دیابت و مصرف ویتامین‌ها

به طور کلی باید گفت مصرف ویتامین به اندازه کافی، نقش حیاتی در بدن دارد و افزایش و کاهش آن با مشکلات جدی و گاه جبران‌ناپذیر همراه است. از جمله این‌که کمبود ویتامین D منجر به پوکی استخوان بویژه در زنان مبتلا به دیابت می‌شود و در برخی با کاهش ترشح انسولین، بیماری دیابت را ایجاد می‌کند و افزایش آن در کودکان، نارسایی کلیه را به همراه دارد.
کد خبر: ۴۳۷۵۱۹

این در حالی است که به گفته محققان، مصرف مکمل‌های ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. دیابت نوع 2 بیماری‌ای است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و آن را ذخیره کند و در نتیجه گلوکز به جای تبدیل شدن به انرژی به خون باز می‌گردد و باعث ایجاد علائم مختلف می‌شود. نتایج پژوهش جدیدی که در american journal of clinical nutrition منتشر شد نشان می‌دهد مصرف ویتامین D در مقابله با دیابت موثر عمل می‌کند.

این پژوهش نشان داده است مصرف روزانه مکمل ویتامین D قند خون را تنظیم و به این ترتیب خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. این پژوهش نتیجه کار محققان مرکز medical tufts شهر بوستون آمریکاست. در این پژوهش 92 شرکت‌کننده که به طور متوسط 57 سال داشته‌اند، دچار چاقی مفرط بوده و به طور طبیعی مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 بودند تحت نظر گرفته شدند.

در پایان پژوهش، محققان مشاهده کردند میزان ترشح انسولین از سلول‌های پانکراس افرادی که ویتامین D دریافت کرده بودند بیشتر است و برای همین هم میزان قند خون این افراد منظم‌تر بوده است. همچنین در ادامه تعدادی از این افراد به مدت 16 هفته، روزانه 2000 واحد بین‌المللی ویتامین D و گروهی دیگر یک مکمل 800 میلی‌گرمی کلسیم مصرف کردند.

در پایان پژوهش محققان مشاهده کردند میزان ترشح انسولین از سلول‌های پانکراس افرادی که ویتامین D دریافت کرده بودند بیشتر بود و برای همین هم میزان قند خون این افراد منظم‌تر بوده است، اما این نتایج در بین افرادی که فقط کلسیم مصرف کرده بودند دیده نشد.

این‌که تمام افراد دیابتی اساسا به ویتامین بیشتری (بویژه ویتامینC)‌ نیاز دارند، هنوز مورد بحث متخصصان است، اما با اطمینان می‌توان گفت، نیاز به ویتامین در افراد دیابتی که از کنترل مناسبی برخوردار نیستند، افزایش می‌یابد زیرا با تکرار ادرار، میزان بیشتری ویتامین C از دست می‌دهند.

افراد دیابتی بویژه کسانی که به دلیل کنترل بد قند خون خود، دچار عوارض کلیوی شده‌اند، ویتامین‌ها و سایر مواد آلی را از دست می‌دهند. یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که از دست می‌دهند، اسید پانتون است که در ساختمان بافت و پوست مورد نیاز است و در گروه ب.کمپلکس قرار دارد. دیابتی‌های بد کنترل، بعضی از املاح، بویژه منیزیم را دفع می‌کنند و نمود دفع منیزیم عبارت است از ضعف عضلانی، گرفتگی ماهیچه‌های پا و نیز واکنشی شدن رفتار.

پرفسور ارنست شانتلاو، عضو کمیته تغذیه انجمن دیابت آلمان و دکتر بریونی توماس، عضو کمیته تغذیه انجمن دیابت انگلستان معتقدند، برنامه غذایی افراد دیابتی صحیح‌ترین برنامه غذایی است که با رعایت آن، نسبت به سایر افراد اجتماع، نیاز کمتری به ویتامین‌های اضافی دارند. تنوع غذایی که در برنامه غذایی یک دیابتی وجود دارد، خود بهترین روش مصرف ویتامین‌هاست. ما نیز با توجه به هزینه‌های هنگفت داروهای ویتامین از سویی و یقین نداشتن به اثرات و عوارض قطعی و دراز مدت ویتامین‌ها و نقش مبهم آنها در درمان بیماری‌ها توصیه می‌کنیم:

1 ـ به جای استفاده از داروهای ویتامین، سعی کنید نیاز به ویتامین را با میوه‌ها و سبزی‌های تازه تامین کنید و در این مورد از پزشک و متخصص تغذیه کمک بگیرید.

2 ـ برنامه غذایی دیابتی‌ها را نه تنها یک دیابتی بلکه یک غیر دیابتی نیز بهتر است اجرا کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها