جام جم سرا: آیا می دانید که یک لیوان آب هویج (240سی سی)، بیش از 8 برابر نیاز روزانه افراد به ویتامین A را تامین می کند؟! بگذارید در این جا بیشتر بر مزایای آب هویج تمرکز کنیم تا بدانید فقط همین یک قلم از معجونتان چه مزایایی خواهد داشت.
* ویتامین A
این ویتامین برای رشد اندامها به خصوص استخوان ها لازم و ضروری است. همچنین برای حفظ قدرت بینایی خیلی مهم است. اینکه از قدیم گفته می شد خوردن هویج باعث می شود بهتر ببینید، صحیح است، زیرا کمبود ویتامین A باعث بروز مشکلات بینایی مثل شبکوری می شود. میتوانید دست به خلاقیت بزنید و مقداری اسفناج هم به این نوشیدنی بیفزایید. اسفناج دارای مقدار زیادی ویتامین A است. مخلوط آب هویج و آب اسفناج، نوشیدنی را به وجود می آورد که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است.
ویتامین A همچنین برای ماداران باردار و جنین خیلی مهم است. (البته خانمهای باردار درمورد مصرف آب هویج باید با پزشک خود مشورت کنند، زیرا دریافت اضافی ویتامین A ممکن است باعث بروز ناهنجاری های جنینی شود.)
هر چند که ویتامین A برای حفظ سلامت بدن خیلی ضروری است، ولی باید در حد متعادل مصرف شود، زیرا مصرف مقادیر زیاد ویتامین A باعث مسمومیت کبدی و سایر مشکلات سلامتی میشود.
* ویتامین C
نوشیدن مخلوط آب هویج با آب توت فرنگی یا پرتقال یا لیمو یا کیوی، تمام ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند، بدون اینکه نیاز به دریافت مکمل ویتامینی داشته باشید. آب هویج همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین C است. یک لیوان آب هویج، 35 درصد ویتامین C مورد نیاز در روز را تامین میکند.
ویتامین C دارای نقشهای متعددی در بدن است، از جمله برای ساخت کلاژن ( نوعی پروتئین غیرمحلول) در غشاهای موکوسی، پوست، استخوانها و دندانها ضروری است. همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است.
نوشیدن مخلوط آب هویج با آب توت فرنگی یا پرتقال یا لیمو یا کیوی، تمام ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند، بدون اینکه نیاز به دریافت مکمل ویتامینی داشته باشید.
* پتاسیم
آب هویج، مقادیر خوبی از پتاسیم را دارد. یک لیوان آب هویج، 10 درصد نیاز روزانهی بدن به پتاسیم را تامین میکند.
پتاسیم برای حفظ تعادل الکترولیتها و سطح مایعات در سلولهای بدن لازم است. همچنین در انقباض ماهیچهها و انتقال پیام بین سلولهای عصبی نقش دارد.
* هویج و کرفس
کمبود پتاسیم در بدن، اثرات بدی به همراه دارد، مانند هیپوکالمی، آکنه (جوش)، گرفتگی عضلات، خشکی پوست و افزایش کلسترول خون.
نوشیدن مخلوط آب هویج با آب کرفس یا شلغم، مقادیر زیادی پتاسیم را به بدن شما میرساند.
البته باید توجه داشت، کسانی که مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، باید از مصرف مقادیر زیاد پتاسیم خودداری کنند، زیرا برای کلیههایشان خیلی مضر است.
* کالری
آب هویج یک نوشیدنی بسیار کم کالری است. یک لیوان آب هویج کمتر از 80 کالری دارد. لذا برای کسانی که رژیم لاغری دارند، مفید است. آب هویج با دارا بودن کالری کم و مقادیر زیادی ویتامین و املاح ضروری، در مقایسه با یک نوشیدنی مغذی پرکالری، نوشیدنی مطلوبی برای شما خواهد بود. برای ورزشکاران و وزنه برداران، مقدار کالری آب هویج را میتوان با مخلوط کردن آن با ماست، شیر، بستنی یا پودرهای پروتئینی افزایش داد.
* کلسیم
یک لیوان آب هویج تا 6 درصد نیاز روزانه به کلسیم را تامین می کند.
دریافت مقادیر کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه، خیلی مهم است. رشد و ساخت استخوانها و دندانها در بدن وابسته به کلسیم است، خصوصا رشد بدن در بچهها.
* ویتامین D
این ویتامین هم برای جذب کلسیم لازم است. کلسیم نیز همانند پتاسیم، برای انتقال پیام های عصبی، حرکت و انقباض عضلانی لازم است. ابتکار دیگری که میتوان انجام داد مخلوط کردن آب هویج با آب بروکلی است که یک منبع خوب کلسیم به شمار میرود. همچنین مخلوط کردن آب هویج با ماست، یک دسر مطلوب کلسیمی به وجود میآورد.
خلاصهای از بقیه مواد معجون
توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود. همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد. توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.یک واحد توت فرنگی معادل 8 عدد است که 50 کالری انرژی دارد.
پرتقال: به علت دارابودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب میشود که میتوان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده کرد. وجود هورمونهای نمو، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین آ و ویتامین ث در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوانها و عاج سازی به منظور استحکام دندانها فراهم میکند.به دلیل اینکه حاوی موادمعدنی کافی بویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز میشود و از این راه سموم بدن دفع میشود.
کیوی: دارای منبع غنی از ویتامین ث، پتاسیم، ویتامین ای، اسید فولیک، فیبر و روی است که برای سلامتی بدن بسیار موثر بوده و هر کدام دارای خواص مفید و گوناگونی است.اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد مقداری خنثی میشود و آنزیمهای کیوی میتوانند مدت کوتاهی فعالیت کنند این زمان کافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیمها به قطعات کوچکتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسانتر می کند.
لیمو: خون را تمیز و در تولید سلول های جدید به بدن کمک می کند. قدرت بازسازی پوست را افزایش می دهد و در تقویت کلاژن موثر است. یک ضد عفونی کننده طبیعی است و برای افزایش مقاومت بدن دربرابر سرماخوردگی و عفونت فواید بسیار دارد.
به خاطر بسپارید این نوشیدنی را به مقدار کم (نصف لیوان) تهیه کنید و برای اثرگذاری، تا یک ساعت از خوردن چای و قهوه خودداری کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد