با گسترش اعتراضات مردمی و پافشاری آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر انتقال فوری قدرت در مصر، احتمال می‌رود، مبارک برای معاینات پزشکی به آلمان سفر کند و یا به شرم‌الشیخ برود. این اقدام امکان تشکیل دولت جدید را فراهم می‌کند.
کد خبر: ۳۸۳۸۵۰

امتناع مبارک از واگذاری قدرت و حمایت بخش‌هایی از ارتش برای جلوگیری از تغییرات فوری، نگرانی کشورهای غربی را از تعمیق نا‌آرامی‌ها افزایش داده است. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، تلاش‌هایی برای خروج حسنی مبارک از قاهره و سفر وی به آلمان برای معاینات پزشکی در جریان است.

این بخشی از اقدامات عمر سلیمان، معاون رئیس‌جمهور مصر است که براساس برخی گزارش ها در روز شنبه با گروه‌های اپوزیسیون گفتگو خواهد کرد. با این اقدام خواست مخالفان و حامیان مبارک همزمان برآورده می‌شود. از یک‌سو خروج مبارک از پایتخت سبب کاهش بحران شده و از سوی دیگر آبروی رئیس‌جمهور نیز به نوعی حفظ می‌شود.

مبارک پیشتر نیز برای معالجات پزشکی در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ در آلمان بستری بود. وی در این بیمارستان تحت عمل جراحی کیسه صفرا قرار گرفته بود.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی بر انتقال قدرت در مصر تأکید ورزید، ولی او از ابراز صریح در مورد کناره‌گیری حسنی مبارک اجتناب کرد.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارش خود در روز شنبه 5 فوریه می‌نویسد که یکی دیگر از گزینه‌های ممکن، انتقال مبارک به ویلایی در شرم‌الشیخ در منطقه معروف گردشگری مصر است. این روزنامه مدعی است که این اخبار را از منابع دولتی آمریکا کسب کرده است. از این طریق بدون برکناری مستقیم مبارک از مقام ریاست‌جمهوری، خروج وی عملاَ از سیاست روزانه کشور تحقق می‌یابد.

این اقدامات امکان شکل‌گیری دولتی جدید با شرکت گروه‌های اپوزیسیون در مصر به رهبری عمر سلیمان را فراهم خواهد کرد.

هماهنگی آلمان و آمریکا پیرامون تحولات مصر

به گفته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اتحادیه اروپا و آمریکا برای تغییرات دمکراتیک در مصر همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند. مرکل در کنفرانس امنیتی مونیخ تایید کرد که با هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا درباره اوضاع سیاسی مصر گفتگو کرده است. صدراعظم آلمان همکاری آمریکا و کشورهای اروپایی در تحولات مصر را «وظیفه این کشورها» دانست.

از سوی دیگر بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بامداد شنبه در کنفرانس مونیخ اعلام کرد که با تفاهم به نا‌آرامی‌ها در کشورهای عربی می‌نگرد. وی تصریح کرد که این حوادث در کشورهایی رخ می‌دهد که حقوق‌بشر و کرامت انسانی زیر پا گذاشته شده‌اند.

وی بروز نا‌آرامی‌ها را بدلیل فقدان ساختارهای دمکراتیک در این کشورها دانست. دبیرکل سازمان ملل همچنین فقر، نومیدی و کشورداری نامطلوب را از دیگر دلایل بحران کنونی در کشورهای عربی خواند.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها