کمیته ارزیابی کاندیداهای دبیر کلی اوپک بیش از حد خود جلورفته بود

خطیبی: رد صلاحیت نامزد ایرانی برای دبیرکلی اوپک «دروغ محض» است

با وجود این‌که برخی رسانه‌های خارجی شایعه رد صلاحیت نامزد ایرانی یا کناره‌گیری او به نفع کاندیدای عراقی را مطرح می‌کنند، نماینده ایران در اوپک با تاکید بر این‌که ایران به نفع هیچ‌کدام از کاندیداها کنار نرفته است، رد صلاحیت نامزد ایران را دروغ محض خواند.
کد خبر: ۵۲۳۵۸۲

سید محمدعلی خطیبی طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که برخی رسانه‌های خارجی اعلام کرده‌اند در نشست اخیر اجلاس اوپک بحث کاندیداتوری ایران برای سمت دبیرکلی مطرح نبوده است؛ تاکید کرد: این موضوع اصلا صحت ندارد چرا که وظیفه کمیته ارزیابی کاندیداها تعیین صلاحیت نبود بلکه آنها باید نامزدها را ارزیابی می‌کردند. در واقع انتخاب دبیرکل توسط وزرای عضو انجام می‌شود، نه رده‌های پایین‌تر از آن. ضمن این‌که به کمیته نیز چنین اختیاری داده نشده بود که به جای وزرا دبیرکل را انتخاب کنند.وی افزود: قرار بود در اجلاس چهارشنبه بیست و دوم آذر دبیرکل جدید اوپک توسط وزرا انتخاب شود. در این نشست هر سه کاندیدا مطرح بودند اما هیچ کدام از آنها مورد اجماع قرار نگرفت.

خطیبی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته ارزیابی کاندیداهای سمت دبیرکلی به صلاحیت کاندیدای ایران، غلامحسن نوذری، معترف بود، اظهار کرد: از نظر اعضای اوپک همه کاندیداهای مطرح شده دارای صلاحیت هستند فقط مساله این است که کدام یک برای این سمت مناسب‌تر است.

نماینده ایران در اوپک در مورد گزارش کمیته ارزیابی کاندیداهای سمت دبیرکلی گفت: در گزارشی که این کمیته در روز نشست ارائه داد، ایراداتی از سوی وزرا به آن گرفته و در نهایت قرار شد هرسه کاندیدا به رقابت خود ادامه دهند تا در اجلاس بعدی در این زمینه تصمیم‌گیری شود.

وی در مورد ایرادات وارده به گزارش کمیته ارزیابی کاندیداهای سمت دبیرکلی توضیح داد: به نظر می‌آید که این کمیته وظایفش را مطابق نظر وزرا انجام نداده است. در واقع این کمیته بیش از محدوده خود جلو رفته بود.

خطیبی با اعلام این‌که عملکرد این کمیته به گونه‌ای بود که یکی از کاندیداها را به سایر اعضا توصیه کرده بود، گفت: این درحالی است که این کمیته تنها وظیفه ارزیابی کاندیداها را داشت نه این‌که فردی را انتخاب کند.

نماینده ایران در اوپک در مورد اعضای تشکیل دهنده کمیته ارزیابی گفت: هر کدام از اعضای اوپک یک نماینده در این کمیته داشتند.وی یکی دیگر از ایرادات وارده به کمیته ارزیابی را انتخاب شاخص‌هایی عنوان کرد که اعضای اوپک بر آن توافق نداشتند.

خطیبی در مورد این موضوع توضیح داد: با توجه به این که انتخاب دبیرکل براساس اجماع اعضا صورت می‌گیرد، شاخص‌هایی که برای انتخاب دبیرکل از سوی کمیته ارزیابی تعیین می‌شود نیز باید مورد اجماع اعضا قرار بگیرد.

نماینده ایران در اوپک ادامه داد: این درحالی بود که شاخص‌هایی که کمیته ارزیابی اعلام کرد فقط مورد موافقت اکثریت ساده (نصف به علاوه یک) اعضا قرار گرفت.وی گفت: ایران با شاخص‌های مطرح شده توسط کمیته ارزیابی مخالف بود و خواهان ارائه شاخص‌هایی بود که کل اعضای اوپک نسبت به آن اجماع داشته باشند.نماینده ایران در اوپک تدریس در دانشگاه را یکی از شاخص‌های تعیین شده توسط کمیته ارزیابی اعلام کرد و گفت: با انتخاب این شاخص در واقع یکی از کاندیداها به راحتی برای این سمت انتخاب می‌شد؛ چرا که یکی از این سه کاندیدا مدرس دانشگاه بود.

خطیبی گفت: در اجلاس 162 اوپک قرار شد که بعد از تعیین شاخص‌ها توسط این کمیته و اجماع اعضا بر آن کمیته‌ای بی طرف تشکیل شود تا براساس شاخص‌های تعیین شده کاندیداها را سنجیده و فرد مناسب را برای سمت دبیرکلی انتخاب کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته بی طرف برای انتخاب دبیرکل از تمامی اعضای اوپک تشکیل می‌شود یا این‌که اعضای دارای کاندیدا از این کمیته حذف خواهند شد، گفت: در واقع برای بی‌طرف نیز باید تعریفی مشخص شود و این تعریف نیز مورد اجماع اعضا قرار گیرد.

خطیبی یکی دیگر از ضعف‌های کمیته ارزیابی را ذهنی بودن شاخص‌های سمت دبیرکلی عنوان کرد، به طوری که شاخص‌های مطرح شده با وظایف دبیرکلی منطق نبود.

نماینده ایران در اوپک افزود: ‌این درحالی است که باید شاخص‌های تعیین شده براساس سوابق اجرایی و مدیریتی کاندیداها متمرکز شود.

وی در پایان با تاکید بر این‌که عدم رد صلاحیت کاندیدای ایران یا کنار رفتن ایران به نفع کاندیدای کشور عراق دروغ محض است، خاطرنشان کرد: کاندیدای ایران همچنان در رقابت سمت دبیرکلی حضور دارد و ایران نیز شدیدا از کاندیدای خود حمایت می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها