازی گاز در میدان شوریجه به عنوان بزرگترین مخزن ذخیرهسازی گاز خاورمیانه خبر داد و گفت: ذخیرهسازی گاز در این میدان از پنجشنبه هفته گذشته در شمال شرقی کشور آغاز شده است.
مسعود سامیوند افزود: طرح ذخیرهسازی در شوریجه یکی از بزرگترین طرحهای ذخیرهسازی گاز در خاورمیانه است که از اواخر سال 1389 آغاز شده است.
کشف ۵ میدان نفت و گاز جدید تا پایان سال ۹۳
از سوی دیگر مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از احتمال کشف پنج تا شش میدان نفتی ـ گازی تا پایان سال 93 خبر داد و گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه باید 400 میلیون بشکه نفت قابل استحصال و 1.2 میلیارد مترمکعب گاز کشف کنیم.
به گزارش فارس، هرمز قلاوند افزود: در شرایط فعلی از برنامه جلوتر هستیم به طوریکه امیدواریم تا پایان سال 93، پنج میدان نفتی ـ گازی کشف کنیم.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم