15 نام‌آور فقید عرصه علم و فرهنگ تجلیل شدند

شامگاه سه‌شنبه ساختمان تاریخی و حیاط سرسبز انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، میزبان جمعی از مردم و مدیران فرهنگی و سیاسی کشور بود که به احترام 15 نام‌آور رخ در نقاب خاک کشیده سال گذشته، گرد هم آمده بودند.
کد خبر: ۴۱۶۰۰۰

روانشادان ابوالقاسم گرجی،‌ محمود روح‌الامینی‌، ایرج افشار،‌ محمد بهمن‌بیگی‌، مجید شهریاری‌، شمس آل‌احمد‌، علی‌محمد حق‌شناس‌، جلیل اخوان‌زنجانی‌، رحیم رضازاده‌ملک‌، کاظم برگ‌نیسی‌، علی موسوی‌بهبهانی‌، عنایت‌الله رضا‌، پریرخ دادستان‌، آلینوش طریان و‌ کارو لوکاس نام‌آورانی بودند که یاد و خاطره‌شان در مراسمی باشکوه گرامی داشته شد.

به گزارش خبرنگار ما، نخستین سخنران این مراسم حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی بود که البته به رسم میزبانی کوتاه سخن گفت و تنها به این نکته اشاره کرد که بزرگداشت شهیدان در کنار علما، بزرگان و دانشمندانی که فقدانشان را از سال 89 چشیده‌ایم، نشان‌دهنده پیام‌ ایران اسلامی به جهانیان است که این مرز پرگهر جایگاه کسانی است که منزلت علم، تقوا و ایثارگری را می‌دانند و در پاسداشت آن کوشا هستند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در جمع خانواده‌های مفاخر درگذشته، سخنانش را با حدیثی آغاز کرد و گفت: رسول گرامی اسلام(ص) در مسجد هم، حضور در حلقه اهل دانش را بر حلقه عبّاد ترجیح می‌دادند.

سیدمحمد حسینی با انتقاد از کمبودهای موجود در زمینه معرفی مفاخر کشور افزود: در دور سوم سفرهای استانی، مصوبات جدی و خوبی برای بزرگداشت مفاخر هر شهر و استانی داشته‌ایم از قبیل تولید فیلم و سریال تا مراسمی از این دست، اما واقعا جالب نیست که مردم شهرهایی که مشاهیر زیادی دارند، به جز چند نفر، باقی نامدارانشان را نشناسند.

اما یاد و خاطره 2 شهید دانش کشورمان یعنی مسعود علی‌محمدی و مجید شهریاری هم در این مراسم به طور ویژه و با سخنرانی رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گرامی داشته شد.

فریدون عباسی درباره این دو شهید بزرگوار گفت: آنها علاوه بر این ‌که عالم بودند، عابد هم بودند و هر دو عزیز محصول تربیت انقلاب، نظام اسلامی، وصایای امام راحل(ره) و رهنمودهای رهبر انقلاب بودند. حجت‌الاسلام محقق‌داماد، رئیس هیات مدیره بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار هم در این مراسم به نمایندگی از خانواده‌های نام‌آوران فقید عرصه علم و فرهنگ در سخنانی گفت: دل ما از نبود این 15 چهره نامدار خون است، ولی هنوز ایران باقی است و می‌خواهیم که خاک ایران صدها گل مانند روح‌الامینی، گرجی، شهریاری و... را از درون این خاک برافروزد.

سینا علی‌محمدی ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها