چپ‌ها‌ی فرانسه در انتخابات روز یکشنبه مجلس سنا توانستند پس از 54 سال اکثریت این مجلس را به‌ خود اختصاص دهند

ضربه سخت سوسیالیست‌ها به سارکوزی

در حالی که 7 ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری در فرانسه باقی مانده است، نتایج انتخابات سنای این کشور که روز یکشنبه برگزار شد، حاکی از شکستی سخت برای نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه و حزب راست میانه وی است. به گزارش مجله آلمانی اشپیگل، این اولین بار پس از سال 1958 است که چپ‌های این کشور توانستند اکثریت سنا را به خود اختصاص دهند. انتخابات سنای فرانسه برای تعیین سرنوشت نیمی از 348 کرسی این مجلس در 44 بخش فرانسه برگزار شد. به گزارش مهر، طبق نتایج رسمی انتخابات مجلس سنای فرانسه، چپ‌گرایان موفق شدند در انتخابات روز یکشنبه 177 کرسی سنا را که دو کرسی بیشتر از حد نصاب نیمی از آن است، به خود اختصاص دهند حال آن‌که تعداد کرسی‌های کسب شده از سوی احزاب راست‌گرا 171 کرسی بود.
کد خبر: ۴۳۱۴۷۳

دورخیز سوسیالیست‌ها

پس از کسب این پیروزی ژان پیر بل، رئیس فراکسیون سوسیالیست‌های فرانسه در این ارتباط گفت: نتایج به دست آمده حاکی از اهمیت سیوسیالیسم در فرانسه است. هارلم دزیر، دبیر اول موقت این حزب نیز در اظهاراتی درباره نتیجه این انتخابات اعلام کرد: «پیروزی چپ‌گرایان در این انتخابات نخستین گام برای سوسیالیست‌ها به سوی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2012 فرانسه است.» حزب حاکم فرانسه پیش‌ از این و در انتخابات محلی نیز نتوانسته بود در مقابل احزاب چپ این کشور به نتایج خوبی دست یابد و اداره بسیاری از شهرهای مهم را به شهردارانی از حزب سوسیالیست واگذار کرد. در همین حال فرانسو اولاند، یکی از سیاستمداران برجسته چپ‌های فرانسه با اشاره به پیروزی احزاب مخالف گفت: نیکولا سارکوزی متحمل شکست سختی شد. وی افزود: سارکوزی می‌داند که دوران وی به سرآمده است و ما یک لحظه تاریخی را تجربه می‌کنیم. اولاند یکی از کاندیداهای حزب متبوعش برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2012 است. طبق آخرین نظر‌سنجی‌ها اولاند از سارکوزی از پیشی گرفته است.

به عقیده کارشناسان، انتخابات اخیر پیامدهای بسیار گسترده‌ای را برای دولت محافظه‌کار فرانسه و همین طور کاخ الیزه به همراه خواهد داشت. این در حالی است که بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته در فرانسه، هم‌اکنون 69 درصد از فرانسویان از نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهور کشورشان ناراضی‌اند. شهروندان فرانسه سیاست‌های سارکوزی در مقابله با بی‌عدالتی، بیکاری و ناامنی در جامعه را ظرف 3 سال اخیر بسیار بد می‌دانند و کارنامه وی را سیاه ارزیابی می‌کنند. با توجه به همین امر تحلیلگران مسائل سیاسی در فرانسه بر این باورند که با توجه به کاهش شدید محبوبیت سارکوزی در میان افکار عمومی، او بیهوده برای حضور در انتخابات 2012 تلاش می‌کند.

اهمیت مجلس سنا در فرانسه

سنای فرانسه نمی‌تواند دولت این کشور را برکنار کند، اما می‌تواند جلوی اصلاحات در قانون اساسی را بگیرد و تصویب قانون‌ها را با ارسال طرح‌هایی به مجلس شورای ملی فرانسه به منظور بازبینی به تاخیر اندازد. همچنین طبق قانون اساسی فرانسه، رئیس مجلس سنا دومین مقام بلند پایه این کشور به‌حساب می‌آید که در صورت مرگ یا استعفای رئیس‌جمهوری تا زمان برگزاری انتخابات جدید مسوولیت‌های وی را برعهده خواهد گرفت. نمایندگان مجلس سنا با دوره عضویت 6 ساله به صورت غیرمستقیم به وسیله 71 هزار نماینده محلی و منطقه‌ای انتخاب می‌شوند. تعداد کرسی‌های این مجلس با اضافه شدن 5 کرسی برای مناطق ایزر، من اِ لوآر، اووآز، رئونیون و نوول کالدونی (کالدونیای جدید) از 343 کرسی به 348 کرسی افزایش یافته است. در قوانین فرانسه، این مجلس قابل انحلال نیست.

مساله انفجار کراچی

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ‌افشاگری تازه‌ در مورد نزدیکان و وزیران سارکوزی فشار بیشتری را از سوی احزاب مخالف متوجه او کرده است. به گزارش ایرنا، با مطرح شدن نقش نزدیکان رئیس‌جمهور فرانسه در فساد مالی مربوط به ماجرای انفجار کراچی، احزاب چپ فرانسه درخواست‌های متعددی رامطرح کرده و از او خواستند تا درباره مشارکت در این فساد مالی توضیح دهد. هلن دو یوگوسلاوی، همسر تی یری گوبر مشاور پیشین رئیس‌جمهور فرانسه که به فساد مالی درماجرای پاکستان متهم است روزشنبه دراظهاراتی جنجالی به رسانه‌ها گفت همسرش در دهه 1990 میلادی به کشورهای دیگری از جمله سوئیس و انگلیس سفر کرده و در بازگشت از این سفرها چمدان‌های پول همراه خود را به نیکلا بازیر تحویل می‌داد. بنا به گفته وی بازیر، مدیر تبلیغات انتخاباتی دوار بالادور از نزدیکان سارکوزی بود که در این پرونده مورد پیگرد قانونی قرار گرفته است.

این اظهارات و نیز مطرح شدن نام نزدیکان رئیس‌جمهور فرانسه در ماجرای فساد مالی اخیر، نزدیکان سارکوزی را به دفاع از وی واداشته است. در همین راستا، آنری گاینو، مشاور ویژه رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با تلویزیون فرانسه گفت: نیکولا سارکوزی به هیچ وجه درجریان مسائل مالی ماجرای کراچی نبوده است.

در انفجار ماه می سال 2002 در شهر کراچی پاکستان، 15 نفر از جمله 11 فرانسوی عضو مدیریت سازه‌های دریایی کشته شدند. تحقیقات انجام شده درباره انفجار کراچی پس از آن‌که مدت‌ها روی شبکه القاعده متمرکز بود، به فرضیه دیگری رسید. فرضیه تازه این بود که این انفجار برای تلافی اقدام فرانسه در توقف پرداخت کمیسیون‌‌های از پیش‌ تعیین شده در دوتوافقنامه تسلیحاتی سال‌ 1994 صورت گرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها