فنآوری تازه: انتقال دارو به بدن با سوسک+عکس

با ابداع نوعی سوسک مجهز به نانورایانه محققان برای نخستین‌بار توانستند این نانورایانه‌ را درون بدن موجود زنده‌ای جای دهند که این روش می‌تواند در آینده برای انتقال هدفمند دارو به مناطق مختلف بدن مورد استفاده قرار گیرد.
کد خبر: ۶۶۷۵۳۸

جام جم سرا:
سایبورگ (Cyborg) به معنای مجهز کردن یک موجود زنده به اجزای ارگانیک و مکانیکی است؛ محققان تاکنون نمونه‌های مختلفی از حشرات و حیوانات نیمه‌رباتیک از جمله سوسک و موش سایبورگ را طراحی کرده‌اند.
به نقل از ایسنا، در جدیدترین مطالعه، محققان برای نخستین‌بار موفق به قرار دادن نانورایانه‌هایی درون بدن سوسک زنده شده‌اند که این روش DNA origami نامیده می‌شود.
این رایانه در اصل رشته‌هایی از دی‌ان‌ای است که با یکدیگر و با محیط اطراف – داخل بدن سوسک زنده – ارتباط برقرار می‌کند.
از این روش می‌توان در آینده برای انتقال هدفمند دارو به بخش‌های مختلف بدن استفاده کرد.
نانوربات‌ها بصورت فلورسنت طراحی شده‌اند که امکان تعیین محل دقیق، شیوه ارتباط و بررسی عملکرد درون بدن سوسک را فراهم می‌کند.
محققان بدنبال هوشمندسازی نانورایانه برای افزایش عملکرد این ربات درون بدن پستانداران تا پنج سال آینده هستند.


نتایج این مطالعه در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

سفیر کشورمان در عشق‌آباد در گفت‌وگو با «جام‌‌جم» ابعاد مختلف سفر رئیس‌جمهور به ترکمنستان و قزاقستان را تشریح کرد

سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

رویش زندگی از دل مرگ

همزمان با موافقت معاون رئیس‌جمهور با اهدای عضو ۲ فرزندش،در گفت‌وگو با دکتر امید قبادی، نایب‌رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، چالش‌های این حوزه را بررسی کردیم

رویش زندگی از دل مرگ

نیازمندی ها