جام جم آنلاین: رایحه شکست که از روز پنجشنبه 17 ژوئن فضای اجلاس اروپایی در بروکسل را فرا گرفته بود و حتی صبح روز جمعه این اجلاس با تنش روبه رو شده بود ، ناگهان در اواحر بعدازظهر روز جمعه با توجه به چشم انداز یک توافق قریب الوقوع
کد خبر: ۴۳۰۷۲
در مورد نخستین قانون اساسی اتحادیه اروپا از فضای این اجلاس رخت بر بست.
به گزارش شبکه تلویزیونی TV5 فرانسه ، دیک روچ وزیر خارجه ایرلند که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد اواخر بعدازظهر روز جمعه اعلام کرد رهبران 25 کشور اتحادیه اروپا که در روزهای پنجشنبه و جمعه در بروکسل گرد آمده اند در 2 قدمی یک توافق در مورد قانون اساسی اتحادیه اروپا هستند.
وی افزود: ما می خواهیم این مساله را حل کنیم و حاضر هستیم هر اندازه زمان که حل این مساله نیاز داشته باشد را به آن اختصاص دهیم اما تصور می کنم ما در فاصله 2 قدمی نتیجه مطلوب قرار داریم.
دوبلین روز جمعه پیشنهاد کرد برای تصویب یک تصمیم 55 درصد کشورهای عضو که شامل 65 درصد جمعیت اتحادیه اروپا هستند یک اکثریت مطلوب خواهد بود.
اما 12 کشور عضو درخواست کردند این سطح در تعداد کشورها به اکثریت به اضافه 2 کشور به عبارتی 15 کشور تعیین شود تا بتوانند نفوذ خود را افزایش دهند.
سپس دوبلین برای این که توافق حاصل شود پیشنهاد کرد اندکی این سطح افزایش یابد که به این ترتیب یک اکثریت از کشورها به اضافه یک کشور که نماینده 65 درصد جمعیت اتحادیه اروپا باشند برای تصویب یک تصمیم یا قانون کافی خواهد بود. با این حال ، صبح جمعه تنش در اجلاس اروپایی بروکسل حکم فرما بود.
دلیل عمده آن تعیین جانشین رومانو پرودی رئیس کمیسیون اروپایی است که هنوز مساله آن حل نشده است. برتی آهرن نخست وزیر ایرلند که ریاست اجلاس را به عهده دارد گفت: می تواند تصمیم گیری در مورد جاشین رومانی پرودی را به تعویق انداخت ، امروز (جمعه) ، فردا (شنبه) یا یک روز دیگر ، در هر حال خواهیم دید.
فرانسه و آلمان از نخست وزیر بلژیک گی ورهوفستادت برای ریاست کمیسیون اروپایی جانبداری می کنند اما محافظه کاران اروپایی و انگلستان طرفدار کریس پاتن کمیسر اروپایی در امور روابط خارجی برای تصدی این مقام هستند.
ژان کلود یانکر نخست وزیر لوگزامبورگ که مورد قبول همه اعضای اتحادیه اروپا است و می تواند به آسانی رئیس کمیسیون اروپا شود ، پیشنهاد برای نامزدی خود را رد کرده است.
در عین حال خوزه مانوئل دورائو باروسو نخست وزیر پرتغال که هم مورد قبول اکثریت محافظه کار پارلمان اروپا است و هم شرایط او با نظرات فرانسه مطابقت می کند ، پیشنهاد نامزدی برای ریاست کمیسیون اروپا را رد کرده است بنابراین هنوز معضل جانشینی رومانو پرودی حل نشده است.
براساس آخرین گزارش رسیده ، دیک روچ وزیرخارجه ایرلند
اعلام کرد: به لطف جلسات دو جانبه آخرین اختلاف نظرها میان طرفین مخالف برطرف شده و 25 کشور اتحادیه اروپایی
گسترش یافته به یک توافق در مورد نخستین قانون اساسی
اروپایی دست یافته اند.