طرز تهیه:
سفیده و زرده تخممرغها را از هم جدا کنید و در دو ظرف جداگانه بگذارید. نصف لیوان شکر را با سفیدهها مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا سفت شود و در صورت برگرداندن ظرف از آن نریزد. سفیدههای آماده شده را کنار بگذارید.
نصف لیوان شکر باقی مانده را با روغن مخلوط کنید و آنقدر بزنید تا نرم شود، سپس زردههای تخممرغ را کمکم به آن اضافه کنید تا تمام شود. برای اینکه بوی تخممرغها از بین برود وانیل را اضافه کنید و مقدار کمی هم نمک بیفزایید. این کار باعث تشدید شیرینی کیک میشود.
مواد را هم بزنید تا به صورت کرم در بیاید. دو قاشق از شیر را اضافه کنید و سپس همزن را خاموش کنید.
باقی مانده شیر را اضافه کنید و بقیه را با همزن بالنی یا قاشق مخلوط کنید. سفیده را به این مواد اضافه کنید و آرامآرام مخلوط کنید.
آرد را با بکینگپودر مخلوط کنید و در چند مرحله به مواد اضافه کنید. میزان آرد مورد نیاز بستگی به کیفیت آن دارد. در صورت رقیق بودن مواد میتوانید کمی به آن آرد اضافه کنید. شما میتوانید از دو عدد قالب کیک انگلیسی استفاده کنید و مواد را داخل آن بریزید. برای این منظور قالبها را چرب کنید یا از کاغذ روغنی استفاده کنید. مواد را داخل قالب بریزید و کشمش را همراه با گردو و شکلات چیپسی روی مواد بریزید. یکی دیگر از قالبها را هم با مواد کیک که با پودر کاکائو یا نسکافه مخلوط کردهاید پر کنید. فر را از قبل روشن کنید و روی ۳۵۰ درجه فانهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
کیک را مدت ۴۵ دقیقه در طبقه اول فر بگذارید. هیچگاه اوایل پخت کیکهایی که در آنها بکینگ پودر به کار رفته است در فر را باز نکنید، چرا که پف کیک از بین میرود. در آخر برای اطمینان از پخت کیک از یک خلال دندان یا نوک چاقو استفاده کنید و آن را داخل کیک فرو ببرید. اگر مواد کیک به خلال یا چاقو نچسبید کیک شما آماده است. این کیک را میتوانید برای عصرانه خانواده به همراه شیر یا چای نوشجان کنید.
نکاتی در مورد پخت کیک
قبلا همه مواد مورد نیاز را آماده کنید. فر را قبل از شروع آمادهسازی روشن کنید. تخممرغها را در دمای محیط یا در آب ولرم قرار دهید. آرد را به دفعات زیاد الک کنید. با هوایی که در فضای آرد ایجاد میشود کیک شما تردتر خواهد شد و اگر ناخالصی در داخل آرد باشد، با این کار رفع میشود. اگر از بکینگپودر در پخت کیک استفاده میکنید در اوایل پخت، در فر را باز نکنید که پف کیک نخوابد. حداقل ۱۰ دقیقه بعد از پخت، کیک را بیرون بیاورید. کیکهایی را که روغن دارند در یخچال نگذارید، چون سفت میشود. با رعایت این نکات کیک شما با کیفیت خواهد شد.
>> جام جم/ ضمیمه چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
خوب بود