بازتاب سفر اردوغان به تهران

سفر "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه در صدر هیاتی عالی رتبه به ایران ، روز پنجشنبه در صدر اخبار رسانه های دیداری و نوشتاری این کشور قرار گرفت.
کد خبر: ۴۶۴۱۰۵

رسانه های ترکیه ، محور عمده اخبار خود را به مصاحبه مطبوعاتی مشترک اردوغان و محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور اسلامی ایران اختصاص دادند.

روزنامه " آکشام" در مطلبی با عنوان "حمایت هسته ای از ایران" نوشت: اردوغان در تهران اعلام کرد که هیچکس حق فشار آوردن به کشورهایی را که در تلاش برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای هستند ، ندارد.

به نوشته این روزنامه، ایران برای انجام مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 در 13 آوریل (25 فروردین ) در استانبول پاسخ مثبت داد.

به نوشته روزنامه آکشام ، معاون اول رییس جمهوری ایران نیز از برگزاری مذاکرات هسته ای در استانبول حمایت کرد و گفت: ایران به جز استفاده در مصارف صلح آمیز هیچ برنامه ای در زمینه هسته ای ندارد و استفاده از انرژی هسته ای در مصارف غیرانسانی حرام است.

روزنامه "خبرترک" نیز در خبری در این باره با تیتر " پیشنهاد انجام مذاکرات هسته ای در استانبول" نوشت: نخست وزیر ترکیه در تهران یکبار دیگر پیشنهاد انجام مذاکرات هسته ای ایران با گروه پنج به علاوه یک را در استانبول مطرح کرد و گفت: وزیر امور خارجه ایران نیز در این زمینه دیدگاه مثبت خود را پیش از این اعلام کرده بود.

به نوشته خبرترک، محمدرضا رحیمی در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با اردوغان بر این نکته که غرب خواهان در انحصار قرار دادن انرژی هسته ای است تاکید کرد و گفت: ایران در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای سرمایه گذاریهای بسیاری انجام داده است و آماده مبادله دستاورهای خود با کشورهای اسلامی و ترکیه در این زمینه است.

روزنامه "استار" نیز مطلبی با عنوان " هر عقل سلیمی مخالف سلاح هسته ای است" به بازتاب سخنان اردوغان مبنی بر اینکه مخالفت با استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای بی مورد است ولی همه با سلاحهای هسته ای مخالفند ، پرداخت.

" زمان"  دیگر روزنامه چاپ ترکیه نیز در مطلبی با عنوان " با فشار در زمینه استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای مخالفیم" نوشت: مساله هسته ای محور اصلی مذاکرات اردوغان با رحیمی در تهران بود و نخست وزیر ترکیه در مذاکرات خود مخالفت کشورش را با فشار به کشورهایی که درصدد استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای هستند ، اعلام کرد.

روزنامه "طرف" نیز در مطلبی با عنوان " استانبول آدرس مذاکرات هسته ای " آورده است : معاون اول رییس جمهوری ایران اعلام کرد که خواهان انجام مذاکرات هسته ای در استانبول هستیم.

" حریت" چاپ ترکیه نیز با تیتر " مذاکرات هسته ای در استانبول " نوشت: این گونه که از شواهد بر می آید پیشنهاد ترکیه برای انجام مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 استانبول قبول شده است.

این روزنامه سرفصلهایی از مصاحبه مطبوعاتی اردوغان با رحیمی را درج کرده است.

روزنامه "صباح" هم با تیتر " نباید در انرژی صلح آمیز هسته ای فشار وارد کرد" سخنان اردوغان و رحیمی در مصاحبه مطبوعاتی مشترکشان و سخنان " علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را مبنی بر اینکه ترجیح نخست ایران انجام مذاکرات هسته ای در استانبول است ، منتشر کرد.

" ملیت " نیز در مطلبی با عنوان "مذاکرات هسته ای در استانبول" مطالبی مشابه دیگر روزنامه چاپ ترکیه منتشر کرد.

این روزنامه سخنان "احمد داودد اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه در مراسم افتتاح مرکز فرهنگی ترکیه در تهران مبنی بر اینکه روابط ایران و ترکیه ورای روابط دو کشور همسایه و دو دولت است ، منتشر کرد.

شبکه های تلویزیونی ترکیه نیز از روز گذشته ، سفر نخست وزیر این کشور به تهران را درصدر بخش های خبری خود قرار داده اند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها