جام جم سرا:
• دوره رشد از هنگام باروری تا برداشت محصول: ۴۵ تا ۶۵ روز کدو سبز/زرد – ۶۰ تا ۱۱۰ روز کدوحلوایی
• مقدار نور موردنیاز: آفتاب مستقیم
• میزان آب موردنیاز: هر روز باید آبیاری شود. خاک باید دایم مرطوب باشد.
مراحل کاشت و نگهداری
برای کاشت کدو باید جای گرم با نور مستقیم آفتاب را انتخاب کنید که زهکشی بسیار خوبی هم داشته باشد. خاک باید کود و مواد معدنی لازم را داشته باشد و در روزهای اولیه بهار باید بذر آن را بکارید. بهتر است بذر کدو را ابتدا در خانه و یک هفته پیش از کاشت در گلدان کوچکی بکارید و سپس به خاک منتقل کنید.
برای کاشت کدوسبز باید بذر را در عمق ۲ تا ۵ سانتیمتری خاک بکارید و میان هر کدام از آنها ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر باید فاصله باشد. البته اگر زمین بزرگی دارید، هر چه این فاصله را بیشتر کنید، بهتر است. برای کدوهای حلوایی و زمستانی باید حداقل ۴۵ تا ۷۵ سانتیمتر میان دو گیاه فاصله باشد.
مراقبت
پس از کاشت گیاه باید خاک آن را حسابی آبیاری کنید. در طول هفته نیز نباید بگذارید خاک گیاه خیلی خشک شود. اما آبیاری زیاد خاک یا برگهای زیاد نیز موجب ایجاد کپک میشود. برای کود دادن خاک نیز باید منتظر اولین شکوفه شوید. هنگامی که نخستین گلهای کدو را مشاهده کردید، میتوانید به خاک کود دهید.
هنگامی که کدو کمی رشد کرد، زیر آن فوم قرار دهید تا روی زمین نیفتد تا نگندد. برای گیاه میتوانید داربست فلزی یا چوبی درست کنید تا قامت آن را راست نگه دارد و از افتادن کدو روی زمین جلوگیری شود. البته کدو حلوایی وزن سنگینی دارد و باید به این نکته توجه داشته باشید.
از بیماریهای کدو میتوان به حشره، شب پره، سوسک خیار، شپشه گیاه، مایت (انگل گیاه)، نخسانه (کرم انگلی) و حشرات جمنده اشاره کرد.
کپکهای کرکی و پودری نیز از دیگر بیماریهای کدو هستند که میتوانند به آن آسیب برسانند. میتوانید روی خاک این گیاه یک لایه کاور بکشید تا از حمله حشرات در امان بماند.
برداشت
کدو سبز اصولا دوماه پس از کاشت قابل برداشت است. کدو قلیانی (با سر باریک) و کدوی صدفی هنگامی که به اندازه ۵ تا ۸ سانتی متر رسیدند قابل برداشت هستند. انواع کدوسبز باید به بلندی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر برسند. کدو را باید از ساقه نزدیک به میوه و با قیچی یا چاقوی تیز بچینید. ساقه کدو تیغ دارد و باید حتما دستکش به دست کنید.
برای برداشت کدوحلوایی باید منتظر شوید تا پوست آن کاملا سفت شود به طوری که با ناخن نتوانید روی آن خراش ایجاد کنید.
خواص کدو
کدو از لحاظ طب قدیم، سرد است و بدن را قلیایی میکند. خود کدو برای لاغری بسیار مفید است و تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز میتوانند از آن استفاده کنند. برای این منظور باید مقدار ۵۰ گرم تخم کدو را پودر و با عسل مخلوط و مصرف کنید و پس از چهار ساعت یک مسهل همچون روغن کرچک بخورید تا کرمها را دفع شوند.
از دیگر خواص کدو باید گفت که ملین و مدر است و برای رفع یبوست، رفع سوءهاضمه، کاهش تب، رفع دندان درد (قرقره آب کدو)، خونساز (به همراه آبغوره یا سرکه)، درمان گوش درد (چند قطره آب کدو در گوش بچکانید)، برطرف کننده التهاب معده، کبد و کلیه، درمان بواسیر و خونریزی معده و روده (پوست کدو را خشک کنید و بخورید)، رفع تب و دل پیچه و پیشگیری سرطان مناسب است.
کدو حلوایی نیز مقدار کمی کالری دارد و برای لاغری رژیم خوبی به شمار میرود. همچنین منبع غنی پتاسیم است و برای افراد دچار فشار خون مفید میباشد، ولی برای افراد دچار ناراحتی کلیوی مناسب نمیباشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
کدو حلوایی منبع غنی بتاکاروتن است و رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین ترکیب است. بتاکاروتن پیش ساز ویتامینA و یک آنتی اکسیدان مهم در بدن میباشد که بدن را از حمله رادیکالهای آزاد و اثر تخریبی آنها حفظ میکند.|برترینها
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
باتشكر