جام جم آنلاین: یک دیپلمات اسرائیلی توسط دولت استرلیا به دلایلی که فاش نشده اند اخراج شده است اما گفته می شود اخراج این دیپلمات از استرالیا در رابطه با دستگیری 2 مامور سازمان جاسوسی اسرائیل «موساد» در سال گذشته در نیوزیلند است.
کد خبر: ۵۸۴۷۹
روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در شماره روز شنبه 5 فوریه نوشت یک دیپلمات اسرائیلی چند هفته پیش از استرالیا اخراج شده است اما مقامات دولت به دلیل روابط میان استرالیا و اسرائیل خبر اخراج این دیپلمات را به طور رسمی اعلام نکردند.
به نوشته سیدنی مورنینگ هرالد ، اخراج این دیپلمات در رابطه با دستگیری و محکومیت 2 مامور سازمان موساد در سال گذشته در نیوزیلند است. این 2 مامور به دلیل اقدام برای به دست آوردن ویزای جعلی نیوزیلند و شرکت در یک باند جنایتکاری سازمان یافته برای گرفتن گذرنامه های جعلی دستگیر و محکوم شده بودند.
دیپلمات اخراجی با این 2 مامور در زندان ملاقات کرده بود و در عین حال 2 مامور موساد قبل از دستگیری در نیوزیلند مدتی طولانی در استرالیا اقامت داشته و با این دیپلمات در ارتباط بوده اند.
در پی این رسوایی نیوزیلند تمام روابط دیپلماتیک در سطح عالی را با اسرائیل به حال تعلیق درآورد. هلن کلارک نخست وزیر نیوزیلند در همین رابطه سفر موشه کاتزاو رئیس جمهور اسرائیل به کشورش را لغو کرده بود.
اسرائیل ماجرای این 2 مامور موساد را نه تایید و نه تکذیب کرده و در عین حال رسما از دولت نیوزیلند عذرخواهی نکرد.