مخالفت نمایندگان با محدودکردن خبرنگاران مجلس

نمایندگان مجلس بعد از بحث و بررسی یکساعته درباره محدودیت حضور فیلمبرداران و عکاسان در مجلس، استمرار شرایط فعلی را تصویب کردند.
کد خبر: ۵۴۵۲۷۷

به گزارش فارس، نمایندگان، دیروز در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، ماده یک این طرح را که به فعالیت تصویربرداران و عکاسان مرتبط بود بررسی و حذف کردند.در ماده یک این طرح آمده بود که تصویربرداری اعم از فیلم و عکس از جلسات مجلس فقط در یک ساعت شروع جلسات علنی مجاز است و در موارد خاص با تشخیص رئیس‌ جلسه این مدت قابل افزایش است. البته تصویربرداران صداوسیما و مجلس از این حکم مستثنا شده بودند.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت، طی پیشنهادی خواستار حذف «فقط در یک ساعت شروع جلسات» از این طرح شد که با 109 رای موافق، 59 رای مخالف و 20 رای ممتنع به تصویب رسید. بیژن نوباوه نماینده تهران در موافقت با این پیشنهاد گفت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار جریان آزاد اطلاعات است و ما نباید با کارهای اشتباه این افتخار بزرگ را لکه‌دار کنیم.

وی با بیان این‌که آمریکا با تمام ادعایش موفق به برقراری جریان آزاد اطلاعات در کشورش نشده و هم‌اکنون اخبار سنا و کنگره این کشور به طور دقیق در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد، گفت: بنده با 32 سال سابقه خبری می‌دانم که خبرنگاران چقدر زحمت می‌کشند، آنها با ما کار می‌کنند و بعد از این‌که ما به کمیسیون می‌رویم منتظر می‌شوند تا اخبار کمیسیون را بگیرند و در نهایت همراه با ما فعال هستند.

نوباوه گفت: این‌که ما می‌گوییم عکاسان یک ساعت در جلسه علنی حضور یابند، چه معنی دارد؟ عکاسی که بخواهد حریم اخلاقی را رعایت نکند، در 5 دقیقه هم می‌تواند کارش را بکند. اما ما باید در جریان آزاد اطلاعات به عکاسان و خبرنگاران کشورمان احترام بگذاریم.

وی از نمایندگان خواست با پیشنهاد حذف تعیین زمان برای حضور عکاسان در جلسه علنی موافقت کنند تا به گفته او، این مصوبه نادرست به پای مجلس نهم نوشته نشود.حمید رسایی، نماینده تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت:‌ همانطور که در بین ما روحانیون و نمایندگان افرادی پیدا می‌شود که خارج از ضابطه عمل می‌کنند، ممکن است در بین عکاسان محترم هم فردی باشد که ضابطه و حریم اخلاقی را رعایت نکند.پس از اظهارات موافقان و مخالفان، نمایندگان مجلس پیشنهاد حذف اعمال محدودیت برای عکاسان را تصویب کردند.

بعد از تائید پیشنهاد حذف، اصل ماده به رای نمایندگان گذاشته شد که با 114 رای موافق، 61 رای مخالف و 17 رای ممتنع تصویب نشد. محمدحسن ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه را برعهده داشت، بعد از بحث و بررسی، حذف کل ماده یک را به رای گذاشت که نمایندگان با 118 رای موافق، 45 رای مخالف و 13 رای ممتنع، حذف این ماده را تصویب کردند.

براساس این گزارش، بعد از حذف ماده یک طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس که به دنبال محدود کردن حضور فیلمبرداران و عکاسان در جلسه علنی بود شرایط فعلی برای حضور فیلمبرداران و عکاسان ادامه خواهد یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها