در درگیری‌های روز جمعه، یک نفر کشته، بیش از 300 نفر مجروح و حدود170 نفر بازداشت شدند

سازمان ملل درگیری‌های خونین جمعه مصر را محکوم کرد

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد حوادث خونین روز جمعه در میدان العباسیه، مقابل مقر وزارت دفاع مصر را محکوم کرد و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت. به دنبال برگزاری تظاهرات اعتراضی و راهپیمایی مردم به سمت وزارت دفاع مصر در روز جمعه،‌ درگیری‌های خونینی به وقوع پیوست که طی آن دست‌کم یک نفر کشته و بیش از 300 نفر مجروح شدند.
کد خبر: ۴۷۱۹۴۰

به گزارش فارس، ادواردو دل‌بوی، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل در این‌باره گفت: بان کی‌مون بر حق مردم مصر در برگزاری تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز و سازمان یافته تاکید دارد. دبیرکل سازمان ملل در پیام خود از همه طرف‌ها در مصر خواسته است تا به این حق احترام بگذارند و ضمن جلوگیری از اقدامات خشونت‌آمیز حقوق بشر و قوانین حاکم بر کشور را محترم بشمارند.

مردم معترض مصر روز جمعه با برگزاری تظاهراتی میلیونی در میدان التحریر بر واگذاری فوری قدرت توسط شورای عالی نظامی مصر و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در موعد مقرر و محکومیت کشتار العباسیه تاکید داشتند. روز چهارشنبه گذشته نیز در درگیری بین تحصن‌کنندگان و نیروهای نظامی در مقابل وزارت دفاع مصر 11 نفر کشته و تعدادی مجروح شده بودند.

به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در درگیری‌های عصر جمعه هم 296 نفر زخمی شده‌اند. این در حالی است که نظامیان از کشته شدن یک سرباز و زخمی شدن 10 نفر دیگر در این درگیری‌ها خبر داده‌اند. ساعاتی پس از از آغاز تظاهرات، درگیری‌های شدید به اطراف وزارت دفاع این کشور کشیده شد و ارتش و پلیس برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان از گاز اشک‌‌آور و گلوله‌های پلاستیکی استفاده کردند. در جریان این تظاهرات یک فروند هواپیمای جنگی مصر نیز با ارتفاع کم اقدام به پرواز بر فراز تظاهرات‌کنندگان کرد که این امر حالتی از نگرانی و ترس شدید را میان آنان به وجود آورد. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با سر دادن شعارهایی علیه نظامیان حاکم بر کشور، اعدام محمدحسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نظامی مصر را خواستار شدند. در همین حال هزاران نفر از تظاهرات‌کنندگان مصری نیز با برپایی تظاهرات در میدان التحریر قاهره بر لزوم کناره‌گیری هرچه سریع‌تر نظامیان از قدرت و انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی تاکید کردند. در همین حال ده‌ها هزار تظاهرات‌کننده مصری نیز در شهر اسکندریه در اعتراض به خشونت‌های اخیر در این کشور دست به تظاهرات زدند.

دادستانی مصر اعلام کرد 170 نفر از کسانی که در حوادث اطراف وزارت دفاع دست داشته‌اند دستگیر شده‌اند و تحقیقات از آنها آغاز شده است. پیش از آن، شورای نظامی حاکم بر مصر در میدان العباسیه و خیابان‌های اطراف وزارت کشور مصر مقررات منع آمد و شد اعلام کرده بود، اما بلافاصله روزگذشته این ممنوعیت لغو گردید. از سوی دیگر، حزب عدالت و آزادی، شاخه سیاسی اخوان‌المسلمین مصر در بیانیه‌ای ضمن محکومیت سرکوب روز جمعه معترضان، مقابل مقر وزارت دفاع، خواستار توقف خشونت‌های شورای عالی نظامی علیه تظاهرات‌کنندگان شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها