
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
اوایل تیرماه بود که محمدکاظم دعاگویی جانباز 70 درصد دفاع مقدس در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت که پس از 18 ماه از اعلام نظر قطعی پزشکان برای پیوند سریع کبد ترکش خورده اش، هنوز اقدام مناسبی برای انجام عمل پیوند صورت نگرفته است.
دعاگویی گفته بود: "این روزها که سر و کارم به بنیاد شهید و امورایثارگران افتاده احساس میکنم کسی به فکر ما نیست." با این وجود پس از آنکه پزشکان معالج تشخیص دادند که به دلیل عمل های متعدد جراحی روی بدن دعاگویی، جراحی جدید با ریسک بالا همراه است پزشکان تصمیم گرفتند که پیوند کبد دعاگویی در خارج از کشور انجام شود.
از همین رو "دبیرخانه شورای عالی پزشکی اعزام به خارج بنیاد" با اعزام دعاگویی به خارج از کشور موافقت کرده بود.
این موافقت اما به کار این جانباز نیامد. زیرا به گفته خودش مسئولان تنها با اعزام موافقت کرده بودند و در زمینه یافتن اهداکننده کبد همکاری نکرده بودند.
همین همکاری نکردن هم موجب شده بود تا دعاگویی به توصیه یکی از مسئولان بخواهد با مسعود زریبافان رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کند.
این دیدار البته پس از انتشار گزارش رسانهها انجام شد؛ البته نه در دفتر زریبافان که در منزل دعاگویی. زریبافان که هفته گذشته برای شرکت در همایش ایثارگران و جانبازان به سیرجان سفر کرده بود به همراه جمعی از مسوولان دقایقی هم به دیدار دعاگویی رفت.
او پس از اتمام این دیدار در گفتگوی کوتاهی در پاسخ به این سوال که آیا درباره وضعیت این جانباز دستور ویژه ای صادر می شود، گفت: "پاسخ این سوال مشخص است. حتما سریعا اقدام می کنیم. تا با کمک مسئولان شهرستان شرایط درمان فراهم شود."
همچنین "محمدرضا حسنی سعدی" مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان نیز در حاشیه همین دیدار اطمینان داده بود که مسئولان شرایط دعاگویی را پیگیری می کنند.
او گفت: "ما همیشه نگران وضعیت آقای دعاگویی بوده ایم و خود ایشان هم می داند که در این باره هر کاری که توانسته ایم انجام داده ایم. ایشان با بنیاد مشکل ندارد بلکه منتظر پیدا شدن اهدا کننده است."
یک هفته پس از دیدار مسئولان با این جانباز جنگ تحمیلی و پیش از آنکه نتیجه اقدام های ویژه مسئولان روشن شود، دعاگویی در بیمارستان امام رضا (ع) سیرجان درگذشت.
یکی از نزدیکان این جانباز به گفت که دعاگویی در شب نیمه شعبان به دلیل وخامت وضعیت جسمانی و تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرده و در نهایت عصر روز پنج شنبه به دلیل ایست قلبی درگذشته است.
محمد کاظم دعاگویی که بود؟
محمدکاظم دعاگویی سال 1346 در سیرجان به دنیا آمد و برای نخستین بار در سال 61 به جبهه اعزام شد. او از تیرماه 63 به استخدام جهاد سازندگی درآمد.
دعاگویی در جریان عملیات والفجر مقدماتی و والفجر یک (62 -61) بر اثر اصابت خمپاره کلیه سمت راست خود را از دست داده بود و یک ترکش هم به کبد وی اصابت کرده بود که تا پایان عمر او را همراهی کرد. همچنین در عملیات خیبر در سال 63 تیر و ترکش به دست و گردنش اصابت کرد.
به گفته خودش در سال 64 در جریان عملیات کربلای 5 هم مشغول ایجاد دژ در برابر سنگرهای لشکر 31 عاشورای تبریز بوده که باز هم ترکش خمپاره باعث شد یک متر و 20 سانتیمتر از روده کوچک و کیسه صفرا از بین برود. حاج کاظم از قربانیان خون های اهدایی فرانسه هم بود.
خونهای اهداییای که موجب شد تا درد هپاتیت هم به دردهای این جانباز و بسیاری دیگر اضافه شود. با این وجود او تلاش می کرد تا با انجام پیوند کبد به زندگی اش ادامه دهد. تلاشی که بی سرانجام ماند.(مهر)
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
نتایج سفر یکروزه بشار اسد به تهران هنوز ادامه دارد
گزارشی از مراسم رونمایی از تازهترین کتابهای انتشارات جامجم
گفتوگوی اختصاصی با داوود میرباقری که از اواخر آذر ۹۸ مشغول ساخت سریال سلمان فارسی است
مسعود اطیابی، کارگردان فیلم «انفرادی» در گفتوگو با جامجم:
گفتوگوی جامجم با هاجر دباغی گلزن رکورددار تیم فوتبال سپاهان
دبیر علمی جشنواره ملی موسیقی و آئینهای اقوام ایرانی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محسن حیدریه، سرپرست گروه شبدیز درباره خیامخوانی