جام جم آنلاین: میانجیگرانی از غرب برای حل بحران سیاسی 10 روزه اکراین که این جمهوری سابق شوروی را در آستانه تجزیه به دو اردوگاه طرفدار غرب و روسیه قرار داده ، دست به کار شده اند.
کد خبر: ۵۳۲۹۲
به گزارش خبرگزاری فرانسه خاویر سولانا رئیس سیاست خارجی اروپا اواخر وقت سه شنبه به
این منظور وارد کی یف شد. یک سخنگوی مخالفان اکراین گفت : الکساندر کواسنیفسکی
رئیس جمهوری لهستان نیز به سولانا می پیوندد.
در این حال ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بار دیگر در مورد «فشار خارجی» برای حل بحران اکراین هشدار داد.
سولانا پیش از شروع مذاکره با لئونید کوچما رئیس جمهور سابق اکراین که انتخابات برای تعیین جانشین او به جنجال کشیده شده گفت امیدواریم با حسن نیت همه ، در روزهای آینده پیشرفت کنیم.
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس سولانا به کوچما گفت این بحران باید بدون استفاده از زور
حل شود. وی گفت : هدف مقامات اروپا کمک به حل بحران است.
به گزارش رویترز جورج بوش رئیس جمهوری امریکا خواهان حل مسالمت آمیز بحران شد.
بوش گفت : بسیار مهم است که خشونت بروز نکند و مهم است که اراده مردم شنیده شود.
بوش که در کانادا در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک با پل مارتین نخست وزیر کانادا شرکت کرده
بود گفت : تلفنی با رئیس جمهوری لهستان در این مورد گفتگو کرده است.
ویکتور یوشچنکو نامزد لیبرال طرفدار غرب که در انتخابات ریاست جمهوری 21 نوامبر بازنده
اعلام شد روز سه شنبه گفت : به سود «قدرت مردم» مذاکره با دولت را قطع کرده است. وی
پیشنهاد ویکتور یانوکوویچ نخست وزیر فعلی را که برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده
برای پذیرش مقام نخست وزیری در کابینه او و یا تکرار انتخابات ، بدون شرکت هر 2 نفر آنان ، رد
کرد.
پارلمان اکراین امروز برای دومین روز پیاپی تشکیل جلسه می دهد تا به تقاضای مخالفان برای
برکناری دولت یانوکوویچ به اتهام سوؤمدیریت و دامن زدن به آتش تجزیه طلبی در قسمت روسی زبان و از نظر اقتصادی نیرومندتر شرق اکراین ، تصمیم گیری کند.
اعتراض کنندگان مخالف طرفداران یوشنچکو روز سه شنبه پس از این که پارلمان به خواسته
آنان رای نداد برای تصرف ساختمان پارلمان حمله کردند. رئیس پارلمان از آنان خواست تا
چهارشنبه به پارلمان فرصت بدهند.سولانا گفت : هر راه حلی باید در چارچوب قوانین اکراین باشد. وی استفاده از زور را منتفی دانست.علاوه بر سولانا و رئیس جمهور لهستان که در کی یف به سر می برند قرار است «والداس ادامکاس» رئیس جمهور لیتوانی و «بوریس گریزلف» از همکاران نزدیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امروز چهارشنبه به کی یف بروند.
اکراین 13 سال است که به استقلال دست یافته است.
بانک مرکزی اکراین روز سه شنبه خروج سرمایه های مردم را از بانکها ممنوع کرد. مسوولان هشدار
دادند که نظام بانکی اکراین در معرض خطر فروپاشی قرار دارد و در صورت ادامه بحران ثبات اقتصادی این کشور آسیب خواهد دید.
در این حال پوتین و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان اعلام کردند به نتیجه هر انتخابات تازه ای در اکراین احترام خواهند گذاشت اما در اعلامیه کرملین به انتخابات جدید اشاره نشده است.