دبیرکل اوپک: تحریم‌ها نمی‌تواند جلوی پیشرفت ایران را بگیرد

3 مقام ارشد انرژی جهان در تهران

برای نخستین بار و همزمان با تحریم‌ها، 3 مقام ارشد نفتی جهان با حضور در همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز در تهران از بی‌تاثیر بودن تحریم‌های غرب علیه ایران سخن گفتند. به گزارش «جام‌جم»، این همایش که با هدف شناسایی و معرفی روش‌های نوین مدیریت نوآوری و فناوری همچون برنامه‌ریزی راهبردی و نقشه راه فناوری در صنعت نفت و انتقال فناوری بر‌گزارشد مورد استقبال مقامات ارشد انرژی جهان از جمله عبدالله سالم البدری دبیرکل اوپک، نوئه‌ون هالست دبیرکل مجمع بین‌المللی انرژی (IEA) و لئونید بوخانوفسکی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز قرار گرفته است.
کد خبر: ۴۳۸۵۲۹

این برای نخستین بار است که 3 مقام ارشد انرژی بین‌المللی همزمان در تهران حضور دارند. از نظر تحلیلگران، این حضور بیانگر موفقیت‌آمیز بودن دیپلماسی نفتی و اقتصادی تهران و نقش استراتژیک ایران در بازار نفت و گاز جهان و بی‌تاثیر بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران است.عبدالله سالم البدری دبیرکل اوپک در این همایش طی سخنانی درباره تحریم‌ها علیه ایران اظهار کرد: ممکن است که تحریم سرعت رشد و توسعه را کم کند، اما نمی‌تواند جلوی پیشرفت را بگیرد و من با تجربه 10 ساله وزارت نفت در لیبی قاطعانه می‌گویم ایــــران به عنوان یک کشور قدرتمند شرایطی متفاوت از لیبی دارد.

البدری تصریح کرد: ایران کشوری قوی و توسعه‌یافته‌تر از لیبی بوده و ممکن است تحریم‌ها فقط در مسیر توسعه کندی ایجاد کند، اما امیدواریم روزی برسد که کلمه تحریم از ادبیات حذف شود، چون دنیای امروز دنیای گفت‌وگوست نه تحریم.

البدری در مورد قیمت‌های جهانی نفت گفت: قیمت 100 دلار قیمتی مناسب است و به نظر نمی‌رسد که این قیمت پایین‌تر از این رقم بیاید.دبیرکل اوپک افزود: علت عدم توفیق اجلاس قبلی اوپک به دلیل شرایط اقتصادی خاصی بود که بر دنیا حاکم شده و گزارشی بود که با 2 نقطه‌نظر متفاوت از دبیرخانه به اعضا ارائه شده بود.وی ادامه داد: اکنون شرایط عوض شده و بازگشت لیبی به بازار سبب خواهد شد تا 15 ماه آینده تولید نفت این کشور به سطح اولـــــیه خود که بیـش از یک میلیون و 500 هزار بشکه بود، بازگردد.

دبیرکل مجمع جهانی انرژی: ایران بازیگر اصلی در بازار گاز است

دبیرکل مجمع جهانی انرژی نیز در این همایش اظهار کرد: ایران یکی از بازیگران اصلی در بازار گاز است و با توجه به ذخایر عظیم موجود، جهانیان از ایران انتظار دارند که این کشور بتواند سهم خود در بازارهای انرژی را افزایش دهد.

نوئه ون هالست، با اشاره به این‌ که بسیاری از کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده در مجمع جهانی انرژی حضور دارند، افزود: این مجمع حدود 90 درصد عرضه و تقاضا را شامل می‌شود و عنوان عصر جدید برای گفت‌وگو میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در سال جدید و تهیه منشور جدید اعضا در نشست ماه فوریه در ریاض پایتخت عربستان مطرح شد، این تحول جدید تصادفی نبوده بلکه نتیجه تلاش وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو مجمع جهانی است.

وی با اشاره به این ‌که بی‌ثباتی در بازارهای انرژی می‌تواند به سرمایه‌گذاری در فناوری‌های جدید لطمه بزند، افزود: با همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان منشور تعیین شده در مجمع جهانی انرژی در نشست ریاض به امضای 86 کشور رسید.

ون هالست گفت: فناوری توانسته است نقش بسزایی در صنعت نفت و گاز ایفا کند، مانند حفاری‌های افقی که با استفاده از این نوع حفاری‌ها موفق به برداشت قابل‌توجهی از ذخایر نفت و گاز شد، همچنین صنعت شیل گس که توانسته است در صحنه انرژی جهان انقلابی ایجاد کند به طوری که سال‌ها پیش برداشت از ذخایر شیل گس در هیچ افق دید و چشم‌اندازی وجود نداشت. استفاده از فناوری در صنعت نفت و گاز می‌تواند تحولات زیادی ایجاد کند.

مجمع بین‌المللی انرژی متشکل از تمامی کشورهای مصرف‌کننده و تولیدکننده انرژی جهان است و یک بازیگر مهم و تاثیرگذار در این عرصه محسوب می‌شود.

دبیرکل مجمع گاز: افزایش مصرف گاز در آینده

لئونید بوخانوفسکی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز گفت: ایران به عنوان یکی از بزرگ‌‌ترین کشورهای تولیدکننده گاز جهان، نقش مهمی در مجمع ایفا می‌کند؛ به عبارتی دیگر می‌توان گفت روسیه، ایران و قطر به عنوان بزرگ‌‌ترین دارندگان ذخایر گاز جهان در آینده در بازارهای جهانی، نقش پررنگ‌تری خواهند داشت.

وی در مورد چالش‌های کشورهای صادرکننده گاز گفت: مصرف گاز در آینده، افزایش چشمگیری را شاهد خواهد بود و در 3 دهه آینده روند تقاضا برای گاز چشمگیر خواهد بود؛ به گونه‌ای که تا سال 2035 میلادی، 20 درصد به تقاضای گاز افزوده خواهد شد.دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز افزود: در اجلاس آتی مجمع درخصوص منافع جاری اعضا مذاکره خواهیم کرد و امیدواریم با همکاری و رایزنی 11 کشور عضو و کشورهای هلند، نروژ و قزاقستان به عنوان ناظر بتوانیم به نتایج خوبی دست یابیم.مجمع صادرکنندگان گاز در سال 2008 میلادی با پیشنهاد ایران پایه‌ریزی و تشکیل شد که مقر آن در دوحه قطر و دبیرکل آن از روسیه انتخاب شده است. این مجمع 54 درصد از صادرات گاز جهان را در اختیار دارد.

فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک نفتی

در همین حال رستم قاسمی، وزیر نفت در حاشیه این همایش از صدور مجوز فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک در سال جاری خبر داد و گفت: فروش این اوراق بزودی از طریق بورس آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال مذاکره با سازمان بورس هستیم تا فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک که مجوز آن صادر شده بزودی آغاز شود و امیدواریم با فروش این اوراق شاهد مشارکت مردم و سرمایه‌گذاری بویژه در میادین مشترک باشیم.وزیر نفت ادامه داد: فروش اوراق صکوک در واقع فروش نفت خام به مردم است.

وی همچنین از آغاز شروع فروش اوراق مشارکت برای اجرای پروژه‌های صنعت نفت به ارزش 10 هزار میلیارد تومان از هفته آینده خبر داد و گفت: این اوراق با سود 17 درصد و قابل فروش و بازپرداخت هستند که این رقم بسیار قابل توجه است.قاسمی با تاکید بر این‌که عرضه و تقاضا نقش مهمی در تعیین قیمت نفت دارد، گفت: به دنبال قیمت‌های عادلانه برای نفت هستیم؛ زیرا افزایش بی‌حد و حساب این قیمت‌ها برای کشورهای مصرف‌کننده و کاهش آن برای کشورهای تولیدکننده مناسب نیست.

قاسمی گفت: قیمت نفت تا پایان زمستان ثابت خواهد بود و امیدواریم با رایزنی‌های لازم با کشورهای تعیین‌کننده عضو اوپک، اتفاق نظر و هماهنگی برای ثابت نگه داشتن تولید ایجاد شود.وزیر نفت گفت: ارزش ذخایر ایران تا قبل از اکتشاف‌های جدید 151 میلیارد بشکه نفت و میعانات گازی بوده است که این میزان پس از اکتشاف‌های جدید به 8/154 میلیارد بشکه رسیده است.قاسمی در مورد میدان‌های مشترک با عربستان گفت: ما و عربستان روی 2میدان مشترک اتفاق نظر داریم و تاکنون در رابطه با این میدان‌ها بین 2کشور اتفاق خاصی نیفتاده است.وی تاکید کرد: اوپک یک سازمان اقتصادی است و ما روابط خوبی با کشور عربستان داریم.

قاسمی تصریح کرد: پیش از نشست اوپک با اعضای این سازمان گفت‌وگوهایی خواهیم داشت؛ زیرا با توجه به این‌که تولید لیبی به وضعیت قبلی برگشته است، از کشورهایی که با قطع تولید این کشور تولید خود را افزایش داده‌اند، می‌خواهیم میزان تولید خود را به وضعیت سابق برگردانند.همزمان با آغاز اعلام روزانه قیمت ارز مسافری، این ارز در 3 واحد دلار، یورو و پوند توزیع می‌شود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها