احتکار در بازار خودرو و لوازم خانگی‌

این روزها در حالی عرضه کالاهای تولید داخل بویژه لوازم خانگی و خودرو به بازار در حد بسیار محدودی صورت می‌گیرد که این محدودیت، بیشتر از کاهش‌هایی است که در مورد آمار تولید شش یا هفت ماهه عنوان می‌شود.
کد خبر: ۵۱۶۰۹۴

به گزارش فارس، گلایه همیشگی برخی تولیدکنندگان نسبت به وضع نامناسب تولید هر روز بیشتر از روزهای قبل است که عدم عرضه به روز تولیدات آنها در بازار، این پرسش را ایجاد می‌کند که چرا با وجود کمبود نقدینگی این واحدها، اقدامی برای فروش محصولاتشان صورت نمی‌گیرد و اصولا دلیل محدودیت عرضه محصولات از طریق شبکه‌های رسمی فروش چیست؟

خودرو از جمله محصولاتی است که طبق آمار وزارت صنعت طی شش ماهه اول امسال با کاهش 42 درصدی تولید روبه‌رو بوده است. در این شرایط آمار دقیقی از میزان عرضه خودرو به بازار و روش این نوع عرضه ارائه نشده، اما توقف طولانی مدت عرضه خودرو به بازار توسط شرکت‌های خودروساز از طریق شبکه فروش رسمی نشان می‌دهد عرضه خودرو توسط خودروسازان با قیمت‌های مصوب طی نیمه اول امسال بسیار کمتر از میزان تولید شده در این مدت است. در واقع عرضه باید نسبت به قبل نصف می‌شد، اما به نظر می‌رسد کاهش عرضه بسیار بیشتر از این میزان است. جریمه شدن برخی شرکت‌های خودروساز به دلیل احتکار خودرو یا عرضه آن خارج از شبکه فروش رسمی، مؤید این موضوع است.

همچنین طبق آماری که توسط دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی اعلام شد، تولید تلویزیون طی نیمه اول امسال تنها 3 درصد کاهش داشت؛ این در حالی است که عرضه اکثر مدل‌های تلویزیون LCD و LED از طریق نمایندگی‌های مجاز شرکت‌های تولید‌کننده متوقف است و تنها برخی مدل‌های بالا و گران‌قیمت توسط شبکه فروش این شرکت‌ها عرضه می‌شود.

در مورد یخچال فریزر نیز طی نیمه اول امسال، تنها 7 درصد کاهش تولید اتفاق افتاده، این در حالی است که خریداران برای تهیه یک دستگاه یخچال فریزر در بازار سرگردانند و با نبود مدل‌های مختلف این محصول روبه‌رو هستند.تولید ماشین لباسشویی نیز در شش ماهه اول امسال تنها 3 درصد کاهش داشته که محدودیت عرضه در بازار با این مساله مغایرت دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها