با عدم اجماع اوپک روی نامزدهای پیشنهادی، دبیرکل فعلی اوپک برای یکسال دیگر ابقا شد

رقابت بی‌نتیجه برای انتخاب دبیرکلی اوپک

وزرای نفت کشورهای عضو اوپک در نشست دیروز خود در وین با عدم اجماع در انتخاب دبیرکل جدید، عبدالله البدری، دبیرکل کنونی این سازمان را به مدت یک سال دیگر و تا پایان سال 2013 در این سمت ابقا کردند.
کد خبر: ۵۲۲۸۶۱

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، نامزدهای ایران، عربستان و عراق برای سمت دبیرکلی اوپک رقابت داشته‌اند که در نشست دیروز نامزد ایران در حمایت از نامزد عراق برای این سمت انصراف داد و دو نامزد عربستان و عراق نیز در این رقابت شکست خوردند.

پیشتر برخی کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که در صورت عدم اجماع روی یکی از گزینه‌های دبیرکلی اوپک، ممکن است دبیرکل فعلی مجددا در این سمت ابقا شود.

این در حالی است که وزیر نفت ایران ساعتی پیش از آغاز اجلاس 162 وزرای اوپک در وین به خبرنگاران گفته بود: غلامحسین نوذری، نامزد ایران برای سمت دبیرکلی اوپک همچنان در رقابت با دیگر کاندیداها شامل مجید منیف از عربستان و ثمیر قضبان وزیر نفت سابق عراق قرار دارد. با این حال باز هم اوپک نتوانست به اجماع برای انتخاب دبیرکل برسد و حتی کشورهای عربی عضو اوپک نیز در این اجماع ناکام ماندند.

پیشتر بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت اسبق ایران پیشنهاد کرده بود در صورت انتخاب نامزدهای عربستان یا عراق، ایران این انتخاب را وتو کند؛ کاری که قبلا کشورهای عربی با نامزدهای معرفی شده از سوی ایران انجام داده بودند.

در همین حال وزیر نفت اعلام کرد، سقف تولید اوپک در سطح 30 میلیون بشکه در روز تثبیت شد.

رستم قاسمی در گفت‌وگو با شانا افزود: اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از ساعت‌ها مذاکره پشت درهای بسته در نشست 162 این سازمان تصمیم گرفتند همچنان سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه اوپک را ثابت نگه دارند.وی تاکید کرد: با توجه به عدم اجماع اعضای اوپک درباره انتخاب دبیرکل جدید، قرار شد عبدالله سالم‌ البدری، دبیرکل کنونی تا یک سال دیگر دبیرکل باقی بماند.

هر یک از این نامزدهای احراز دبیرکلی اوپک برای انتخاب به عنوان دبیرکل جدید به اجماع کامل اعضا نیاز دارد و همین موضوع تا حدودی تصمیم‌گیری در این باره را دشوار کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها