سیدمحمد حسینی روز گذشته در یک نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد

وزیر ارشاد: بهتر است فیلم لاله ساخته شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در جمع خبرنگاران درباره آخرین شرایط خانه سینما و دیدار اعضای آن با رئیس‌جمهور، توقیف نشر چشمه، تغییرات در اداره کتاب، اخلال در برگزاری برخی رویدادهای هنری در استان‌های کشور و همچنین پروژه لاله اظهارنظر کرد.
کد خبر: ۵۰۲۷۱۰

به گزارش خبرنگار ما، سیدمحمد حسینی برای تشریح برنامه‌های دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در قالب یک نشست خبری پاسخگوی پرسش‌های خبرنگاران بود ؛ خبرنگارانی که با وجود تاکید چندباره مجری جلسه چندان سوال‌های مرتبط با جشنواره امام رضا (ع) را از آقای وزیر نپرسیدند و بیشتر به حاشیه‌های این روزهای فرهنگ و هنر پرداختند.

تغییرات در اداره کتاب

در این جلسه وزیر ارشاد درباره گرانی کاغذ و مشکلات ناشران و چاپخانه‌داران گفت: در چند ماه گذشته وقفه‌ای در واردات کاغذ پیش آمده بود که باعث به هم خوردن بازار شد و مشکلاتی را برای مطبوعات و ناشران کتاب پیش آورد که در حال حل آن هستیم.

او افزود: برای حل این مشکل از نهاد‌ها و ارگان‌های حکومتی هم که فعالیت‌های اقتصادی دارند مانند «شستا»، در خواست کرده‌ایم به این عرصه وارد شوند و برای واردات کاغذ اقدام کنند.

حسینی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار جام‌جم که بهمن دری معاون سابق فرهنگی وزارت ارشاد در آخرین اظهارنظرش از تغییر و تحول در اداره کتاب خبر داده بود هم گفت: در اداره کتاب همواره تاکید کرده‌ایم دو عامل دقت و سرعت باید مورد توجه قرار گیرد و هیچ کدام نباید فدای دیگری شود.

وزیر ارشاد تاکید کرد: قطعا کارشناسان و نیروهای جدیدی به اداره کتاب ارشاد افزوده خواهد شد تا این اداره بتواند در شرایط بهتری پاسخگوی نویسندگان و اهالی قلم باشد.

دیگر پرسش خبرنگاران در حوزه کتاب از وزیر ارشاد به‌بحث معافیت مالیاتی کتابفروشی‌ها مربوط می‌شد که او هم گفت: سازمان امور مالیاتی مصمم بود که از این صنف مالیات بگیرد اما با دستور رئیس‌جمهور، این امر برای شش ماه به تعویق افتاده است.

او درباره نشر چشمه و این که فشارهایی بر ارشاد برای بازگشایی مجدد آن وجود داشته است هم گفت: از ابتدا در این زمینه فضاسازی‌هایی وجود داشته است و همیشه وقتی بخواهید ضوابط اجرایی را رعایت کنید، با مسائل اینچنینی روبه‌رو خواهید شد، ولی ما در انجام قانون کوتاه نمی‌آییم.

دیدار خانه سینمایی‌ها و بی‌اطلاعی وزیر

اما پرسش‌های سینمایی خبرنگاران هم بخش عمده‌ای از وقت نشست را به خود اختصاص داد؛ وزیر ارشاد در پاسخ به این پرسش که گویا در روز سینما جمعی از سینماگران و اعضای هیات‌مدیره خانه سینما با رئیس‌جمهور دیدار داشته‌اند، گفت: من در آن جلسه حضور نداشتم و مسائل مطرح شده در آن را پیگیری نکردم؛ فقط می‌دانم در آن جلسه نقطه نظرات سینماگران مطرح شده و رئیس‌جمهور نیز بر بهره‌گیری از نظرات تمامی گروه‌ها و افراد در حل مشکلات تاکید کرده‌ است.

حسینی در مورد موضوع فعالیت مجدد خانه سینما نیز گفت: همواره تاکید بر آن بوده که هر تشکلی برای شکل‌گیری، باید در ابتدا و در ادامه مسیر بر اساس قانون، ضوابط و اساسنامه‌های موجود فعالیت کند، از این رو هیچ‌مشکلی با افراد نداریم و همواره بر قانون و ضوابط تاکید کرده‌ایم.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود رئیس‌جمهور بر حل مشکل خانه سینما تاکید دارد، گفت: آنچه در جلسات مختلف شورای عالی سینما مورد بحث قرار گرفته، آن است که اگر تشکیلاتی به هر عنوانی بخواهد شکل بگیرد، حتی المقدور باید سعی کند از ظرفیت و نظرات همه افراد و گروه‌ها در آن بهره ببرد و این موضوع تاکید همیشگی رئیس‌جمهور بوده است.

بهتر است «لاله» ساخته شود

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد پرسش‌ها پیرامون پروژه «لاله» هم در میان خبرنگاران مشتری داشت و حسینی درباره شرایط ساخت این فیلم سینمایی با وجود مخالفت‌هایی که وجود داشت هم گفت: یکی از نمایندگان مجلس پرسشی را درباره این پروژه مطرح کرده که با حضور در کمیسیون فرهنگی به آن پاسخ می‌دهیم، اما نباید سوال یا نظری که مطرح می‌شود به کل مساله تعمیم داده شود.

حسینی تاکید کرد: درباره پروژه سینمایی «لاله» نیز نظرات مختلفی وجود دارد، از این رو همکاران سینمایی برخلاف روال مرسوم، فیلمنامه را برای اعضای کمیسیون فرهنگی ارائه داده اند که این کار در گذشته صورت نمی‌گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این موضوع دلایل متعددی وجود دارد که به‌نظر می‌رسد اجرا و ساخت این پروژه بهتر از نساختنش باشد، زیرا در جامعه جهانی پرسش‌ها و ابهاماتی وجود دارد که باید به‌ آنها پاسخ داد؛ البته این به معنی عدول از ارزش‌ها نیست.

مخالفت با اخلال در برنامه‌های هنری شهرستان‌ها

حسینی در ارتباط با مشکلات پیش آمده برای برخی از فعالیت‌ها و تولیدات هنری نظیرتوقف اکران دو فیلم، جلوگیری از برپایی چند کنسرت در شهرستان‌ها و اجرا نشدن تعدادی نمایش که مجوز هم داشته‌ است، توضیح داد: در حوزه فرهنگ و هنر، سلیقه‌ها و برداشت‌های متفاوتی وجود دارد که در پاره‌ای از موارد که به نظر من تعدادش زیاد نیست، مشکلاتی را پیش آورده است که ما هم با این وضع موافق نیستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها