بخش خصوصی به عرصه خرید گندم بازگشت

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران:‌ بخش خصوصی امسال بعد از 29 سال دوری، به عرصه خرید گندم بازگشت.
کد خبر: ۳۸۴۳۳۴

به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیر عامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، حمید علیخانی در همایش مدیران استانی شرکت‌های غله و خدمات بازرگانی با محوریت برنامه ریزی و فناوری اطلاعات گفت: از سال 1360 خرید گندم به دلیل شرایط جنگی از طرف دولت صورت می‌گرفت و اکنون پس از 29 سال بخش خصوصی را به چرخه خرید گندم برگرداندیم؛ امسال بخش خصوصی نزدیک به یک میلیون تن گندم از کشاورزان خرید.

وی افزود: این سیاستی است که سال آینده نیز دنبال خواهد شد و قرار است در سال آینده بخش خصوصی حداقل 20 درصد از خرید گندم کشاورزان را برعهده بگیرد.

علیخانی در ادامه گفت: شرکت بازرگانی دولتی امسال برنامه‌های زیادی سامان داده است؛ نخستین برنامه خرید تضمینی گندم بود که از 15 فروردین تا دهم آبان امسال ادامه پیدا کرد.

وی افزود: دولت بزرگترین خرید تضمینی گندم را انجام داد و دومین بار خرید تضمینی گندم از میزان 11 میلیون تن عبور کرد.

علیخانی اضافه کرد: این در حالی است که قبل از دهه 80 پنج تا شش میلیون تن گندم وارد کشور می‌شد اما در دهه 80 دوبار صادرات گندم داشتیم و با وجود تحریم ها، سال 89 صادرکننده گندم شدیم.

معاون وزیر بازرگانی گفت: دومین کاری که امسال انجام دادیم خرید تضمینی برنج بود که از 25 مرداد شروع شد و تا فردا ادامه دارد.

وی افزود: پارسال 71 هزار تن برنج از کشاورزان خریداری کردیم اما امسال این میزان به 42 هزار تن رسید و این نشان دهنده این است که کشاورزان به غیر از دولت خریداران دیگری نیز پیدا کرده اند که نوعی موفقیت است.

وی درباره قیمت برنج‌های خریداری شده نیز گفت: قیمت‌ها نسبت به نوع شش یا هفت رقم برنجی که خریداری شده متفاوت است اما سیاست دولت خرید برنج‌های پرمحصول است.

علیخانی گفت: میزان برنج تولیدی کشورمان حدود یک میلیون و 800 هزار تا دو میلیون تن است که پارسال بیشترین خرید را داشتیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها