رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تشریح کرد:

لاغری،کوتاه قدی و کم وزنی کودکان در 3 استان محروم

نکاتی مهم دربارۀ تغذیۀ کودک

نحوۀ تغذیۀ کودکان یکی از دغدغه‌های معمولا همیشگی والدین جوان است. در این نوشتار برخی از راهنمایی‌ها در این زمینه فراهم آمده که تا اندازه زیادی بخصوص برای این دسته از والدین کارگشاست.
کد خبر: ۶۲۵۲۱۳

تغذیه کودکان زیر یک سال:
 برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند به غذای کمکی نباید نمک اضافه شود. از چاشنی‌هایی مانند آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای کمکی می‌توان استفاده کرد. تا یک ‌سالگی به غذای کودک نمک اضافه نشود و پس از یک سالگی مقداری نمک (نمک یددار تصفیه شده) به غذای شیرخوار اضافه گردد.

تغذیه کودکان یک تا پنج سال:
 در این دوران سلیقه‌ها و عادات غذایی کودک شکل می‌گیرد و ایجاد عادات خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک و کم چرب و تنوع غذایی به حفظ سلامتی کودک وپیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون بالا در سالهای آتی عمر کمک می‌کند.

توصیه‌های مهم
 برنامه غذایی مناسب کودکان متنوع بوده وباید روزانه حاوی ۵ گروه غذایی اصلی شامل نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، شیر و لبنیات و گوشت و جانشین‌ها باشد.
* به منظور کاهش مصرف نمک، از گذاشتن نمکدان در سفره خودداری شود. کودکان از والدین خود الگو می‌گیرند. بنابراین والدین هنگام غذا خوردن نباید از نمکدان استفاده کنند. همچنین به هنگام تهیه وطبخ غذا از نمک به میزان کم استفاده شود.
* به جای نمک، از چاشنی‌هایی نظیر سبزی‌های معطر تازه یا خشک (نعناع؛ مرزه؛ ترخون؛ ریحان و...) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.
* از مصرف سوپ‌های آماده، سس‌ها و محصولات فرآیند شده مثل فست فود‌ها (پیتزا، همبرگر، سوسیس وکالباس، دربرنامه غذایی کودکان حتی الامکان خودداری شود.
* از دادن مواد غذایی چرب، شور مثل شیرینی‌های خامه‌ای، پفک، چیپس، چوب شور، وسایرتنقلات کم ارزش غذایی خودداری شود.
* در تهیه غذای کودک از روغن‌های مایع مانند ذرت و آفتاب گردان به جای روغن جامد استفاده شود.
* از دادن انواع سس‌های پرچرب به کودک خودداری شود وازسس قرمزبجای سس سفید استفاده شود.
* در برنامه غذایی کودک از گوشتهای کم چرب استفاده شود و پوست مرغ قبل از پخت حذف شود.
 از گوشتهای سفید (ماهی، ماکیان و...) به جای گوشت قرمز، سوسیس، کالباس و جگر استفاده شود.
* در برنامه غذایی کودک، مصرف غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ کرده (سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و...) کاهش یابد.
* در تهیه کیک‌ها، شیرینی‌ها و نان‌های خانگی کشمش، آلو و خرما بجای گردو، بادام و پسته جایگزین شود.
* ازمصرف کره باغذا (چلوکباب، زرشک پلو) در تغذیه کودک خودداری شود.
* غذا‌ها بصورت بخار پز، تنوری، آب پز ویا کبابی تهیه شوند که کودک به خوردن غذاهای سرخ شده وچرب عادت نکند. در صورت تمایل به سرخ کردن غذا، به تفت دادن مختصر آن با روغن کم اکتفا شود.
* به جای مصرف چیپس از مغز‌ها، ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و سبزیجات خام استفاده شود.
* از غذا خوردن کودک دررستوران‌ها خودداری شود زیرا در این قبیل اماکن برای بهبود طعم غذا از نمک وروغن فراوان استفاده می‌شود.
>> مینا مینایی (دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه)

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها