در هشت ماه نخست سال جاری

صادرات غیرنفتی به 27.4 میلیارد دلار رسید

صادرات غیرنفتی با میعانات گازی در هشت ماه نخست سال جاری با 34 درصد افزایش به 27 میلیارد و 460 میلیون دلار رسیده است.
کد خبر: ۴۴۳۱۵۴

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران ، عباس معمارنژاد رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر افزود: در هشت ماه سال جاری 49 میلیون و 515 هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال 8.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.

معمارنژاد در باره اقلام عمده صادرات اظهار داشت: گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با یک میلیارد و 408 میلیون دلار، پروپان مایع شده با یک میلیارد و 405 میلیون دلار، متانول با 893 میلیون و 700 هزار دلار 3 قلم عمده کالاهای صادراتی در این مدت بوده است.

وی در باره ترکیب کالاهای صادراتی به تفکیک میعانات گازی، محصولات پتروشیمی (به جز نفت، گاز و تجارت چمدانی) و سایر کالاها افزود: در هشت ماهه سال جاری از سهم ارزشی کل صادرات کشور 6 میلیارد و 296 میلیون دلار به میعانات گازی، 9 میلیارد و 639 میلیون دلار به محصولات پتروشیمی و 11 میلیارد و 525میلیون دلار به سایر کالاها اختصاص داشته است.

معمارنژاد گفت: بیشترین میزان کالاهای صادراتی به چین به میزان 3 میلیارد و 673 میلیون دلار، امارات عربی متحده به میزان 3 میلیارد و 106 میلیون دلار، عراق با 2 میلیارد و 936 میلیون دلار، هند با یک میلیارد و 824 میلیون‌ دلار و افغانستان با یک میلیارد و 232 میلیون دلار بوده است.

رئیس کل گمرک ایران گفت : متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در هشت ماه سال جاری معادل 496 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد رشد داشت.

معمار نژاد گفت : صادرات غیرنفتی بدون میعانات گازی به میزان 42 میلیون و 651 هزارو 100 تن و به ارزش 21 میلیارد و 164 میلیون و 300 هزار دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال پیش به لحاظ وزن 39/4 و به لحاظ ارزش 22 درصد افزایش نشان می دهد.

معاون وزیر اقتصاد در باره میزان واردات در هشت ماه سال جاری افزود: در این مدت 23 میلیون و 812 هزار تن کالا به ارزش 39 میلیارد و 750 میلیون دلار وارد کشور شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن 21 درصد و از حیث ارزش 6 درصد کاهش داشته است.

وی در باره  اقلام عمده کالاهای وارداتی در هشت ماهه اول سال جاری گفت: شمش از آهن و فولاد غیرممزوج با یک میلیارد و 620 میلیون دلار، دانه ذرت دامی با 834 میلیون دلار و برنج نیمه سفید شده با 674 میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در این مدت بوده‌اند.

وی گفت : بیشترین میزان کالاهای وارداتی از امارات متحده عربی با 12 میلیارد و 952 میلیون دلار، چین با 4 میلیارد و 601 میلیون دلار، جمهوری کره با 3 میلیارد و 72 میلیون دلار، آلمان با 2 میلیارد و 495 میلیون دلار و ترکیه با 2 میلیارد و 137 میلیون دلار وارد کشور شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها