از سوی استاندار سیستان و بلوچستان تشریح شد؛

اجرایی شدن بیش از 90درصد مصوبات دور اول و دوم

استاندار سیستان و بلوچستان در آستانه سفر سوم هیات دولت به این استان، اجرای عظیم ترین و زیربناترین پروژه های همچون راه آهن ، گازرسانی ، سد سازی ،‌جاده های ترانزیتی ، بنادر تجاری و صیادی ، برق رسانی ،‌آبرسانی ، بهداشت و درمان ، حذف مدارس کپری ، بازارچه های مشترک مرزی ، شهرکهای صنعتی و ... را از جمله مصوبات دورهای اول و دوم دولت در سیستان وبلوچستان عنوان کرد و اهم برنامه های دولت در دور سوم را تشریح کرد.
کد خبر: ۳۹۵۱۶۰

مهندس علی آزاد در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، در مورد میزان پیشرفت در اجرای مصوبات دو دور سفر استانی دولت به این استان گفت: در دور اول و دوم سفر دولت کارهای زیرساختی اساسی در جهت دسترسی به استانهای همجوار و کشور و هم در جهت تعامل با کشورهای همجوار انجام شد و الحمدالله در سفر اول چیزی حدود 98 درصد طرحهای و مصوباتی که دولت تصویب کرده بود، اجرایی شده یعنی بخشی از این مصوبات به نتیجه رسیده و بهره‌برداری شده اند و بخشهایی هم که مثلاً مثل اسلکه ها‌که کار زمانبر است و در حال اجراست و در سفر دوم نیز چیزی حدود 88 درصد پروژه‌ها اجرایی شده است که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به گارزسانی به مناطق مختلف استان اشاره کرد که در برخی از مناطق استان مورد بهره‌برداری قرار گرفته و مردم دارند استفاده می‌کنند.

مهندس آزاد در ادامه اظهار کرد: از دیگر مصوبات مهم دولت در سفرهای قبلی می‌توان به پروژه شاخص ایجاد راه آهن بم به زاهدان اشاره کرد که زاهدان را به راه آهن سراسری کشور وصل می‌کند و همچنین پاکستان را به راه آهن سراسری وصل می‌کند یعنی در حقیقت کشورهای همجوار ما را به ترکیه و اروپا وصل می‌کند و از این طرف هم به هند و چین و... که این راه آهن می‌تواند نقش محوری را در توسعه استان داشته باشد.

وی گفت: تامین برق استان، ایجاد راه میلک به چابهار و تسریع در ایجاد راه میلک به چابهار از دیگر مصوبات مهم دولت در استان بوده است که اجرایی شده است.

5 سد آماده بهره برداری

وی در خصوص اجرا طرح‌های زیربنایی در استان گفت: در بحث ایجاد سدهای مختلف هم به جهت آب کشاورزی و هم به جهت تامین آب شهرها و روستاها در دو تا سفر 30 سد برای اجرا و مطالعه در نظر گرفته شده که الان 5 سد آماده بهره‌برداری است و 2 سد هم قبلاً بهره برداری شده که در مجموع 7 سد ساخته شده است و ما بقی مطالعاتشان تمام شده و بخشی از آن هم در حال اجرا است مثلاً مثل سد کهیر، سد کاروان‌در و سدهای اینجوری، کارهای اجرایی شروع شده و امیدواریم در این سفر اعتبار لازم برای اتمام این طرح‌ها اختصاص یابد.

وی در زمینه تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاهای استان اظهار کرد: از مهم‌ترین مصوبات دولت در دو سفر قبلی تامین آب شهر زاهدان بود که تا تصفیه خانه شهر زاهدان چند ماه پیش به بهره‌برداری رسید و الان دارد ازش استفاده می‌شود و تصفیه خانه فاضلاب شهر زاهدان نیز آماده است که در همین سفر به بهره‌برداری می‌رسد و افتتاح می‌شود.

رفع مشکل مدارس کپری و ارتقای آموزش عالی در استان

استاندار سیستان و بلوچستان در زمینه رفع مشکل مدارس کپری در استان گفت: در استان ما مدارسی کپری داریم که اینها فضای مناسبی برای تحصیل نبودند دولت تصویب کرد که اینها حذف شوند و بجایش ساختمان ساخته شود که با برنامه ریزی مناسب صددرصد مشکل کپری‌ها حل شده و در حال حاضر حل مشکل مدارس خشت و گلی شروع شده است در واقع ما دو نوع مدارس داشتیم خشت و گلی و کپری، کپری‌ها وضعیت بسیار بدتری داشتند اونها حذف شدند و خشت و گلی‌ها شروع شده‌اند، 800 کلاس از اینها هم شروع شده داریم تخریب کردیم و مجدد داریم بازسازی می‌کنیم در واقع با حمایت دولت مدارس شبانه روزی ایجاد شده است که ایجاد مدارس شبانه روزی برای کسانی که دسترسی به تحصیل ندارند و مشکل دارند و یا از مدارس دور هستند تعداد 10واحد مدرسه شبانه روزی بوده که تعدادیش در حال ساخته و تعدادیش به بهره برداری رسیده است

وی اهم برنامه‌های دولت در دو سفر قبلی به سیستان و بلوچستان را گسترش دانشگاههای استان و گسترش فضاهای آموزش عالی در این استان عنوان کرد و گفت: با گسترش فضاهای آموزشی در استان، در حال حاضر تعداد دانشجویان به 83 هزار رسیده است که در این زمینه با ارتقای برخی واحدهای آموزشی این امر محقق شده است و با تبدیل بعضی دانشکده‌ها به دانشگاه دولت در صدد ارتقای سطح آموزش عالی در استان است.

9/99 درصد جمعیت روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات بیمه درمانی

وی در خصوص اجرای مصوبات دولت در زمینه بهداشت و درمان در استان گفت: گسترش تخت‌های بیمارستانی از اهم مصوبات دولت بوده است که با اجرای این مصوبات در هر شهرستان ما حداقل یک بیمارستان داریم و در شهرستان‌های کوچک هم تعدادی از اینها مثل چابهار، ایرانشهر، سرباز و زابل به بهره برداری رسیده و تعدادی دیگر هم انشالله به بهره برداری می‌رسند و در این راستا نیز ایجاد خانه‌های بهداشت و تکمیل شبکه بهداشت در استان در اولویت بوده و بسیاری از این طرح‌ها در حال بهره برداری است.

مهندس آزاد همچنین به خدمات بیمه درمانی در استان اشاره کرد و گفت: امروز 9/99 درصد جمعیت روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات بیمه درمانی هستند و این در حالی است که تمامی شهرهای بزرگ و متوسط استان دارای بیمارستان بورده و در شهرهای کوچک نیز عملیات احداث بیمارستان ادامه دارد.

تلاش برای حذف واژه محرومیت از استان

وی با تاکید بر حذف واژه محرومیت از استان تاکید کرد: ما زیر ساخت‌های مورد نیاز توسعه استان در بخش‌های مختلف را فراهم کردیم در واقع دسترسی استان به استان‌های همجوار، ایجاد شغل از طریق ترانزیت، ساخت راه آهن،گسترش اسکله‌های مثل اسکله بندر چابهار افزایش میزان ظرفیت اینها از 5/2 میلیون تن به 6 میلیون تن،تامین آب کشاورزی و صنعت و ساخت سدها برای تامین آب، تامین انرژی مثل سوخت منابع و مخازن ذخیره در استان مجموعه کارهایی است که برای ایجاد زیر ساخت لازم برای توسعه و پیشرفت استان انجام شده است و ما باید به سمت ایجاد استفاده از این زیر ساخت‌ها به جهت هم تولید بیشتر و هم اشتغال بیشتر برویم که انشالله زمینه لازم برای سرمایه‌گذاری در استان فراهم شده است و به نظرم در این سفر سوم با این پروژه‌هایی که توسط آقای رئیس جمهور اجرا خواهد شد محرومیت را از استان بتوانیم حذف کنیم.

اجرای چند پروژه بزرگ صنعتی و اشتغالزایی در سال 90

استاندار سیستان و بلوچستان در زمینه ایجاد اشتغال گفت: در سالجاری شاهد اجرای چند پروژه بزرگ صنعتی، تولیدی و اشتغالزایی خواهیم بود.

مهندس علی محمد آزاد گفت: سیستان وبلوچستان به همت مدیران دستگاه‌های اجرایی، به لحاظ اشتغالزایی جزو پنج استان برتر کشور است بطوریکه با تلاش و همت جمعی در سال گذشته 42 هزار شغل پایدار در سطح استان ایجاد شد و قرار است امسال نیز 58 هزار فرصت شغلی جدید در سیستان و بلوچستان فراهم شود.

وی با تاکید بر این‌که، نگاه همه مدیران اشتغالزایی است، تصریح کرد: سطح توقعات و انتظارات مردم در دولت مهرورز افزایش یافته که این خود نشان از توانمندی مدیران این دولت مردمی و عدالت محور است.

سیستان و بلوچستان جزو استانهای در حال توسعه

استاندار با اشاره به این‌که، امروز به همت و تلاش جهادی دولت مهرورز تمامی زیرساختهای توسعه سیستان و بلوچستان اعم از زمینی، هوایی، دریایی، ریلی، انرژی ( گاز، برق، آب ) به خوبی فراهم شده اعلام کرد: این استان به ظاهر محروم، اما زرخیز، اکنون به جمع استانهای در حال توسعه پوسته است.

2 هزار واحد مسکونی آماده بهره برداری

استاندار همچنین اعلام کرد: در بخش مسکن مهر نیز جزو استانهای پیش تاز کشور هستیم، بطوریکه در سال گذشته علاوه بر تحویل 4 هزارو 500 واحد مسکونی به متقاضیان واجد الشرایط، عملیات احداث 2 هزار واحد مسکونی دیگر نیز به اتمام رسیده و آماده بهره برداری است.

مزیت‌های نسبی استان سیستان و بلوچستان

استاندار با برشمردن ظرفیت و توانمندیهای استان از جمله موقیعت جغرافیایی ویژه و مناسب به لحاظ همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان و برخورداری از یک هزارو 400 کیلومتر مرز خاکی و ساحلی، دسترسی به آبهای آزاد بین‌المللی و امکان ارتباط با کشورهای شرق آسیا، شبه قاره هند و بازارهای آفریقایی، شرایط ممتاز استان برای تصدی نقش در بازرگانی ملی و ترانزیت خارجی میان اروپا و آسیای مرکزی و اقلیم مناسب کشت محصولات سودآور صادراتی ( خرما، مرکبات، موز،‌انبه ) اراضی مستعد در شمال و جنوب استان و ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به محصولات کشاورزی را بستر مناسبی برای تحقق «جهاد اقتصادی» دانست.

آزاد همچنین وجود منابع دریایی،‌آبزیان، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیتهای شیلاتی و صید و صیادی و پرورش میگو و صادرات آن، وجود معادن متنوع و غنی معدنی، برخورداری از 45 دانشگاه و مراکز آموزش عالی با 83 هزار دانشجو، وجود تاسیسات زیر بنایی مهم از جمله شبکه‌های وسیع حمل ونقل جاده‌ای، ریل، هوایی و دریایی، وجود اسکله‌های مهم کشتیرانی و ترانزیت کالا در چابهار،‌ بازارچه‌های مشترک مرزی و 20 شهرک صنعتی، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های جدید از جمله پتانسیل نیروی کار جوان و تحصیلکرده و نیز شبکه‌های گاز رسانی و برق رسانی، شرایط مطلوبی را برای اقتصاد پویا و اشتغال زایی در سیستان و بلوچستان نوید می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها