با آغاز هفته میراث فرهنگی، مردم می‌توانند به مدت یک هفته از موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور به صورت رایگان بازدید کنند

نمایش الواح هخامنشی بازگردانده شده برای نخستین بار

از امروز و همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی، موزه‌ها، کاخ موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور به صورت رایگان میزبان علاقه‌مندان به تاریخ ایران و میراث فرهنگی است و موزه ملی ایران برای نخستین بار الواح هخامنشی را که از دیگر کشورها استرداد شده است برای عموم مردم به نمایش می‌گذارد.
کد خبر: ۵۶۳۱۲۳

به گزارش جام‌جم، مردم می‌توانند در تمام روزهای هفته میراث فرهنگی که تا سی‌ویکم اردیبهشت ادامه دارد به طور رایگان از موزه‌ها، کاخ موزه‌ها و دیگر اماکن تاریخی بازدید کنند، این در حالی ا‌ست که پیش از این اعلام شده بود بازدید از موزه‌ها فقط در روز‌های بیست‌وهفتم و بیست‌وهشتم اردیبهشت رایگان است.

همچنین قرار است امروز که با نام «میراث فرهنگی و رسانه» نامگذاری شده است، نمایشگاهی از آثار استردادی از کشورهای مختلف که در سال‌های مختلف بتدریج به کشور بازگشته است در موزه ملی ایران افتتاح شود.

در میان اشیای استرداد شده به ایران تعدادی از الواح هخامنشی نیز برای نخستین بار به نمایش درخواهد آمد.

118 قلم از اشیای تاریخی استردادی در سال 1383 وارد کشور شد و در گنجینه موزه ملی جا گرفت و سپس 18 قلم دیگر در سال 1390 به ایران تحویل داده شد که در میان این آثار می‌توان به زیباترین ظروف سنگ صابون و مرمر متعلق به هزاره سوم قبل از میلاد متعلق به تمدن حاشیه هلیل رود اشاره کرد که از حراجی برکت لندن بازگردانده شده است.

همچنین از اشیاء تاریخی استردادی تعدادی گِل‌نبشته با طرح تخت‌جمشید نیز متعلق به تمدن هخامنشیان از موسسه شرق شناسی شیکاگو و 190 قلم آثار مفرغی لرستان متعلق به هزاره اول قبل از میلاد نیز از کشور امارات به ایران بازگردانده شد.

مسعود علویان صدر، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در گفت‌وگو با جام‌جم یکی از برنامه‌های مهم هفته میراث فرهنگی را اعطای مجوز به مجموعه داران برای نخستین باراعلام کرد و گفت: مجموعه‌داران خصوصی قشر زحمت‌کشی هستند که باید با صدور مجوز و اعطای نشان به آنها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشند.

این وعده در حالی است که سال‌هاست مجموعه‌داران بسیاری در کشور فعالند اما تاکنون آمار مشخصی از تعداد مجموعه داران و اشیا و آثاری که در اختیار دارند، ارائه نشده است و به گفته کارشناسان صرف دادن مجوز مشکلی را حل نمی‌کند بلکه این بخش بیشتر نیازمند ساماندهی اشیا و مشخص شدن ساز و کارهای قانونی برای حمایت است.

از دیگر برنامه‌های هفته میراث فرهنگی برگزاری مراسم بزرگداشت روز فردوسی و ثبت جهانی ردیف موسیقی ایران در روز نخست هفته میراث فرهنگی بود. این مراسم روزگذشته در سالن 12 هزارنفری آزادی با حضور مسئولان،‌ سفرای کشورهای خارجی، هنرمندان و علاقه‌مندان فردوسی برگزار شد.

تجلیل از استادان ردیف موسیقی ایرانی و چند نفر از نقالان کشور، اجرای گروه ترکیبی نقالان و شاهنامه خوانان به شکل آهنگین، اجرای ارکستر موسیقی ایران، تکنوازی استادان برجسته موسیقی و اجرای گروه موسیقی تاجیک از ویژه برنامه‌های این روز بود.

گشایش نمایشگاه هفته میراث فرهنگی در سعدآباد برای نمایش فعالیت عرصه‌های مختلف ایران در زمینه حفاظت، مرمت و ساماندهی از دیگر برنامه‌های نخستین روز از هفته میراث فرهنگی در مجموعه سعدآباد بود.

علویان صدر، عنوان روز سوم از هفته میراث فرهنگی را «خانواده و میراث فرهنگی» ذکر کرد و گفت: در این روز تلاش می‌شود تا با تعدادی از برنامه ها، پیوند خانواده‌ها با موزه برقرار شود، همچنین کارگاه آموزشی «میراث من» در سعدآباد برای خانواده‌ها برگزار خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: برپایی کارگاه شاهنامه خوانی با موضوع انسان کهن، کارگاه آموزشی آشنایی با مرمت سفال و چاپ سنتی و همچنین برنامه‌ای با عنوان باستان‌شناسان کوچک و حکاکی به خط میخی برای آشنایی بچه‌ها با باستان‌شناسی در سعدآباد و اجرای شب فرهنگی استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، خوزستان، گیلان و یزد از دیگر برنامه‌های این روز به شمار می‌رود.

به گفته معاون میراث فرهنگی کشور ، روز چهارم هفته میراث فرهنگی (بیست‌وهشتم اردیبهشت) روز جهانی موزه‌هاست و از برترین‌های موزه‌های کشور در سعدآباد تجلیل می‌شود.

علویان صدر گفت: امسال در این روز برای نخستین‌بار شب موزه در ایران با موضوع موزه و آب برپا می‌شود که با برنامه‌های شاد و مفرح به معرفی مفهوم آب و اهمیت صرفه‌جویی و همچنین آشنایی با موزه در کشور می‌پردازد.

به گفته علویان صدر، استان‌های ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و قم در این روز برنامه شب فرهنگی خواهند داشت.

علویان صدر شعار روز پنجم هفته میراث فرهنگی (یکشنبه بیست‌ونهم اردیبهشت‌) را «میراث فرهنگی، مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌گذاری» ذکر کرد و گفت: در این روز همایش دستاوردهای میراث جهانی در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار و تلاش می‌شود حوزه جهانی کشور را در ابعاد مختلف میراث ملموس و ناملموس و هنرهای سنتی و صنایع دستی و موفقیت‌های حوزه‌های سه گانه در سال‌های گذشته را معرفی شود.

برنامه شب فرهنگی استان‌های بوشهر، سیستان و بلوچستان، البرز و همدان از دیگر برنامه‌های این روز به‌شمار می‌رود.

به گفته علویان صدر، درروز ششم هفته میراث فرهنگی برابر با سی‌ام اردیبهشت نیز که با عنوان روز «قانون و میراث فرهنگی» نامگذاری شده است، سومین همایش قانون و میراث فرهنگی برگزار و نقاط ضعف قانونی در حوزه میراث فرهنگی بررسی می‌شود.

اجرای برنامه‌ای با عنوان موزه و جوان در مجموعه برج‌آزادی و شب فرهنگی استان‌های کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، تهران و قزوین از دیگر برنامه‌های این روز است.

وی افزود: درروز پایانی هفته میراث فرهنگی که با شعار «میراث فرهنگی و توسعه شهری» نامگذاری شده است، جشنواره شیخ بهایی برگزار می‌شود و در این جشنواره بنا بر مصوبه هیات دولت به برترین‌های حوزه میراث فرهنگی، هنرهای سنتی و صنایع دستی نشان ملی اعطا خواهد شد.

افتتاح موزه مراجع دین در قم و موزه بزرگان دین در ساختمان ارگ آزادی و بهره‌برداری از 25 طرح در بخش پایگاه‌های جهانی در هفته میراث فرهنگی از دیگر اقداماتی بود که علویان صدر به آن اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها