در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش خبرنگار ما، این چندمین بار طی امسال است که انبوهسازان خواستار تجدیدنظر در رقم قیمت ساخت مسکن مهر شدهاند، تابستان امسال بود که رئیس کانون سراسری انبوهسازان با بیان اینکه دولت باید در قرارداد جدید با انبوهسازان هزینه ساخت مسکن مهر را 20 درصد افزایش دهد، گفته بود هزینه ساخت مسکن مهر با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی از متری 300 هزار تومان فعلی باید به 360 هزار تومان افزایش یابد و هم اینک در اظهارنظری جدید این رقم به 450 هزار تومان افزایش یافته که مشخص نیست هزینهها چگونه محاسبه شده که افزایش 50 درصدی را در پی داشته است.
با وجود تقاضای مکرر انبوهسازان برای افزایش قیمت ساخت مسکن مهر در سالجاری اما وزارت راه و شهرسازی هیچگاه زیر بار نرفته و حتی با وجو د افزایش نرخ تورم، وزیر راه و شهرسازی چندی پیش اعلام کرد برای سال آینده مسکن مهر با همان قیمت قبلی ساخته خواهد شد و حجم بیشتری به بافتهای فرسوده و خودمالکی اختصاص پیدا میکند.
ایرج رهبر در پاسخ به این پرسش که آیا انبوهسازان با دولت بر سر هزینه ساخت مسکن مهر سال ۹۱ به توافق رسیدهاند به فارس گفت: هنوز قراردادی برای ساخت مسکن مهر سال ۹۱ با وزارت راه و شهرسازی به امضا نرسیده است، اما موضوعی که اهمیت دارد این است که رقم پیشنهادی انبوهسازان با رقم وزارت راه و شهرسازی فاصله دارد. وی اضافه کرد: رقم پیشنهادی انبوهسازان برای هر مترمربع ۴۵۰ هزار تومان و رقم وزارت راه و شهرسازی برای هر مترمربع ۳۰۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه بررسیهای قیمتی به وزارت راه و شهرسازی ارائه شده، گفت: براساس این آنالیز هزینه ساخت هر متر مسکن بیش از ۴۵۰ هزار تومان است.
به گفته وی، این آنالیز قیمت بر این اساس بوده است که تمام بخشهایی که به ساخت و ساز و ساختمان باز میگردد گران شده و این گونه نمیشود که دستمزدها و نرخ سود بانکی بالا برود، اما هزینه ساخت مسکن همان ۳۰۰ هزار تومان که مربوط به سال گذشته است، باقی بماند.
اگر چه سازندگان مسکن مهر همواره بر تاثیر اجرای قانون هدفمندی یارانهها بر افزایش هزینههای ساخت اشاره دارند، اما مسوولان وزارت راه و شهرسازی اصرار دارند که با تمهیدات صورت گرفته، افزایش قیمت مصالح ساختمانی پس از قانون هدفمند کردن یارانهها، بسیار کمتر از پیشبینیها بوده است. همچنین افزایش نرخ سود بانکی یکی دیگر از بخشهایی است که رئیس کانون سراسری انبوهسازان از آن به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش هزینه ساخت یاد میکند، اما رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده است که برای حمایت از بخش تولید، نرخ سود تسهیلات مسکن مهر مانند سال گذشته 11 درصد باقی مانده است، بنابراین محاسبه افزایش نرخ سود بانکی در آنالیز قیمتی در شرایطی که نرخ سود تسهیلات مسکن مهر تغییری نداشته، بیمورد به نظر میرسد.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان همچنین گفته است: قرارداد ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی مهر که در حال حاضر در کشور در حال ساخت است با وزارت راه و شهرسازی با هر مترمربع ۳۰۰ هزار تومان را امضا کرده و آن را انجامدادهایم؛ اما حال که همه بخشها افزایش یافته است پس باید این مبلغ ۳۰۰ هزار تومان نیز افزایش یابد.
رهبر افزود: پیشنهاد ساخت هر مترمربع ۴۵۰ هزار تومان به وزارت راه و شهرسازی ارائه شده و این وزارتخانه در حال بررسی این قیمت بوده ولی هنوز جوابی ارائه نکرده است.
در حال حاضر یکی از سیاستهای دولت برای سال آینده توسعه ساخت مسکن مهر خود مالکی است که ساخت این نوع مسکن عمدتا در بافتهای فرسوده مورد تشویق قرار گرفته است. به گفته معاون شرکت مادرتخصصی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تا دو سال آینده نیمی از مسکن مهر در بافتهای فرسوده شهری ساخته میشوند که هزینه ساخت مسکن مهر در بافت فرسوده 40 درصد ارزانتر است.
به گفته صاحبنظران بخش مسکن از آنجایی که عمده زیرساختهای مورد نیاز در بافتهای فرسوده فراهم است و اغلب نیازها مانند مراکز فرهنگی و بهداشتی در این مناطق وجود دارند؛ بنابراین ساخت مسکن مهر در بافتهای فرسوده اقتصادیتر و ارزانتر است، که به نظر میرسد پیشنهاد افزایش 50 درصدی قیمت ساخت از سوی انبوهسازان منطقی نباشد، ضمن آنکه در حال حاضر بسیاری از اقشار کمدرآمد جامعه که طرح مسکن مهر برای تامین مسکن آنها راهاندازی شد در تامین سهم آورده خود با قیمت متری 300 هزار تومان هم مشکل دارند و اگر این رقم افزایش یابد، متقاضیان مسکن مهر قادر به تامین آن نخواهند بود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد