مالاریا، ایرانی هم دارد!

مالاریا، بیماری انگلی است که به وسیله پشه آنوفل ماده که در طول شب افراد را موردحمله قرار می دهد منتقل می شود و با علایم تب و لرز، بی اشتهایی و استخوان درد تظاهر می کند.
کد خبر: ۴۹۵۳۷
مالاریا از قدیمی ترین بیماری های نسل انسان است و سالانه موجب ابتلای بیش از 500 میلیون و مرگ یک تا 2میلیون نفر می شود.
از منطقه مدیترانه شرقی که ایران نیز جزو آن است به طور متوسط سالانه 15 میلیون مورد بالینی مالاریا اتفاق می افتد که 47 هزار مورد آن به مرگ منجر می شود.
دکتر احمد رئیسی ، کارشناس برنامه کنترل مالاریای وزارت بهداشت می گوید: بیماری مالاریا در دو مقطع زمانی (عمدتا اواخر بهار و تابستان) به دلیل افزایش رطوبت و مناسب بودن درجه حرارت شیوع می یابد.
وی نسبت به شیوع این بیماری در ماههای شهریور و مهر هشدار داد و در عین حال تاکید کرد: مردم استان های سیستان و بلوچستان ، بوشهر و جنوب شرق کرمان باید برای پیشگیری از شیوع نوع بدخیم مالاریا نکات بهداشتی را رعایت کنند.
از ابتدای امسال تاکنون 6381 مورد مالاریا در کشور گزارش شده که 50 درصد موارد در کشور غیرایرانی و عمدتا افاغنه هستند.
مرگ و میر مالاریا در کشور ما بسیار محدود است سال گذشته 122 مورد بستری و 4 مورد مرگ در مناطق مالاریا خیز در کشور داشته ایم که نسبت به سیمای 50 سال گذشته با دهها هزار مرگ در سال ، کاهش بسیار چشمگیری داشته است.
براساس آمار گزارش شده از 3 دانشگاه علوم پزشکی تهران ، شهید بهشتی و ایران کمتر از هزار مورد مالاریا در تهران گزارش شده که بدون استثنائ همه موارد افاغنه یا ایرانی هایی بودند که به مناطق مالاریاخیز مهاجرت یا مسافرت کردند.


راهکارهای پیشگیری
برنامه های کنترل ناقل مالاریا به گونه ای طراحی شده اند که در ایام مذکور کمترین امکان برای تکثیر ناقل و تماس آن با انسان به وجود آید.
مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به مالاریا عبارتند از: حفاظت فردی با استفاده از پشه بند و توری در و پنجره ، بهسازی محیط زندگی و پرهیز از مسافرت های غیرضروری به مناطق آلوده در ایامی از سال که امکان انتقال بیماری بیشتر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها