رئیس‌جمهور: سازمان اکو نیازمند اصلاح است

بیست و یکمین اجلاس وزیران امورخارجه کشورهای عضو اکو در حالی دیروز برگزار شد که وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان، ریاست دوره‌ای اجلاس اکو را به وزیر امورخارجه ایران، محمدجواد ظریف، تحویل داد.
کد خبر: ۶۱۹۷۵۹

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهور در سخنرانی آغازین این اجلاس گفت: سازمان اکو، الگوی جدیدی از همکاری‌های منطقه‌ای را عرضه کرده است.

حسن روحانی با اشاره به گذشت حدود سه دهه از تاسیس سازمان اکو اظهار کرد: همکاری‌های اکو پیشرفت‌های فراوانی را در حوزه‌هایی همچون تجارت، انرِژی، صنعت، کشاورزی، معدن، محیط‌زیست، بانکداری، علم و فناوری، همکاری‌های بخش خصوصی، آموزش، فرهنگ و بخصوص حمل و نقل و ترانزیت موجب شده است. رئیس‌جمهور تصریح کرد: با این حال هیچ‌گاه نباید به سطح فعلی همکاری‌ها راضی بود و همواره باید چشم به افق‌های بلندتری داشت.رئیس‌جمهور با این حال عنوان کرد: از نگاه آمار و ارقام، کشورهای عضو سال 2012 بالغ بر 817 میلیارد دلار با جهان مبادله بازرگانی انجام دادند که از این رقم، فقط 10.3 درصد یعنی 83 میلیارد دلار سهم تجارت درون منطقه‌ای بوده است. روحانی ادامه داد: منطقه اکو سال 2011 از رقم یک و نیم تریلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی فقط حدود 41 میلیارد را نصیب خود کرده که معادل 2.7 درصد از رقم جهانی است. رئیس‌جمهور، گفت: تجربه بیش از دو دهه تعامل و همکاری در قالب اکو چراغ راه آینده ماست. در دهه سوم باید شاهد سازمانی باشیم که ظرفیت‌های همکاری خود را در بالاترین سطح شکوفا می‌‌کند.

روحانی تصریح کرد: تجارت درون منطقه‌ای 10درصدی به هیچ وجه قابل دفاع نیست، خوشبختانه برخی زیرساخت‌های لازم از جمله در حوزه کریدورهای حمل و نقلی و نیز زیرساخت‌های نرم‌افزاری نظیر موافقت‌نامه‌ها و ساختارهای حقوقی مورد نیاز در دو دهه اول پیش‌بینی شده‌اند. رئیس‌جمهور گفت: بدون تردید چنانچه تجارت در درون منطقه رونق گیرد، گشایش‌های بسیاری در حوزه‌های دیگر و در توسعه اقتصادی تک تک کشورهای عضو و کل منطقه اتفاق خواهد افتاد.

روحانی با بیان این‌که سازمان اکو اکنون یک فرصت بزرگ هم برای منطقه و هم برای کشورهای عضو به‌شمار می‌رود که بدیلی برای آن نمی‌شناسیم، اظهار کرد: با این حال در آغاز دهه سوم همکاری‌ها، اکو نیازمند برخی اقدامات اصلاحی است که پیشنهاد می‌کنم وزرای محترم در نشست خود این اصلاحات را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. وی ادامه داد: هدف از این اصلاحات که با تکیه بر تجربه دو دهه گذشته انجام خواهد گرفت، ارتقای اکو به سازمانی است که بتواند پاسخگوی نیازهای روز منطقه و کشورهای عضو باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها