هیچ تصویر روشنی از تصمیم نمایندگان درباره 3 وزیر باقیمانده وجود ندارد

3 وزیر پیشنهادی در آزمون رای اعتماد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بررسی رای اعتماد به گزینه‌های پیشنهادی رئیس‌جمهور برای سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان را در دستور کار امروز خود دارند و در صورت رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی، کابینه یازدهم حدود سه ماه پس از روی کار آمدن روحانی، تکمیل می‌شود.
کد خبر: ۶۰۹۷۵۲

با این حال هنوز روشن نیست نمایندگان در جلسه امروز با رأی اعتماد به تمامی وزرای پیشنهادی، به حضور سرپرستان وزارتخانه‌ها در جلسات کابینه پایان می‌دهند یا این‌که حسن روحانی باز هم مجبور خواهد شد مدیریت برخی وزارتخانه‌ها را با استفاده از سرپرست ادامه دهد.به گزارش جام‌جم، چنان که از اظهارات نمایندگان مجلس برمی‌آید، علی‌اصغر فانی امروز به احتمال زیاد از بهارستانی‌ها رأی اعتماد خواهد گرفت و با صرف نظر کردن روحانی از معرفی جعفر توفیقی، احتمالا رضا فرجی‌دانا نیز برای جلب اعتماد نمایندگان روز سختی را در پیش نداشته باشد، اما به‌نظر می‌رسد که سیدرضا صالحی‌امیری برای نشستن بر کرسی وزارت ورزش و جوانان امروز باید انرژی بیشتری را صرف کند تا شاید نمایندگان موافق او بتوانند به بلاتکلیفی مدیریتی در حوزه ورزش و جوانان پایان دهند.با این همه، برخی نمایندگان مجلس طی روزهای اخیر به گمانه‌زنی درباره نتیجه رأی‌گیری امروز مجلس پرداخته و این درحالی است که نایب رئیس مجلس درباره ارزیابی خود از این جلسه می‌گوید: جلسه رای اعتماد به وزرا خیلی جنجالی نخواهد بود و رویکرد مجلس در کلان مثبت است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا باهنر با اشاره به برگزاری جلسه رای اعتماد به وزرا گفت: برای دو وزارتخانه، وزرای پیشنهادی تقریبا از قبل مشخص بودند، اما برای وزارت علوم تا زمانی که آقای روحانی به مجلس نامه ننوشته بود، کسی خبر نداشت که غیر از آقای توفیقی قرار است فرد دیگری معرفی شود. نایب‌رئیس مجلس ادامه داد: با توجه به مجموع رایزنی‌هایی که در فراکسیون‌ها و رفت‌ و آمدهای این روزهای مجلس رخ داده و با توجه به این‌که سه وزارتخانه با سرپرست اداره می‌شود، فکر می‌کنم جلسه‌ای جنجالی‌ نداشته باشیم و رویکرد مجلس در کلان مثبت است. البته یک مقدار غلظت‌ها فرق می‌کند و بعضی‌ها ضعیف‌تر و بعضی قوی‌تر است، اما رویکرد کلی مثبت است و امیدوارم هر چه خیر و صلاح مملکت است پیش بیاید.

نمایندگان به دنبال تعامل با دولت

در همین حال یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با بیان این‌که نمایندگان درپی کمک به دولت هستند، در گفت‌وگو با فارس تاکید کرده است: رأی ندادن به وزرای پیشنهادی به معنی افراطی‌گری نیست.

جواد جهانگیر‌زاده، کارآمدی، توان اداره امور، تناسب توانایی با مسئولیت فعلی و شناخت از حوزه ماموریت را از ویژگی‌هایی دانست که نمایندگان در رای اعتماد به وزرا لحاظ خواهند کرد. وی بر ضرورت سلامت اخلاقی و مالی وزرای پیشنهادی تاکید کرد و گفت که نمایندگان در این موضوع نیز به صورت جدی دقت خواهند کرد. نماینده مردم ارومیه با بیان این‌که شرایط فعلی کشور به گونه‌ای است که مجلس باید از دولت حمایت کند، تصریح کرد: البته دولت نیز باید حمایت از مجلس را قدر بداند و در راستای تعامل بکوشد.

توجه برخی نمایندگان به موضعگیری وزرای پیشنهادی در برابر فتنه

یک عضو شورای مرکزی جبهه پایداری موضع روشن وزرای پیشنهادی درباره فتنه 88 را یکی از خطوط قرمز و بدیهی نمایندگان برای رأی اعتماد به آنها برشمرد. محمد سلیمانی، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با فارس با اشاره به معیارهای مدنظر نمایندگان برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی اظهار کرد: از نظر تخصصی، توانمندی در یک حوزه و سابقه تجربی و کاری در آن بسیار مهم است و سوابق وزیر پیشنهادی نیز باید مرتبط باشد.

اسماعیل کوثری، یکی دیگر از نمایندگان تهران در مجلس هم با اشاره به این‌که برخی سعی دارند عدم رأی اعتماد به وزرا را افراطی‌گری قلمداد کنند، گفت: مجلس در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی به مساله فتنه توجه دارد.

رأی صالحی‌امیری لب‌مرزی است

با این همه برخی نمایندگان پیش‌بینی می‌کنند ممکن است یکی از وزرای پیشنهادی روحانی امروز نتواند از فیلتر بهارستان عبور کند یا به صورت ناپلئونی رای اعتماد بگیرد. اسماعیل جلیلی، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان مجلس از جمله این نمایندگان است که به تسنیم گفته است: وضع وزرای پیشنهادی علوم و آموزش و پرورش برای اخذ رأی اعتماد نمایندگان مناسب است، اما وضع اخذ رای اعتماد وزیر پیشنهادی ورزش لب مرزی است. وی تاکید کرده است رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در مجلس به نحوه پاسخگویی آنها به سؤالات و ابهامات نمایندگان بستگی دارد.

اما با وجود پیش‌بینی جلیلی از رأی امروز نماینده‌ها، سیدهادی حسینی، مخبر کمیسیون ورزش گفته که «دکتر صالحی‌امیری برنامه‌های بسیار خوبی دارد و تاکنون نیز بسیار موفق عمل کرده و در نشست‌هایی که با فراکسیون‌های مختلف مجلس داشته، توانسته نظر موافق آنها را جلب کند و اگر مشکلی پیش نیاید رای اعتماد مجلس را کسب خواهد کرد.» به گزارش سایت انتخاب، نماینده مردم قائمشهر در مجلس با اشاره به نظر مثبت نمایندگان مجلس در مورد برنامه‌های صالحی‌امیری تاکید کرد: تاخیر بیشتر در خصوص انتخاب وزیر این وزارتخانه را جایز نمی‌دانم و باید این نکته را متذکر شوم که بی‌مسئولی این وزارتخانه عریض و طویل در شرایط کنونی به نفع دو حوزه ورزش و جوانان نیست و قطعا بی‌سروسامانی، این وزارتخانه را دچار مشکل خواهد کرد.

پخش زنده جلسه بررسی رای اعتماد وزیران پیشنهادی

در همین حال روابط عمومی صدا و سیما اعلام کرد که جلسه امروز مجلس، به صورت زنده از شبکه رادیویی فرهنگ و شبکه خبر پخش می‌شود. جلسات رای اعتماد به وزرا در آغاز کار دولت نیز به صورت زنده از شبکه خبر پخش شده بود.

سیدشریف حسینی، عضو هیات رئیسه مجلس هم درباره جلسه امروز به واحد مرکزی خبر گفته است: رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور، در جلسات صبح و عصر امروز مجلس بررسی می‌شود. وی با اشاره به معرفی علی‌اصغر فانی، رضا فرجی‌دانا و سیدرضا صالحی‌امیری برای وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و ورزش و جوانان به مجلس در هفته گذشته گفت: براساس آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، در این جلسه، رئیس‌جمهور با حضور در مجلس به مدت یک ساعت فرصت خواهد داشت تا از وزرای پیشنهادی خود دفاع کند، سپس برای بررسی رأی اعتماد هر وزیر به صورت جداگانه، دو نماینده موافق و دو نماینده مخالف هر کدام به مدت 15 دقیقه صحبت خواهند کرد.

وی افزود: سپس وزیر مربوط 30 دقیقه فرصت دفاع از برنامه‌های خود را خواهد داشت. حسینی تصریح کرد: سرانجام در پایان بررسی رأی اعتماد، رأی‌گیری به صورت مخفی انجام خواهد شد. عضو هیات رئیسه مجلس یادآور شد: در صورتی که هر یک از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور نتوانند به میزان نصف بعلاوه یک رای از آرای نمایندگان حاضر در جلسه را کسب کند، رئیس‌جمهور باید فرد دیگری را ابتدا به عنوان سرپرست معرفی کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها