
محمدعلی نجفی، پیش از ظهر شنبه در مراسم رونمایی از جام شیردال باستانی به مهر گفت: این شی تاریخی باید توسط محققان و پژوهشگران مورد بررسی قرار گیرد تا تاریخ دقیق ساخت آن مشخص شود و بعد در موزه ملی ایران به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران به نمایش درآید.
وی گفت: این جام دارای سه ریتون است در حالی که جام های دیگر دارای یک یا دو ریتون بودهاند و این اثر منحصر به فرد است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: سال 2000 این شی از سوئیس به آمریکا منتقل شده بود و همه فکر می کردند که متعلق به سوریه است، اما بعد از آنکه بررسیهای لازم انجام شد اعلام کردند این شی ایرانی است و جزو اشیای باستانی منطقه پل دختر لرستان بوده است که به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود.
همچنین رئیس جمهور در این خصوص گفت: دولت آمریکا جام شیردال را به عنوان هدیه ویژه این کشور به ملت ایران تحویل دولت داد.
حسن روحانی رئیس جمهور ، پس از ورود به تهران درپی سفر 6 روزه به نیویورک در جمع خبرنگاران گفت: جام شیردال یک اثر تاریخی و یکی از اشیای بسیار ارزشمند ایران است که متعلق به 2700 سال قبل بود و از سال 2003 این جام در اختیار آمریکایی ها قرار داشت.
وی با بیان اینکه قبلا هم تلاش هایی برای بازپس گیری این شی تاریخی انجام شده بود، ادامه داد: روز پنجشنبه (4 مهر) آمریکایی ها در تماسی اعلام کردند که هدیه ای برای شما داریم. سپس این جام شیردال را با تشریفات ویژه به نمایندگی ایران آوردند و گفتند که این هدیه ما به ملت ایران است.
رییس جمهور تصریح کرد: همه آثار ارزشمند هستند و نشان از تمدن کهن این سرزمین دارند. امیدواریم همیشه ملت آفریننده علم فرهنگ و تمدن باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
ضروریترین نکات بهداشتی را که زائران اربعین باید رعایت کنند در گفتوگو با یک متخصص بیماریهای عفونی بررسی کردهایم
حجتالاسلام صلحمیرزایی معتقد است که مقاومت بدون ایمان، بصیرت و امید پایدار نمیماند و ستون خیمه این راهبرد، حضور آگاهانه و منسجم مردم است
«جامجم» در گفتوگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد