چهار راهکار رئیس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی

اجرای کامل هدفمندی فقر را ریشه کن می‌کند

جلسات ‌آمادگی ‌برای‌ مرحله‌ دوم‌ هدفمندی

در حالی که مجلس شورای اسلامی اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را تا پایان سال‌جاری ممنوع کرده است، برخی منابع از جلسات آمادگی دولت برای اجرای مرحله دوم این قانون خبر می‌دهند.
کد خبر: ۵۳۵۵۳۱

به گزارش جام‌جم، دولت در بیست و هشتم آذر سال 89 مرحله نخست طرح هدفمندی یارانه‌ها را با افزایش چند برابری قیمت حامل‌های انرژی و آب و در کنار آن پرداخت یارانه نقدی 44 هزار و 500 تومانی که بعدها هزار تومان هم به آن افزوده شد، آغاز کرد.

اجرای این قانون بلافاصله منجر به توقف روند رو به رشد مصرف حامل‌های انرژی شد و مزیت‌های فراوانی از این محل نصیب اقتصاد کشور شد.

همچنین قاچاق فرآورده‌های نفتی که تا پیش از اجرای این قانون یکی از معضلات جدی کشور به شمار می رفت، تا حد زیادی کنترل شد.

افزایش قیمت‌ها در مرحله نخست به گونه‌ای بود که دولت بیش از 50 درصد اهداف هدفمندی را با قیمت‌های آن زمان در همان مرحله نخست محقق کرد.

با این حال رشد شدید قیمت ارز از سال گذشته تاکنون مجددا کشور را به شرایط پیش از آغاز هدفمندسازی یارانه‌ها بازگردانده و دولت هم‌اکنون هزینه بسیار زیادی را از محل اختلاف قیمت فرآورده‌های نفتی در داخل و خارج کشور متحمل می‌شود.

از سوی دیگر قاچاق سوخت به خارج از کشور نیز مجددا رواج یافته و آمارها از حجم گسترده قاچاق حکایت دارد. در عین حال افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده آب و برق را نیز افزایش داده است به گونه‌ای که به گفته مسوولان حوزه آب، هزینه‌ای که مردم هم‌اکنون برای مصرف آب می‌پردازند تقریبا یک چهارم قیمت تمام شده آن است.

در چنین شرایطی اخبار و شواهد حکایت از برنامه دولت برای اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها دارد که البته با وجود منع قانونی سال‌جاری احتمالا دولت قصد دارد از اوایل سال آینده این تصمیم را اجرایی کند. با این حال دولت از هم‌اکنون استارت اقدامات اجرایی و آماده‌سازی افکار عمومی را در این زمینه زده است.

رییس‌جمهور در اظهارات دو هفته قبل خود از امکان پنج برابر شدن یارانه‌های نقدی مردم خبر داده بود. این اظهارات البته واکنش برخی نمایندگان مجلس را نیز به دنبال داشته چرا که به اعتقاد آنان شرایط اقتصادی کشور حتی در سال آینده آمادگی افزایش شدید قیمت انرژی و به تبع آن افزایش یارانه‌های نقدی پرداختی به مردم را ندارد.

جلسه ویژه دولت

در همین حال خبرگزاری مهر در خبری اعلام کرد: خبرهای رسیده از راهروهای دولت حکایت از آن دارد که رئیس‌جمهور وزرای اقتصادی و اعضای کارگروه کنترل بازار را گردهم جمع کرده و نوعی آماده‌باش برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها داده است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور دوشنبه هفته جاری وزرای اقتصادی کابینه را به همراه اعضای کارگروه کنترل بازار و مسئولان ذخیره‌سازی کالا گردهم جمع کرده و از برنامه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور سخن گفته است.

خبرهای رسیده از این جلسه ویژه حکایت از آن دارد که رییس‌جمهوری گزارشی از آخرین وضع موجودی کالاهای اساسی کشور را به همراه آخرین گزارش از ذخیره‌سازی گندم و آرد از مسوولان طلب کرده تا بر مبنای آن، زمان اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها را معین کند.

بر این اساس، تحرک قابل توجهی میان اعضای کابینه اقتصادی دولت ایجاد شده و خبرها حکایت از آن دارد که در مورد نرخ برخی از کالاها از جمله نان و بنزین نیز در این جلسه بحث و بررسی صورت گرفته است.

این در شرایطی است که علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در پی تاخیر رییس‌جمهور، قانون ممنوعیت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها تا پایان سال‌جاری را ابلاغ کرده است.

ارائه وضع ذخایر کالاهای اساسی به رییس‌جمهور

مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با بیان این‌ که وضع ذخایر کالاهای اساسی را به رییس‌جمهور گزارش داده‌ایم، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت کتبی و شفاهی، وضعیت ذخایر کالاهای اساسی را به دولت گزارش داده است.

علی‌اکبر پورکاوه گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بتازگی وضع ذخیره‌‎سازی کالاهای اساسی را به صورت کتبی به رییس‌جمهور اعلام کرده است و وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به طور مرتب این وضع را گزارش می‌دهد.

وی در مورد تصمیم دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ابراز بی‌اطلاعی کرد و در عین حال اظهار کرد: وضع ذخایر کالاهای اساسی بی‌نظیر است و مشکلی در رابطه با تامین نیاز مردم وجود ندارد.

پورکاوه در پاسخ به این سوال که آیا امسال پانزدهم بهمن، باز هم تعرفه واردات سیب و پرتقال صفر خواهد شد، تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ برنامه‌ای برای صفر کردن تعرفه واردات میوه در سال‌جاری ندارد و بر این اساس، امسال به‌رغم تمامی سنوات گذشته، تعرفه واردات سیب و پرتقال در نیمه بهمن صفر نخواهد شد.

وی به ذخیره‌سازی مناسب سیب و پرتقال برای تامین نیاز شب عید اشاره و اظهار کرد: هم‌اکنون با کمک مباشران، سیب و پرتقال موردنیاز ایام پایانی سال را خریداری و ذخیره‌سازی کرده‌ایم و به نظر می‌رسد که امسال شب عید هیچ مشکلی در تامین نیاز مردم با میوه با کیفیت داخلی وجود نداشته باشد.

پیش از این اعلام شده بود که وزارت صنعت، برنامه ذخیره‌سازی 90 هزار تن سیب و پرتقال را برای شب عید در دستور کار دارد که بخش اعظمی از آن، هم اکنون ذخیره‌سازی شده است.

یارانه دی‌ماه سه‌شنبه قابل برداشت است

معاون یارانه‌های مستقیم سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، گفت: مرحله بیست و سوم یارانه نقدی، روز سه‌شنبه 19 دی قابل برداشت است.

سید جلال‌الدین عارفیان معاون امور یارانه‌های مستقیم سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در گفت‌وگو با فارس افزود: یارانه نقدی مرحله 23 به ازای هر نفر 455 هزار ریال ساعت 24 روز دوشنبه 18 دی واریز و از صبح سه‌شنبه نوزدهم دی 91 قابل برداشت است.

وی تاکید کرد: یارانه نقدی مانند ماه‌های گذشته به ازای هر نفر 45500 تومان بوده و تغییر نکرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها