تحریم‌های تازه آمریکا و اروپا علیه سوریه

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه 2 مقام سوری و 2 نهاد دولتی را با هدف افزایش فشار علیه نظام سوریه و به بهانه آنچه تلاش برای توقف خشونت‌ها خواند، تحریم کرد. به گزارش منابع خبری، محمد مخلوف، دایی بشار اسد و اوس اصلان، ژنرال سوری به دلیل حمایت از رئیس‌جمهور سوریه مشمول این تحریم‌ها هستند. همچنین نام یک شرکت اسلحه‌سازی و یک بانک دولتی نیز در این فهرست به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۴۴۴۰۲۷

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز در دور تازه تحریم‌های خود علیه دمشق، بخش انرژی سوریه، اقتصاد، بانکداری و تجارت این کشور را هدف قرار داد که در آنها نام چندین نهاد و مقام دولتی نیز به چشم می‌خورد. پس از اعلام این خبر، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه سوریه استقبال کرد و گفت: این تحریم‌ها درخصوص افزایش فشار بر دولت بشار اسد است تا به اقدامات غیرقابل قبول خود پایان دهد. در واکنش به این تحریم‌ها، دمشق اعلام کرد عضویت خود را در اتحادیه کشورهای حـــوزه دریای مـدیترانه به حالت تعلیق درآورده است.

از سوی دیگر ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دیروز در جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار اقدام فوری کشورها برای محافظت از جان مردم سوریه شد. وی اعلام کرد که روز پنجشنبه 27 نفر از مردم این کشور در نقاط مختلف سوریه کشته شده‌اند. پیلای روز پنجشنبه نیز در کنفرانسی خبری در ژنو اعلام کرد تعداد کشته‌شدگان ناآرامی‌های اخیر سوریه به 4 هزار نفر رسیده است. وی تعداد بازداشت‌شدگان را نیز بیش از 14 هزار نفر اعلام کرد. شورای امنیت هم در جلسه اضطراری روز گذشته خود، موضوع ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط دولت، ارتش و نهادهای امنیتی سوریه را بررسی کرد.

همچنین شورای ملی سوریه که مهم‌ترین گروه مخالف بشار اسد به حساب می‌آید، اعلام کرد با ارتش آزاد سوریه به توافق رسیده‌اند تا علیه حکومت اسد با یکدیگر همکاری کنند. این دو گروه اوایل هفته گذشته با برگزاری نشستی یکدیگر را به رسمیت شناختند. آنها روز گذشته نیز با برگزاری نشستی در ترکیه خواستار اقدامات بین‌المللی برای پایان درگیری‌ها شدند. همچنین رویترز در خبری اعلام کرد، در حمله روز گذشته نیروهای ارتش آزاد سوریه به یکی از مقرهای اطلاعاتی دولت، 8 نفر کشته شده‌اند.

تحولات یاد شده در حالی جریان دارد که یک مقام نظامی سیاسی روسیه اعلام کرد: مسکو یک سامانه متحرک دفاع ساحلی را که متشکل از چند موشک سریع‌السیر ضدکشتی است، طی قراردادی تحویل مقامات سوری داده است. به گفته این منبع، سامانه مذکور دارای موشک‌های مافوق صوت از نوع یاخونت بوده که قرارداد آن سال 2007 بین دو کشور امضا شده است. این در حالی است که برخی خبرگزاری‌ها اعلام کردند یک ناو جنگی آمریکا نیز روز گذشته در سواحل سوریه پهلو گرفت و روسیه چنین اقدامی را منفی توصیف کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها