استیک، تکه بزرگی از گوشت (معمولاً گوشت گاو) است. البته گاهی به تکه بزرگی از گوشت ماهی آزاد هم استیک می‌گویند. بر خلاف فیله که برای تهیه آن، گوشت را به موازات بافت ماهیچه برش می‌زنند، برای تهیه استیک، گوشت را در خلاف جهت بافت ماهیچه برش می‌دهند. معمولاً استیک‌ها را کبابی نموده و با انواع سس مصرف می‌نمایند.
کد خبر: ۶۳۶۲۲۵

● انواع استیک عبارت است از:
▪ استیک دنده
▪ استیک دنده بدون استخوان
▪ استیک گرد
▪ استیک سالیسبری، تهیه شده از گوشت چرخ کرده به همراه پیاز و گاهی قارچ
▪ استیک راسته
▪ استیک مغز ران، نوعی استیک بدون استخوان که به استیک فیله شبیه است.

در واقع استیک نوعی کباب فرنگی محسوب می‌شود که معمولاً هر تکهٔ آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارد و دارای قطری به اندازه ۲ تا ۴ سانتی متر می‌باشد. فرنگی‌ها نوع نیم پز استیک را بیشتر می‌پسندند و اعتقاد دارند هر چه قطر استیک زیاد‌تر باشد، مرغوب‌تر خواهد بود. البته روش نیم پز با ذائقهٔ ما ایرانی‌ها جور نیست و نوع مغزپخت طرفداران بیشتری دارد.
مدت طبخ استیک با توجه به نوع ذائقه متفاوت است. ولی معمولاً به سه صورت می‌توان آن را تهیه کرد:
خون دار یا نیمه خام که در این حالت هر طرف استیک تنها ۱ دقیقه روی حرارت طبخ می‌شود.
کم‌پخت و در حالت متوسط هر طرف استیک به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت می‌ماند.
مغزپخت که در این حالت هر طرف استیک به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت می‌ماند. البته هر کدام از این زمان‌ها با توجه به نوع گوشت (از لحاظ جوان یا پیر بودن دام) و ضخامت و نوع برش (راسته، ران یا فیله) متفاوت است.
>> کاچیلافود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها