به گزارش جام جم سرا به نقل از آرمان، با مصرف اسفناج کالری کمی نصیبتان میشود اما در عوض فیبر، ویتامین A، ویتامین C، اسیدفولیک و مواد معدنی خوبی عایدتان میشود. ادامه مطلب را از دست ندهید تا با هم مروری بر خواص این سبزی خوشرنگ و پرخاصیت داشته باشیم. قبل از هر چیز بهتر است بدانید که هر ۲۰۰ گرم اسفناج پخته معادل ۲۵۰ گرم اسفناج خام حدود ۵۰ کیلوکالری دارد اما میزان فیبر آن به ۷ گرم میرسد.
اسفناج سرشار از ویتامینها
۲۰۰ گرم اسفناج پخته حداقل ۸ میلیگرم پیش ساز ویتامین A به بدنتان میرسد (بد نیست بدانید که نیاز روزانه ما به این ویتامین ۳ تا ۵ میلیگرم است) و حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیگرم ویتامین C که در عمل نصف نیاز روزانه ما را تامین میکند. همین میزان اسفناج سه چهارم نیاز بدن ما به اسیدفولیک را تامین میکند. باید بدانید که این ویتامین بخصوص برای خانمهای باردار بسیار لازم و ضروری است.
اسفناج سرشار از مواد معدنی
اسفناج نقش مهمی در پر کردن باک املاح بدن دارد. این ماده غذایی حاوی میزان زیادی آهن، کلسیم، منیزیم و مواد معدنی دیگر است. درست است که وجود فیبر و همچنین اسید اگزالیک موجود در این سبزی اجازه نمیدهد که ترکیبات مفید آن به خوبی جذب شود اما با این حال میزان قابلتوجهی از این مواد معدنی در بدن باقی میماند به خصوص منیزیم، زینک، مس، منگنز و سلنیوم آن. باید بدانید که هر ۲۰۰ گرم اسفناج پخته حاوی حدود ۱۴۰ میلیگرم منیزیم است که ۴۰ درصد نیاز روزانه ما به این ماده معدنی را تامین میکند. در خصوص آهن موجود در اسفناج باید بگوییم که ۱۰۰ گرم اسفناج حاوی ۷,۲ میلیگرم آهن دارد که در حدود ۵ درصد آن جذب بدن میشود.
اسفناج و فلاوونوئیدها
اسفناج علاوه بر داشتن رنگدانههای سبز و کاروتنوئیدها (همان پیش سازهای ویتامین A) حاوی فلاوونوئیدها هم میباشد. این ترکیبات مغذی مقاومت مویرگها را افزایش داده و اگر با ویتامین C مصرف شود خاصیت ضداسکوربوتی (بیماری کمبود ویتامین C) دارد.
اسفناج و نیترات
اسفناج مانند سبزیجات سبزرنگ دیگر حاوی میزان قابلتوجهی نیترات است. اگر دقیقتر بگوییم هر ۱۰۰ گرم اسفناج حاوی ۸۰ تا ۱۰۰ میلیگرم از این ترکیبات میباشد. البته در حین پخت و پز ۳۰ درصد از این نیتراتها کاهش مییابد. بهتر است بدانید که باید میزان جذب نیتراتهای غذایی را محدود کرد به خاطر اینکه احتمال دارد این ترکیبات به نیتریتها تبدیل شوند. برای پیشگیری از این مساله بهتر است تا حد ممکن اسفناج تازه را انتخاب کنید. هنگام شستشو آنها را در آب نخیسانید و بعد از طبخ بلافاصله مصرف کنید.
اسفناج و بیماریها
داشتن یک برنامه غذایی سرشار از سبزیجات سبز مانند اسفناج که حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین A، C و E و همچنین منیزیم و سلنیوم است و میتواند سدی در برابر ابتلا به سرطان بسازد. باید بدانید که مصرف مداوم اسفناج از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری میکند. از این گذشته «بتائین» موجود در اسفناج خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش داده و عملکرد ورزشکاران را بالا میبرد. کاروتنوئید موجود در این سبزی نیز از ابتلا به بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولای چشم، آب مروارید و غیره پیشگیری میکند.
دانستنیهای اسفناجی
گفتیم که اسفناج حاوی میزان چشمگیری ویتامین C میباشد. البته باید بدانید که این میزان بسته به فصل و نوع اسفناج متفاوت است. به عنوان مثال در تابستان میزان ویتامین C اسفناج حدود ۴۰ میلیگرم، در پاییز ۷۲ و در زمستان ۱۲۰ میلیگرم تخمین زده شده است.
حواستان باشد که دمای محیط و له شدگی برگها از عواملی هستند که میزان ویتامین C اسفناج را کاهش میدهند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد