دستگاهی که جایگزین رایانه های منازل می شود

تاکنون به این فکر کرده اید که رایانه چه کارایی هایی دارد؛ پاسخ به این پرسش بسیار ساده است. رایانه وسیله ای است ساخته دست بشر که زندگی او را دگرگون کرده و حتی در مسائل جزیی زندگی روزمره او
کد خبر: ۴۷۶۳۰
، نقش مهم و بسزایی بازی می کند.
اما چند درصد مردم به رایانه دسترسی دارند، چه در منزل و چه در جاهای دیگر از قبیل محل کار و...؛ امروزه در اغلب خانه ها و محیطهای اداری ، دستگاهی به نام رایانه وجود دارد و درصد قابل توجهی از مردم به قدر نیازشان با رایانه سر و کار دارند.
حتی می توان گفت بخش اعظم استفاده کننده های رایانه جوانها هستند. اما بیشتر استفاده این قشر عظیم چیست ؛ به عبارت دیگر رایانه بیشتر در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد.
اغلب مشتری های رایانه ، برای چت کردن و یا ارسال ایمیل به سراغ آن می روند. با نگاه مثبت تر می توان چند صفحه جستجو را هم به این موارد افزود!
استفاده عمده دیگر رایانه ، بازی است ؛ بازیهایی که روی رایانه ها نصب می شوند و با ایجاد هیجان افراد زیادی را جذب می کنند.
بیش از 90درصد استفاده از رایانه ، بجز در مراکز آموزشی و ادارات و دانشگاه ها به این دو مورد بازمی گردد. اما تاکنون به این فکر کرده اید که دستگاه رایانه ای که ما از آن استفاده می کنیم ، چقدر هزینه در بر دارد؛ و چقدر فضا اشغال می کند؛
یک کیس ، صفحه کلید، مانیتور و موس حداقل بخشهای موجود در یک دستگاه رایانه به شمار می آید؛ با این حساب براحتی می توان گفت که فضای اشغالی و هزینه صرف شده در مقابل استفاده ما از رایانه اصلا به صرفه نیست.
آیا برای این مساله راه حلی وجود دارد؛


محل تولد: دانشگاه شریف
فرض کنیم شما از آن دسته کاربرانی هستید که از رایانه خود به عنوان دکور استفاده نمی کنید.
اما اگر استفاده شما به پخش سی.دی و یا در نهایت چت کردن با دوستان و ارتباط با اینترنت محدود می شود، «پارشیا» دستگاهی است که می تواند جایگزین مناسبی برای رایانه شما باشد.
نام «پارشیا» از ترکیب دو کلمه Pars و وسیله اینترنتی Internet Appliance یا IA تشکیل شده است.
بررسی های اولیه ساخت این دستگاه در مرکز فناوری اطلاعات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت سازمان گسترش برای اولین بار در کشور ساخته شده است.
پارشیا، دستگاهی است با قابلیت های قابل توجه و حجم کوچک که شکل ظاهری آن شبیه یک دستگاه ویدئو خانگی است ؛ این دستگاه به وسیله یک کابل به تلویزیون و تلفن متصل می شود.
یکی از قابلیت های آن وصل شدن به انواع تلویزیون هاست. یعنی می توان آن را در کنار یک تلویزیون قرار داد و از آن استفاده های مختلف کرد. همچنین یک صفحه کلید بدون سیم و یک دستگاه کنترل از راه دور دارد که به کاربر اجازه می دهد در فاصله مناسبی از تلویزیون قرار بگیرد.


قابلیت های «پارشیا»
در ابتدای ابداع رایانه ، تنها برنامه نویس ها مشتری آن بودند. با ورود CD و DVDبه بازار، فروش رایانه بیشتر شد و با روی کار آمدن اینترنت ، در دسترس مردم عادی نیز قرار گرفت.
برای توسعه این امکانات ، قابلیت هایی از قبیل پخش انواع فیلمهای DVD و MPEG4 (فایلهای تصویری فشرده)، موسیقی با فرمت های گوناگون ، استفاده از اینترنت ، تلفن اینترنتی ، چت ، ارسال ایمیل و دورنگار، آلبوم عکس ، بازیهای مختلف ، دسترسی به تلویزیون و رادیو از طریق شبکه و در نهایت متصل شدن به یک پردازشگر مرکزی (Portal) و گرفتن امکانات از آن ، در یک جعبه گرد هم جمع شده تا فضای کمتری اشغال شود، ضمن این که هزینه بسیار کمتری نسبت به یک دستگاه رایانه در بر دارد.
مشکل دیگری که مردم عادی در استفاده از رایانه با آن مواجه است ، تکنیکی بودن آن است : هر گونه تنظیمی ممکن است برای کاربر درد سر آفرین باشد. اما این دستگاه نیازی به تنظیم ندارد.
همه چیز در ابتدای کار روی یک کارت هوشمند تنظیم و ثبت می شود و کاربر با استفاده از آن کارت ، می تواند به همه چیز دسترسی داشته باشد حتی اگر این کارت را در بانک معتبر کرده باشد، می تواند خرید اینترنتی انجام دهد. مشکل دیگری که اغلب کاربران با آن دست به گریبان هستند، مساله زبان است.
زبان انگلیسی برای خیلی ها مشکل آفرین است. به همین منظور این دستگاه با زبان فارسی ارائه شده است. تمام منوهای آن به زبان فارسی است و این مشکل را تا حد زیادی حل می کند. مدلهای بعدی آن برای استفاده با چند زبان در نظر گرفته شده است.


امکانات فوق العاده
یکی از نگرانی های خانواده ها، استفاده نابجای فرزندانشان از اینترنت است. سازندگان این دستگاه ادعا می کنند که یکی از خواص پارشیا این است که اینترنت را به محیط خانه می آورد و نگرانی ها را کم می کند و با وجود 4 پورت USB، وسایل جانبی مختلف به آن متصل می شوند و خانواده ها حتی می توانند آلبوم عکسهای خود را در این دستگاه داشته باشند.
اتصال به شبکه اینترنت از طریق این دستگاه با 4روش زیر امکانپذیر است:

1-استفاده از خطوط تلفن معمولی
2- استفاده از خطوط پر سرعت ADSL که در کشور در حال راه اندازی است
3-استفاده از طریق شبکه های محلی که از طریق یک سرویس دهنده به اینترنت اتصال دارد
4-با دریافت از آنتن های معمولی وقتی فرستنده های دیجیتال در کنار پهنای باند تلویزیون یا اینترنت را هم پخش می کنند (DVB-T) همچنین با استفاده از این دستگاه امکان استفاده از پخش دیجیتالی نیز فراهم می شود.
سازندگان این دستگاه اعتقاد دارند که پارشیا باعث رایج شدن فرهنگ استفاده از Data در جامعه می شود.
استفاده آسان از اینترنت به کمک منوهای فارسی کاربر را براحتی به خواسته خود می رساند. سیستم عامل این دستگاه ، برای مطابقت با بازارهای جهانی ، بسته نرم افزاری مبتنی بر لینوکس است و در نسخه های بعدی می تواند ویندوز هم باشد.


آیا این یک عیب است؛
به طور کلی می توان گفت این دستگاه قابلیت نصب برنامه (نرم افزار) جدید را ندارد. برای به روز کردن دستگاه ، پیش بینی هایی شده است که از طریق اینترنت و یا CDقابل حل است. مثلا تمام بازیهای تحت لینوکس در پارشیا قابل بازی کردن است.
اما نصب بازی جدید بر آن امکانپذیر نیست. سازندگان دستگاه می گویند: «ماهیت کارکردن دستگاه چیز دیگری است ».
برای جابجایی اطلاعات هم در ورژن های مختلف دستگاه ، امکانات گوناگونی وجود دارد. اما در ابتدایی ترین مدل ، می توان از حافظه فلش برای جابه جایی داده ها استفاده کرد. در نمونه های بعدی روی دستگاه ، هارد دیسک نصب شده است.
براساس این پژوهش سازندگان توانسته اند به سیستمی دست یابند که برای شبکه های محلی از جمله بانکها فوق العاده مفید است و در آن هر رایانه بدون هیچ گونه هارد، فلاپی و یا CD به یک سرویس دهنده وصل می شود و همه اطلاعات را از آن می گیرد.
هیچ ویروس رایانه ای این دستگاه را اذیت نمی کند. خرابی آن بسیار کم است و حتی در آینده تصمیم دارند تلفن را هم از روی میز کار کارمند حذف کنند!


فرهنگ جدید؛کمک همه جانبه
همه ما اعتقاد داریم ایجاد یک فرهنگ جدید، نیاز به کمک همه جانبه دارد. یکی از فناوری های عصر امروز، فرستنده های دیجیتال است.
این فرستنده ها بسیار جدید هستند و قرار است بزودی سیستم های فرستنده ها در ایران دیجیتال شوند. یک چنین نمونه دستگاهی می تواند به مردم امکان دیجیتالی شدن را بدهد؛ چرا که این دستگاه سیگنال ها را از آنتن دریافت می کند و به تلویزیون های معمولی پخش می کند.
با پهنای باند دیجیتال ، تعداد کانال ها افزایش می یابد و اینترنت را هم می توان از روی آنتن دریافت کرد که با سرعت و امکانات خوبی همراه است. برای این کار باید ضریب نفوذ اینترنت را بالا برد.
این دستگاه بزودی به تولید انبوه می رسد و هزینه تقریبی آن حدود یک سوم قیمت یک رایانه شخصی خواهد بود.
پیش بینی می شود با استفاده از این دستگاه ، سن افراد استفاده کننده از رایانه به 70 سال خواهد رسید.

هما کبیری
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها